Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Hírek

Leépítések a Microsoftnál

 • Dátum | 2010.07.08 13:01
 • Szerző | Gabriel
 • Csoport | IT VILÁG

Több száz, főként marketinges munkatársát bocsátotta el a Microsoft világszerte, de főleg Seattle-ben; egyedül itt is párszáz alkalmazottnak mondtak fel.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az elbocsátosok összefüggésben állnak-e a Kin fiaskójával, és hogy ennek következtében főként a mobilos részlegüket építették-e le - azt azonban igen, hogy az elbocsátottak egy részét szándékukban áll majd visszahívni, amint lesz üresedés a környékükön más olyan pozíciókban, amit szintén be tudnának tölteni. Hivatalosan a Microsoft még nem kommentálta a lépését.

Önmagában az elbocsátási hullám nem meglepő, mivel a Microsoftnál bevett stratégiának számít az új költségvetési év kezdetére időzített tömeges leépítés. Ami pedig a konkrét számokat illeti, ez a mostani karcsúsítás még viszonylag csekélynek is mondható, tekintve, hogy tavaly ötezernél is több embertől váltak meg. Így most hozzávetőlegesen 88.000 alkalmazottjuk van (június végén még 88.596 volt, valamivel több a tavalyi 88.180-nál), viszont az előrejelzések szerint még a mostani lefaragás ellenére is bővülni fog a létszámuk a mostani költségvetési év végére.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 8.
  2010. 07. 11. 16:15
  @Mikrobi: igeen? Nyiss egy szoftverceget, csinalj valami nagyon jot, aztan probald meg eladni marketing nelkul. Itthon nagyon sok olyan ceget ismerek, akiknek "csak" annyi a problemajuk, hogy se marketinges, se sales.

  @axe: kar, hogy ez igy nem igaz es raadasul a vilag ennel sokkal arnyaltabb. Nameg szamolj TCO-t, ne csak a szoftver arat nezd.

 • 7.
  2010. 07. 09. 08:24
  De azért emlékezzünk meg a win98 idejéről, mikor egy NAP akár többször is újra kellett telepíteni, és nem hardver gond miatt. Ebben az időben a linux már ott tartott, hogy habár nehéz volt konfigurálni, hozzáértést igényelt, de stabil volt. És ingyenes. És mégsem terjedt el olyan széles körben, mint a win. Na ezt tudja a marketing. Ennyi kell a sikerhez: Bármi, amit el lehet adni, és bárki, aki eladja. A termék másodlagos.

  Poénból képzeljünk el egy párhuzamos univerzumot, ahol Bill G. találta ki a linux koncepcióját, és Linus T. a Win-t!
 • 6.
  2010. 07. 09. 07:46
  Sajna már az FF sem a régi ( Ezért is tértem át az Operára És nem bántam meg! Hajrá OPERA!!
 • 5.
  2010. 07. 09. 00:17

  Igazi csemege egy hirportalrol:

  "Most már biztos: a böngészőknél a sebesség és a menőség fordított arányban áll az elterjedtséggel. Az Internet Explorer például hiába veszít folyamatosan, évek óta a piaci részesedéséből, még mindig a legelterjedtebb; ennek megfelelően minden tesztben tökutolsó, és az az általános vélemény róla, hogy kultúrember csak akkor használja, ha kényszerítik rá."

  "Az Explorerről váltás egyértelműen ajánlott, ahogy eddig is az volt, a kicsi böngészők megmaradnak a geekeknek, különcöknek, és a web felső tízezrének – a Firefox meg közben igazi népböngésző lesz."

 • 4.
  2010. 07. 08. 22:31

  "Az eladásokban elég nagy szerepe van a marketingnek. A marketing csodákra képes, hidd el."

  Megfuszerezve olyan, esetleg jogszeru, amde semmikepp sem erkolcs-szeru dolgokkal, amelyekrol mar korabban tobbszor irtam.

 • 3.
  2010. 07. 08. 15:39
  "nem a marketinggel kell felfuttatni az eladásokat, hanem jó programokat kell írni és elérhető áron adni és akkor felfutnak az eladások"

  Vagy mégse... Eddig a microsoft áll nyerésre VALAMIÉRT.
 • 2.
  axe
  2010. 07. 08. 15:04
  www.ubuntu.hu ingyenesen megrendelhető, kipróstázzák ingyen, van rajta alapból csomó dolog msn skype ick meg még 10fajta chatprogram zenelejátszó videólejátszó firefox openoffice, playonlinuxszal fut a legtöbb ms játék, rengeteg program van rá, nincs vírus, nincs töredezettség, gyors boot idő, ugyanolyan szép mint a win7 stabilabb 1000x és még mindig ingyen van
 • 1.
  2010. 07. 08. 15:00
  így van kedves Mikrobi!