Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Hírek

Izmosabb procit kapnak az új iPhone-ok

 • Dátum | 2009.05.25 19:30
 • Szerző | Gabriel
 • Csoport | FŐ EGYSÉG

Várhatóan az új iPhone-ok már "drámaian erősebb" processzorokra számíthatnak, miután a jelenlegi 412MHz-es órajelük 600MHz-re ugorhat, ám az érzékelhető teljesítménynövekedés ennél is jóval többnek fog tűnni majd.

Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy pontosan miféle is lesz majd az új processzor - vagy hogy új lesz-e egyáltalán, és nem csak a jelenlegi korlátozásmentes változatban, de ha valóban új vasat terveznek, úgy a legesélyesebb jelölt a Samsung új, Cortex architektúrájú, vektorbővítményeket is kínáló ARM-ja lehet. Ezzel együtt 256MB-ra bővül a készülékek memóriája is, ami további gyorsulást fog eredményezni.

Plusz megerősítést kaptak egyben az olyan korábbi híresztelések, miszerint 32GB-os modellre, iránytűként szolgáló magnetométerre, valamint autofókuszos, 3,2 megapixeles kamerára is lehet majd számítani, amely utóbbi igen fontos szerephez is fog majd jutni az új készülékek reklámkampányában.

Az általános teljesítményerősödésnek a nyilvánvaló következményein túl még az az előnye is meglesz, hogy a netböngészést is felgyorsítja, lévén ez nem csak magának a kapcsolatnak a sebességétől függ, hanem attól is, hogy a már letöltött anyagokat mennyire flottul tudja kezelni és megjeleníteni a készülék; az új változat tehát már ilyen téren is jóval hatékonyabb lehet.

Végül, de nem utolsósorban pozitívum az is, hogy legalábbis egyelőre úgy tűnik, hogy az árak változatlanok maradnak; a 16GB-os példány $199 maradna, míg a 32GB-os $299.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 8.
  2009. 05. 26. 16:16
  És ezt így milyen forrásból?
  Mertha ez is az a kínai pletyka, ami egy hete végigsöpört a neten, akkor még nem kezelném ennyire tutinak. Ott pl. szerepelt, hogy lesz benne FM rádió. Na ja, meg kártya olvasó is, mi? Ja meg a hátul világítós alma-lógó, igaz, hogy OLED kijelzőnek nincs megvilágítása, így nem lenne mmi világítsa az almát, és ugye a pletyka szerint OLED kijelzős is lesz.

  Szóval forrást, légyszi.
 • 7.
  2009. 05. 26. 08:24
  Szerintem csak olyan ember fikázza az iPhone-t, akinek még nem volt a kezében... A kezdeti nehézségekkel szemben, már mindent meg lehet vele csinálni, amit a többi "okostelefonnal" hála a fejlesztőknek... Aki nem tud gombok nélkül élni, az ne vegyen ilyet... A Windows Mobile-ról meg annyit, volt nekem PDA-m (HTC) az iPhone-hoz képest iszonyat lassú op.rendszer, plusz egy nap legalább egyszer lefagyott... Az spb pedig csak tovább lassítja az amúgy is csiga PDA-t... Persze biztos vannak kivételek... Ja és amúgy is rühellem a ceruzával böködni a képernyőt...

  Persze ez csak az én véleményem...
 • 6.
  2009. 05. 26. 00:54
  (Trub @ 2009 May 25, 21:24) Igen? mondj mobilra használhatóbb böngész?t, vagy zenelejátszót, képnézeget?t!
  Jailbreak 10 perc, kár érte sírni, ahoz képest, hogy a wm-el mennyit lehet szívni.... különben, ha ügyes vagy, még linuxot is rakhatsz rá <img src=

  Bt, nah ez igen, ez tényleg , de az új os-ben már normálisan meg van csinálva. Ott a wifi, nem kicsit nagyobb a sávszél!

  "emailben küldött zenét nemlehet letölteni a készülékre <img src= ami azért már egy vicc "

  már hogyne lehetne <img src=, számítógépen megnyitod, oszt rápakolod...
  De értem a kérdést, jailbreak után cydiában találsz rá programot.

  "Windows Mobile ezerszer jobb ha a csilli villi felületr hiányzik az iPhoneról akkor win alá ottvan a spb mobile shell 3-as verziója csilli villi higtect vezérlés widget támogatással kell ennél több?"

  Próbáltam, kár, hogy nem ingyenes, 15 nap múlva lezárta.
  Nekem nem tetszett, bár jobb mint az alap today képerny?.

  És nekem sincs iphone-on, mert drága. De csak azért mert nincs rá pénzem, nem kezdem el fikázni.
  opera mini kapásból, de ezen kívül is vannak mobil böngész?k ha megmondod milyen software-re kell (én is találtam kapásból 3-at Symbianra, iPhone-ra pedig biztos van mivel win mobile van rajta. Biztos van zenelejátszó is rá meg képnézeget?, Symbianra is van nem egy (vagy win mobile ilyen rosszul áll? mert akkor nem is gondolkodok benne a következ? telefon vételnél).
 • 5.
  2009. 05. 26. 00:21
  Tök jó, hogy amcsiknál zsebből ki tudják fizetni, mire ide ér, mi magyarok meg a minimálbér 2x-esét fizethetjük egy ilyen vacakért...
 • 4.
  2009. 05. 25. 21:00
  szánalom ez az egész iPhone inkább csak divat telefon... ha nem jailbrakeled akkor használhatatlan...
  meg bt-n alig lehet vmit küldeni esetleg fogadni
  emailben küldött zenét nemlehet letölteni a készülékre <img src= ami azért már egy vicc
  Windows Mobile ezerszer jobb ha a csilli villi felületr hiányzik az iPhoneról akkor win alá ottvan a spb mobile shell 3-as verziója csilli villi higtect vezérlés widget támogatással kell ennél több? <img src=
 • 3.
  2009. 05. 25. 20:53
  ennyi nem kell kibeszélni nem éppen egy olcso mulatság ezért nem is vettem meg. de az uj kezd érdekelni.
 • 2.
  2009. 05. 25. 20:51
  emelik? <img src=
  inkább csökkentsék. nemazért de már most van 50k körül olyan telo ami odaveri minden tekintetben.
 • 1.
  2009. 05. 25. 20:10
  VISSZA A HIRHEZ

  Ha nem emelik az árakat, versenyképes lehet.