Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Hírek

Hivatalosan is befutott az LG G6 Plus

  • Dátum | 2017.06.19 19:01
  • Szerző | DemonDani
  • Csoport | MOBILTELEFON
Néhány hete már lehetett pletykákat hallani arról, hogy az LG új csúcsmodellen dolgozik, ami az LG G6 alapjára fog építkezni. Most pedig a vállalat hivatalosan is lerántotta a leplet az új felsőkategóriás készülékről, ami sajnos csalódást okoz majd azoknak, akik komolyabb újításban (esetleg a Snapdragon 835 platform színre lépésében) reménykedtek.

Az LG G6 Plus hardvere alapvető változáson nem esett át, új funkciókat viszont kapott. És érdekesség, hogy a vállalat egy új G6 variánst is útjára bocsájtott, ami szintén magába foglalja majd a friss lehetőségeket, és egy későbbi frissítés útján a „régebbi” G6 modellek is részesülnek majd ezekből. Tehát az új szoftveres funkciók összességében elég sok felhasználót fognak érinteni, így kezdjük is talán ezeknek a bemutatásával.


Érkezik a Face Print néven futó opció, ami a biztonság és a kényelmesebb használat javítását egyaránt szolgálja. Az LG arcfelismerő technológiája hatékonyan működik majd, és a működése során felhasználja az okostelefonokba épített szenzorokat – teszi ezt annak érdekében, hogy kizárólag akkor lépjen működésbe, mikor tényleg szükséges, és ne merítse folyamatosan az akkumulátort. A tulajdonosoknak elegendő lesz kézbe venni a mobilt, és az rögtön érzékelni fogja, hogy a Face Print funkción a sor; minden gombnyomás nélkül, kevesebb mint egy másodperc alatt felnyílik a képernyőzár. Az LG az energiahatékonyság növelésére is rágyúrt, és ettől kezdve nagyobb munkát tud majd adni a rendszer a Qualcomm Snapdragon 821 mobilplatform részét képező, alacsony fogyasztású Hexagon DSP számára. Az All-Ways Aware központ kihasználja a Qualcomm hardvere mellett a Google erre alkalmas fejlesztését is, és minimális akkuhasználat mellett lesz képes így vezérelni az érzékelőket és a hálózati kapcsolatokat, miközben még az élményen is javít, mert kisebb lesz ezeknek a késleltetése. És érkezett egy olyan újítás is, ami képes érzékelni, ha a felhasználó ujja belelóg a kamerába, ilyenkor figyelmezteti az embert, még mielőtt ezzel elrontja a fotóit. Ez különösen a nagy látószögű optikánál jön majd jól.

Az LG G6 Plus első különlegessége, hogy az eredetinél kétszer nagyobb, 128 GB-os tárkapacitással szolgál majd, szóval itt már tényleg nincs túl nagy szükség a bővítési lehetőségre, de szerencsére ettől függetlenül megtartotta ezt a lehetőséget is a vállalat. A készülékben minden esetben ott lesz a 32-bites, Hi-Fi minőségű Quad DAC, ráadásul a csomagjában jelen lesz egy a B&O Play termékcsaládból származó fülhallgató is, amivel még jobb zenei élményt garantálhat majd a felsőkategóriás okostelefon. (Örömteli, hogy ezt egyre több vállalat teszi meg, az LG a Samsungra reagálva lépett, aki AKG fülest pakol a dobozba.) És ez a készülék támogatja majd az LG vezeték nélküli gyorstöltési technológiáját is – régiótól függően, de remélhetőleg a fontosabb piacokra eljuthat ez a képesség.


Az alapok tehát nem változtak, a mobil előlapját egy 5,7 hüvelykes FullVision megjelenítő tölti majd ki 2880 x 1440 képpontos felbontással. A gép előlapi kamerája 5 megapixeles, 100 fokos látószöggel, a hátlapján található kettő képalkotó 13 megapixeles, az egyik hagyományos, optikai képstabilizátorral megtoldott egység 4K-s videózási lehetőséggel, a másik pedig akciókamerás jellegű a 125 fokos lencserendszerének köszönhetően. A Snapdragon 821 platform mellé 4 GB-nyi memória társul a masinában. A Nougat (Android 7.0) fut a G6 Pluszon, amire az LG UX grafikus felület került egyebek mellett azokkal az extrákkal, amikről fentebb szó volt. Megvan a szerkezet fedélzetén az ujjlenyomat-olvasó is, és nem kell lemondani az IP68 védettségről sem. A 7,9 milliméter vastag mobil 163 gramm tömegű. A G6 Plus kapcsolati lehetőségei között kiemelhető a VoLTE, az NFC chip és a 802.11ac Wi-Fi, valamint azt is el kell mondani, hogy C-típusú USB csatlakozóval száll ringbe. A készülék akkumulátora sem változott, 3300 mAh-s kapacitású és támogatja a Quick Charge 3.0 eljárást.


Új színek érkezéséről is beszámolhatunk az LG G6 Plus esetében, sőt mi több, a G6 is megkapta ezeknek egy részét. A vállalat a friss bejelentésében elmondta, hogy a zászlóshajói elérhetőek lesznek már három „Optical” jelzővel illetett színváltozatban is, amik a fény hatására fognak szépen festeni, ebből ered az újdonságok elnevezése is. Az „Optical” kivitelek elsősorban arany és kék színben jönnek, ezek érintik a G6 és a G6 Plus okostelefonokat is, és lesz még egy ilyen fekete változat is, de az már csak a pluszosított modellből készül. Az LG a különleges fényhatását úgy éri el, hogy egy nagyon extra bevonatot visz fel az új szerkezetek érintett felületeire.

Az LG G6 Plus árazásával kapcsolatban semmilyen információnk nincs, és pontosan egyelőre azt sem lehet tudni, hogy mikor fog ez az okostelefon a boltok polcain landolni. Ami biztos, hogy először a hazájában, Dél-Koreában próbál majd érvényesülni, és az összes nagyobb szolgáltatónál megvásárolható lesz. Ugyanez igaz az új LG G6 kiadásra is, és ennek sem ismert az ára. Arról pedig szintén nincs adatunk, hogy a fenti funkciókat magában foglaló frissítés mikor fog befutni a G6-ra.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

  • 1.
    2017. 06. 19. 23:35
    Nem mondom, örülök, hogy a gyártók is rájönnek, hogy a nép hangminőség-igénye még mindig az mp3 bevezetése körüli értéken stagnál, de ez a 32 bites népbutítás finoman szólva felnyomja a szart az agyamba. Tudom nem ők tehetnek arról, hogy buták az emberek, de nekik meg észre kéne venni, hogy ez egy újabb megapixel-háború. És tudom hogy néz ki egy minőségi 24 bites chippel operáló dac (ami már átlagon felül is bőven elég és amúgy sem (csak) ezen múlik a dinamika, etc.), de az nem fér bele egy telefonba, de még tabletbe se nagyon. Az egyéb tényezőkről inkább ne is beszéljünk. Szóval nézzetek utána, mielőtt megörültök a számoknak, légyszi!