Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Hírek

iPhone X: Csíkosodhat a kijelző és kerreghet a hangszóró

 • Dátum | 2017.11.13 16:01
 • Szerző | DemonDani
 • Csoport | MOBILTELEFON
Néhány napja derült ki, hogy az iPhone X esetenként érzéketlenné válik hideg időben, ami állítólag csak egy szoftveres gond miatt van, most viszont újabb hiba merült fel a Super Retina kijelző esetében, ami már biztosan nem orvosolható frissítéssel. És mindemellett egy elég kellemetlen hangproblémára is fény derült.


A friss hibajelentések arról szólnak, hogy a megjelenítőn zöld csík, illetve csíkok rajzolódhatnak ki, amik semmilyen manőver hatására nem tűnnek el, ha egyszer megjelentek. Minden eddig befutott beszámoló arról szól, hogy a színes csík vertikálisan fut végig a csúcskategóriás okostelefon felületén; és kivétel nélkül az összes esetnél a képernyő valamelyik kivágásánál tapasztalható, ami talán nem a véletlen műve. Azt egyelőre nehéz megmondani, hogy pontosan honnan eredhet a hiba, azonban semmi esetre sem állítanánk, hogy az OLED technológiás panel a ludas. Több feltételezés szerint a alpixelek (Diamond PenTile matrix) zöld tagjai a problémásak, de más területe is lehet a gond gyökere. Az iPhone X rengeteg olyan alkotóelemből épül fel, amit most először használ fel az Apple, és a hiba jellegéből adódóan egyebek mellett a szalagkábel vagy a kijelző vezérlő problémája sem zárható ki teljesen az ügyben.

Ezen a képen apró kékes árnyalat is megfigyelhető a felső saroknál.
Ezen a képen apró kékes árnyalat is megfigyelhető a felső saroknál.

Az összes eddig megjelent zöldcsíkos probléma menet közben alakult ki, nem pedig az első bekapcsoláskor, szóval bármelyik eszköz problémás lehet. Az változó, hogy kinél mennyi ideig ment jól az iPhone X, de még alig lépett a piacra a masina, és máris elég sok ember érintett a csíkozódási ügyben. Arról itt most szó sincs, hogy csak 1-2 elszigetelt eset lenne, ugyanis néhány nap leforgását követően már több tucatnyi panaszos tulajdonosba lehet belefutni a különböző közösségi felületetek, így a Twitteren, a Redditen vagy éppen a Facebookon. És a képernyőképekből arra következtethetünk, hogy a világ több területén is felbukkantak problémás gépek, akad például lengyel visszajelzés is.


Az Apple ebben az esetben egyelőre hallgat, de a színfalak mögött már minden bizonnyal folyik a zöldcsíkok vizsgálata. Valószínűleg már azzal is tisztában lehet a cupertinói alakulat, hogy hardveres jellegű a dolog, hiszen a hideggel összefüggő problémánál, ahol a vállalat tudta, hogy egy frissítéssel képes javítani a dolgot, szinte azonnal reagált. Az Apple természetesen költségmentesen javítja a hibát a készülék cseréjével – derült ki az egyik felhasználó beszámolójából.

Az iPhone X másik kellemetlen hibájára is a felhasználói visszajelzések révén derült fény. A készülékből meglehetősen zavaró hangok jöhetnek bármilyen tartalom megszólaltatása közben. Az emberek elmondása alapján csikorgó és berregő zajról beszélhetünk, amik lehetnek folyamatosak is, de van, hogy váratlanul lépnek fel.


Az iPhone-ok a hetes modell megjelenése óta úgy nyújtanak sztereó hangzást, hogy egyszerre szól az alsó hangkeltő és a kijelző feletti beszédhangszóró. Az iPhone X esetében a felső hangkeltő az, ami néhány masina esetében valószínűleg hardveres hibával küzd. A Twitteren és a Redditen felbukkant visszajelzések alapján a probléma leginkább akkor szokott fellépni, amikor az előlapi hangszóró a legmagasabb hangerőre van állítva. Viszont van olyan tulajdonos is, aki azt állítja, hogy már 50 százalék körüli értéken, vagyis fél gázon is gond van a készülékével. A nem megfelelően üzemelő okostelefonok bármi megszólaltatása közben képesek a zajokat produkálni, teljesen mindegy a mobiloknak, hogy a csengőhangról, egy zenéről vagy filmről, esetleg egy kihangosított beszélgetésről van szó.

Az Apple ebben az esetben annyit mondott, hogy már gyűjtik a diagnosztikai adatokat, és vizsgálják az ügyeket. Ahogy a kijelző hibájánál, úgy ezúttal is azonnal cseréli a vállalat a garanciális ügyintézésre visszavitt eszközöket, legalábbis az egyik felhasználó erről számolt be. Kíváncsian várjuk a cupertinóiak állásfoglalását mind a két hardveresnek tűnő hibánál. (Érdekesség, hogy az iPhone 8 és az iPhone 8 Plus esetében is regisztrált ismert hanghibát az Apple, de arról nincs egyelőre információnk, hogy az esetek között van-e összefüggés.)

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 27.
  2017. 11. 15. 10:48
  Egy dolog az X, és egy másik dolog az összes többi.

  Nekem nem fáj, ha ezt gondolod, ettől se én nem leszek hülyébb, se te nem leszel okosabb
 • 26.
  2017. 11. 14. 21:15
  De, mindig is lesz hibásan eladott termék,mindegy mennyibe kerül.
  Nem a megbízhatóságot fizeted meg,hanem a technikai újítást, azt hogy ez az egyik legerősebb telefon a piacon (és igen azt hogy ezzel faszagyerek vagy a starbucks-ban).
 • 25.
  2017. 11. 14. 19:36
  Ezt a biciklis sztorit nem ismerem. Mindenesetre az emberek egy (jó) része a farzsebében hordja a telefonját (én soha nem tenném oda) és általánosságban (számomra, de azért remélem sokaknak hasonló a véleménye) olyan szinten hanyagul bánik vele (dobálja, stb), hogy ez a biciklis dolog nem meglepő. Viszont a Note7-nél emlékeim szerint töltés közben történt az aksi robbanás, ami már kissé bajosabb.
 • 24.
  2017. 11. 14. 18:46
  De azt baszdmeg.
  Egy 1200 dolcsis fosnal ne legyen eladott hibas keszulek.
  Mi a kurva anyja 1200 dollar ha nem ez?
  Megvehetek egy arcfelismerot ami a seggem partjan levo szort bajusznak nezi es beenged de ha lenyirom a szakallam meg nem?

  Baszod veszel egy adidas cipot ott se kapsz olyat, hogy a par egyik felen nincs talp.
  Az ájfonya nem statuszszimbolum hanem egy iq teszt.
  A tulajoke negativ...
  Szerintem kibaszott ego minden apple termek mert arra utal, a tulaja hulye a 21. Szazadban a technologiahoz mint egy cseresznye.
  Ellenben at lehet verni.
 • 23.
  2017. 11. 14. 18:33
  "ugyanis néhány nap leforgását követően már több tucatnyi panaszos tulajdonosba lehet belefutni"

  Ez mondjuk ha 50 darab, akkor abba nem fog belerokkanni a cég.

  Akksival kapcsolatban igazad van. De ott is előfordulnak világszerte más meghibásodások is, mégis csak a bicikliről leesett zsebben kigyulladt Iphone és a Note7-es kapott nagyobb nyilvánosságot.
 • 22.
  2017. 11. 14. 18:19
  -
 • 21.
  2017. 11. 14. 18:17
  Köszi.

  Bihus: Azt miből gondolod, hogy csak pár darab hibás? Egyébként ha felrobbanó aksi veszélye forog fenn, akkor egy hiba is túl sok, mivel sérülést okozhat, jobb esetben...
 • 20.
  2017. 11. 14. 17:44
  Az elején az üveg azért tükröződik ennyire, hogy lásd ki volt az a hülye aki megvette. De ha a hátoldalát nézed, akkor is látod.

  rémium minőség.

  vagy beleteszik vmi prémbe. És akkor tényleg prémium, talán kise fog fagyni nullához közel. ( mondjuk.... az sem vígasztaló hiba...)
 • 19.
  2017. 11. 14. 17:11
  pont arról beszélünk hogy prémium minőségük egyáltalán nincs (csak az áruk prémium)
 • 18.
  2017. 11. 14. 15:48
  Lehet ebbe az árba már az Apple beleszámolta tervezetten a garanciális cserékből és egyéb hercehurcából származó bevételkiesést...
  Amúgy meg, mint sokan mondják, az iPhone státusszimbólum - akkor vagy igazán menő, ha lazán veszel egy másikat, amikor ez tönkrement
 • 17.
  2017. 11. 14. 15:24
  Attól még, hogy nem melldöngetett prémium termék, lehet szar az is, csak abból nincs hír. Sőt, ott az a csoda, ha valami nem szar.

  Attól meg, hogy egy prémium terméknél előfordulnak hibák, nem jelenti azt, hogy az összes termékük szar, pláne azt nem, hogy a cég szar.

  Teccikérteni? Szóval úgy nagy átlagban abból van a nagy árkülönbség, hogy az egyik cég világéletében szart árult olcsón, a másik pedig felépített egy prémiumminőséget, és ezzel olyan hírnevet épített fel magának, ami miatt el tud kérni jóval többet is a termékeiért, mint amennyit érnek. Jóval többet költ marketingre is, fejlesztésekre, amik nem feltétlenül kellenek széles tömegeknek, és ez is mind-mind meglátszik az árban. Ez minden prémiummárkánál így működik, attól prémium.

  X-et nem köll venni, mert nem volt rá idejük, és nem mellesleg még iPhone szinten is drága.
 • 16.
  2017. 11. 14. 14:34
  Persze, hogy nem mert 200 dollar, nem 1000, baszod...
  Es enm melldongetett "premium" termek.
  Es nem iratja a ceg kethetente a cikket hogy miylen meno es egyebkent is a legjobban nekik szalad a szeker. Mikozben adot nem fizetnek, es a ganyi kinai szintet hozzak, 4-6 szor annyiert.
  "Meg jo, hogy erted a lenyeget.."
 • 15.
  2017. 11. 14. 14:20
  Azt nem értik sokan, hogy ha veszel egy kínai telefont és ilyen gondjaid vannak vele, abból nem is lesz hír. Az ott normális.

  Míg egy apple, Samsung minőségnél millióból pár darab hibásból is hír lesz, rossz esetben, pl. akkutűznél meg akár visszahívás.

  Nem ugyanaz a kettő, de hajrá, a kínai iparnak is meg kell élni valamiből.
 • 14.
  2017. 11. 14. 14:06
  Ez érdekes lista, erről az Apple III-ról nem is tudtam eddig. Ebben a 10 pontban szerintem ez a csíkozódás simán felférhet a top3-ba, mivel a fele eleve műbalhé

  Bár vásárlás után nem sokkal pár tucat hiba az 1-2 millióból még belefér nekik, de ha később esetleg ezek tömegesen halnak le a gariidő előtt, az elég nagy gond lesz.
 • 13.
  2017. 11. 14. 12:48
  Szerintem az ájfon gáz.
  Ciki.
  Azt jelenti hülye vagy.
  Kalap szart vettél drágán.
  Jobb a kínai másolat (vagy lehet ezt árulják felárral).
 • 12.
  2017. 11. 14. 11:31
  Tessék itt a világ legmárkásabb telefonjának legdrágább legjobb változata és az egész egy rakás fos. A nevenincs kínai olcsófonok 100x jobb minőségűek pedig azok sem legjobb alkatrészekből vannak. Nem ez az első vágott képernyős teló mert vágott kínafonból van már választék de mégis ez az első ami hibás széria.
 • 11.
  2017. 11. 14. 08:35
  Az a baj hogy nem elég drága az Iphone X ezért túl sokan jelentkeztek tesztelésre a készülék megvásárlásra .Amúgy a zöld fény megjelenése azt jelenti hogy szintet lépett a telefon most már Gamer lett ezért megkérik a kedves tulajdonosokat fáradjanak vissza ahova vették a telefon és fizessenek +200 dolcsit ugyanis ez extra.
 • 10.
  2017. 11. 14. 08:18
  Erre: https://szifon.com/2017/10/26/hibasan-mukodik-az-ios-11-ben-szamologep-alkalmazas/ De azóta elvileg kivettek már az animációt
 • 9.
  2017. 11. 14. 07:56
  Mai világban ez nem újdonság,sőt!
  De mit akarunk,erre van igény. Évente kiadni az új szériát, lehetőség szerint minél több újítással, legyen miért megvenni. Ez persze azt eredményei hogy megkapjuk a sok kiforratlan technológiát, persze jó drágán.
 • 8.
  2017. 11. 14. 07:23
  Ha mar alpha test, latom lelki szemeim elott... Iphone XI: gyere el a SJ centerbe, vedd meg $1200-ert, aztan nyomkodd itt egy honapig, mi meg kozben buzgon jegyzetelunk, de igazabol te is irhatsz reportokat.
 • 7.
  2017. 11. 14. 00:14
  Nem tud számolni? Mire gondolsz? Szerintem arról a hírről lecsúsztam.
 • 6.
  2017. 11. 13. 22:46
  Elég szomorú olyan áron, bár nem sajnálom őket :) Szóval eddig: felpuffadó akku,kijelző beégés, érzéketlen hidegben, nem tud számolni, most már zöld sík,meg haldokló hangszóró...ha nem hagytam ki semmit :) De legalább 4x annyiba kerül mint amennyit az alkatrészei érnek...
 • 5.
  2017. 11. 13. 22:27
  Most már az lesz feature, ha valami megfelelően fog működni.
 • 4.
  2017. 11. 13. 21:42
  Van ez már azért béta teszt is.
 • 3.
  2017. 11. 13. 21:42
  Rosszul tartjak a telefont.
 • 2.
  2017. 11. 13. 20:59
 • 1.
  2017. 11. 13. 20:07
  Tehát ha jól értem, akkor a fogyasztók valójában tudtukon kívül alfa tesztre jelentkeztek a vásárlással.