Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Hírek

Fejleszd te is a Bing-et - játszva!

 • Dátum | 2009.07.30 16:31
 • Szerző | Gabriel
 • Csoport | SZOFTVER
Bing keresőjének fejlesztése érdekében egy kis játékot indított útjára az MS. Az elgondolás alapvetően jó, a kérdés csak az, hogy ki mennyire találja szórakoztatónak az ilyesmit. Akinek viszont ízlésébe vág, és még ideje is van, azzal esetleg tényleg jól járhat az MS (általa pedig a Bing-et használó keresgélők).

A Page Hunt (Oldalvadászat) névre hallgató játék alapvetően igen egyszerű: kap az ember egy teljesen véletlenszerűen kiválasztott weboldalt, majd annak áttekintését követően olyan szavakat kell begépelnie, amelyekkel keresve az az oldal szerinte a Bing első öt találata közé kerülhet.Ez alapján kézenfekvő természetesen az értékelés is: minél jobban eltalája az ember a megfelelő szavakat, és minél közelebb kerül azokkal a megjelenített oldal az első öt találathoz, annál több pontot kap érte. Az élmény fokozása érdekében természetesen megfűszerezték a játékot különböző animációkkal, dicsőségtáblával, bónuszpontokkal és más hasonló "játékszerű" jellegzetességekkel is.

Látható tehát, hogy a játék igen egyszerű és célratörő; ha másra nem, pár üres perc elütésére mindenképp alkalmas (amennyiben telepített az ember Silverlight-ot a gépére); aki pedig szereti és használja is a Bing-et, annak gyakorlatilag kötelező elszórakoznia a PageHunttal.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 5.
  2009. 07. 31. 10:25
  Nem mondtam, h. a google rossz, sőt, nagyon is jó. Csak bizonyos témákban egyszerűen nem biztos h. megbízható és használható találatokat kapsz.
  Igazad van, lehet nem kellett volna belekeverni a metakeresőket. Másra valóak máshogy.
  Visszatérve a témához, annyi biztos, h. a bing nehezen fogja utolérni, pláne leváltani a googlet.
 • 4.
  2009. 07. 30. 20:40
  CSorBA
  Miért hoztad ide a meta keresőket? Még szép ha egy zene-film metakeresőben keresel (zenét,filmet), akkor valószinüleg relevánsabb találatokat kapsz, mint a googleban, ami minden találatot kiad, nem csak a zenét-filmet. De így a googlet is átalakíthatod metakeresővé (*** music, vagy ***movie kulcsszó hozzáadásával.) De azért nem semmik amiket belinkeltél (Nem csoda hogy az átlafelhasználók nem hallottak róla, mivel akkora nagy újdonságot nem hoz a google-höz képest, sőt nem annyira jól használhatóak.):
  Grokker - Lassú, demég mindíg ez a legjobb azok közül amiket belinkeltél
  KartOO - Flash? ne röhögtess már
  ujiko - Mi ebben a meta? Berak 10 találatot egy szépen designolt (omg miez) Flashbe.
  liveplasma - Depresszióra rákeresek, azért elvárható lenne hogy ne Madonnát adja ki. (Oké hogy béta, meg magyar együttes, de azt az algoritmust megnézném ami ezt hozza ki: Depresszió->Madonna WTF??) De azért külföldi együtteseknél egész jól működik.

  Nem véletlenül a google a legnépszerűbb kereső, egyszerű, gyors, és kiad többnyire jó találatokat. Az igazán specializált keresőnek(? végülis kereső, mivel lehet információkat keresni vele) jó példája a wolframalpha.com, tényeket nagyon egyszerűen lehet megkeresni (fizikai állandók, pénz átváltás, népességadatok, stb), mellesleg a matematikai része is nagyon jó.
 • 3.
  2009. 07. 30. 17:56
  pdx06

  Hát, a google alig lát vmit. Elveszel az információkban, és kb relevánsnak és megbízhatónak nem mondható oldalakat is talál az első között.
  Meta keresők egy egy témában sokkal pontosabbak... pl ilyenek: grokker, ujiko, kartoo, liveplasma. Az átlagfelhasználók ezekről nem is hallottak. Persze mondom, attól függ, hogy mit keresünk. Itt nem találni mondjuk i7 tuningeredményeket, de egyes témákban ezerszer hatékonyabbak a google-nál. Arról nem is beszélve, hogy azt lehet manipulálni keresőoptimalizálással, és előrelépni a találatilistán...
 • 2.
  2009. 07. 30. 17:46
  A Microsoft maradjon inkább az operációs rendszereinél. Soha de soha nem fogja ez a Bing beérni a Google-t. A Google ezerszer fejlettebb. Képes külföldi oldalak lefordítására, valóban azokat találja meg elsőként amire kíváncsi az ember és még sorolhatnám. 99%-ban megtalálom a Google-val amit keresek. A fennmaradt 1%-ot Bing-el sem fogom megtalálni.

  Nálam pedig csak akkor bizonyíthat a Bing, ha megtalálom vele azt amit Google-val nem. Hiába pakolásznak ki szép Skin-eket meg ilyesmit, nem ezek érdeklik azt aki keresni próbál. Arról nem is beszélve hogy a Bing kezelési felületén is látszik hogy a Google-ról lett lenyúlva. Teljesen másképp nézne ki ha nem lenne google.

 • 1.
  2009. 07. 30. 17:32
  VISSZA A HIRHEZ

  Látszik, hogy Microfos, az új 3.5-ös Firefox nekem be sem tölti rendesen az oldalt <img src= Explorer alatt, és Chrome alatt viszont jó... érdekes