Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Hírek

Elérhető a 3DMark gépizzasztó Time Spy Extreme tesztje

  • Dátum | 2017.10.11 13:01
  • Szerző | J.o.k.e.r
  • Csoport | FŐ EGYSÉG
A Futuremark fejlesztőcsapata néhány napja jelentette be, elkészült a népszerű 3DMark tesztprogram legújabb modulja, a Time Spy teszt extrém kiadása, ami a Fire Strike hasonló modulja után nem túl meglepően csak a Time Spy Extreme nevet kapta. Az új teszt minden eddiginél komolyabb terhelést ró a videokártyák és a processzorok vállára, így kiválóan alkalmas arra, hogy a legmodernebb hardverrel szerelt rendszereket is alaposan leterhelje.


A Time Spy Extreme a videokártyát 3840 x 2160 pixeles felbontású tartalmak renderelésével izzasztja, a teszt lefuttatásához azonban nincs szükség UHD/4K felbontású monitorra, de Windows 10-es operációs rendszer és DirectX 12-es támogatással rendelkező videokártya mindenképpen kelleni fog. Ráadásul VRAM terén 4 GB az alsó határ. A tesztmodul a processzorban rejlő lehetőségeket is ki tudja használni, hiszen egyrészt képes profitálni az AVX2 utasításkészletből, másrészt szinte akárhány processzormagra képes skálázódni. A tesztmodul nem csak pont alapú rendszerteljesítmény-értékelésre használható, hanem stabilitás ellenőrzésre is, hiszen van stressz-teszt funkciója, ami a tuning-beállítások és a hűtés teljesítményének felülvizsgálatára egyaránt jó lehet.


A Time Spy Extreme tesztmodult a 3DMark ingyenes változata nem tartalmazza, csak a fizetős Advanced verzió. További megkötés, hogy ingyenes frissítés formájában csak akkor érhető el az új modul, ha a 3DMark Advanced kiadásunkat 2016. július 14-e után vásároltuk meg, vagy rendelkezünk a Time Spy frissítőcsomaggal, ellenkező esetben csak fizetős kiegészítő formájában lehet hozzájutni az új teszthez. Ennek ára 9,99 euró, míg a 3DMark Advanced csomagja, amely összesen 8 modult tartalmaz – beleértve a Time Spy frissítést is –, 27,99 euróért kapható.

Az új teszt egyébként egy frissítés részeként vált elérhetővé, ami három fontos hibajavítást is felvonultat. A Time Spy Graphics Test 2 esetében loop üzemmódban nem lesznek többé újratöltések az egyes futások között, a háttérfolyamatból vagy scriptből indított Time Spy teszt pedig innentől mindig hiba nélkül el fog indulni. Fontos, hogy az API Overhead teszt Vulkan tesztjénél is javították a korábbi hibát, ami a nem-natív felbontást használó, iGPU-val szerelt rendszereknél jelentkezett, így most már ezeken a konfigurációkon is tökéletesen lefut a teszt.

A 3DMark v2.4.3819-es kiadása a FutureMark weboldalán keresztül, illetve a Steam áruházban egyaránt elérhető.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások: