Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Hírek

Egységesítené a játékok rendszerigényét a PCGA

 • Dátum | 2009.04.29 14:30
 • Szerző | Gabriel
 • Csoport | JÁTÉK
Újra elővette ama rég dédelgetett tervét a PC Gaming Alliance, miszerint egy egységesített minősítési rendszer kialakításával kellene javítani a PC-k konzolokhoz viszonyított versenyhelyzetén a játékok piacán.Az alapelképzelés teljesen jó és célszerű - elvégre hiába van a PC-knek hatalmas felhasználói táboruk, és hiába fejlődnek gyorsan, ha a felhasználóikat összezavarja a sokszínűség és az állandó változás, és így nem tudják megítélni, hogy egy adott játék futna-e akár a meglévő, akár az épp megvenni tervezett gépükön.

Ezt a helyzetet oldaná meg tehát egyetlen huszárvágással a javasolt minősítési rendszer, ami egyszerű és kézzelfogható jelzésekkel tenné egyértelművé, hogy milyen gép milyen játékot bír el; teljesen jó és célszerű tehát az elképzelés, csak éppen ezért teljességgel érthetetlen, hogy miért nem lett belőle semmi mind a mai napig, holott tényleg régóta tervezik.

Most pedig elővették újra - de megint csak egy futó említés erejéig, különösebb részletek nélkül... kivéve talán azt az egy reménykeltő apróságot, miszerint "rövid időn belül" ténylegesen elő is fognak az állni az időközben ezek szerint mégiscsak elkészült és megvalósult minősítési rendszerrel. Állításuk szerint így a PC-khez is ugyanolyan simán és zökkenőmentesen választhat majd az ember játékokat, ahogyan teheti azt a konzolok esetében is (bár ez némileg túlzás a részükről, mert konzoloknál egyáltalán nem kell törődni a gépigénnyel).

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 13.
  2009. 05. 05. 12:59
  Hát ettől nem áll meg a számítástechnika fejlődése vagyis vehetnél ugyan úgy új gépet 2-3 évente <img src=
 • 12.
  2009. 05. 05. 09:10
  Szerintem meg nagyon is jó lenne! Így nem kellene évente új gépet venni! Csak azért nincs még konzolom, mert már hozzászoktam a billentyűhöz meg az egérhez és utálok azon a joystickon játszani!
 • 11.
  2009. 05. 01. 11:38
  Nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogyan akarják megoldani. Nem lesz egy könnyű feladat, mikor a nagy gépigényű játékok nagy része egyre inkább különböző komponensekre érzékeny. GTA4: CPU, RAM, VRAM; Crysis: VGA, RAM, CPU(?); Nehezen hiszem el, hogy sikerülni fog megfelelő megoldást találni.

  Már csak azért sem, mert túl relatív, hogy mikortól játszható egy játék. Van aki, csak 60fps felett képes élvezni a játékot, van akinek elég a 25-30. Arról nem is beszélve, hogy milyen felbontásban, milyen beállítások mellett lesz a mérce.
 • 10.
  2009. 04. 30. 07:57
  Talán elég lesz a NASA gépe a Mario-hoz. <img src=
 • 9.
  2009. 04. 29. 18:36
  én inkább arra koncentrálnék a helyükben, amiért ha jól emlékszem valóban létrejött ez a bagázs: - hogy ne hagyja, hogy szemetet adjanak ki a fejlesztők a játékosoknak.
 • 8.
  2009. 04. 29. 18:10
  Na végre!

  Ezek jo hsz-ek. Szinte mindenkinek igaza van.

  "Egységesítené a játékok rendszerigényét a PCGA"
  kackac
  <-- aztán mindenki egyszerre futna a boltba uj gépért-->
  kackac
 • 7.
  2009. 04. 29. 17:07
  Attól még az ötlet baromság, hogy fizetnek nekik ezért. Arról már nem is beszélve, hogy nem egyszer látott már olyant az ember, hogy szaggat a játék 1000-el, aztán kidobnak 1-2 peccset, és új "optimalizált" videokártya drivert, és láss csodát mégis játszható lesz a játék. És tényleg ezért van a minimum, és ajánlott gépigény dolog és WEI a dobozok hátoldalán. Persze ha vfalaki ezek után sem fogja érteni, akkor egy harmadik számadat után biztos leesik neki <img src=
 • 6.
  2009. 04. 29. 15:56
  Ennek nem látom értelmét. Ezt hogy képzelik el. Készítenek egy teszt programot, amivel lemérik, hogy hány pontos gépen indul el a játék, aztán pistike mérje le otthon a gépét? Van ilyen! a 3D Mark-ok, de ez azért hülyeség, mert annál is látszik, hogy a HW gyártók optimalizálnak rá, aztán csodálkozik az ember, hogy 15000 pontot kap a gépe, és a haver 10000 pontos gépén jobban megy minden.
 • 5.
  2009. 04. 29. 15:39
  "és hiába fejlődnek sokkalta gyorsan,"
  kicsit hibádzik a mondat
  magyarul kész konfigurációk lesznek minősítéssel, hát ez leginkább az eladónak jó ...
 • 4.
  2009. 04. 29. 15:29
  Tinédzser Pistikének meg Mórickának tök mindegy h milyen erős vagy mennyire genge gépe van és h az megfelel-e egy adott játék rendszer igényének vagy sem. Akkor is rá fogja erőltetni szerencsétlen gépre a sokkal nagyobb rendszerigényű játékot ha új besorolási rendszer lesz....
 • 3.
  2009. 04. 29. 15:24
  Azért akinél már az is problémát jelent, hogy eldöntse, futni fog-e az adott játék a gépén, az kétlem, hogy önmaga még fel is tudná telepíteni. Az azért a minimum, hogy tisztában van valaki a gépével, onnantól meg már nem nagy kunszt eldönteni, megfelel-e legalább a minimum követelményeknek az adott program. Az meg, hogy utána még milyen beállításokkal játszható normálisan, az már minden gépnél más, nem beszélve arról, hogy egy-egy javítással ezek még változhatnak is.
 • 2.
  2009. 04. 29. 15:22
  Ez a PCGA is valami hasonló szervezet lehet mint az ASVA meg PROArt, csak más területen működnek, de ugyanúgy azért kapják a fizetésüket, hogy ne dolgozzanak semmit, csak ontsák a hülyeségeket.
 • 1.
  2009. 04. 29. 15:13
  VISSZA A HIRHEZ

  Ez tök fölösleges. Erre már ott a WEI (Windows Experince Index). Csomó játéknál írják, hogy milyen minősítésre van szüksége.