Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Hírek

DJI: Halkabb Mavic Pro és átöltöztetett Phantom 4 Pro jön

 • Dátum | 2017.09.13 11:01
 • Szerző | DemonDani
 • Csoport | EGYÉB
A DJI két kisebb-nagyobb újdonsággal bővítette a kínálatát a napokban. A Mavic Pro Platinum egy olyan vérfrissítésen átesett gép, ami több területen is jobban fog teljesíteni az elődjénél, a Phantom 4 Pro Obsidian pedig ahogy azt látni fogjuk, szinte csak egyetlen dologban változott, de az nagyon szembetűnő.

DJI Mavic Pro Platinum


A DJI számára a Mavic Pro új utakat nyitott meg tavaly. Ez a modell olcsóbb lett, mint a Phantom modellek, de már igazán jó minőségű anyagokat képes megörökíteni, és ami még nagyon fontos, hogy tényleg egyszerűen hordozható. Pillanatok alatt össze lehet hajtogatni akkorára, hogy simán elfér egy hátizsákban, így akárhová kényelmesen magával tudja vinni a felhasználó.


A Mavic Pro Platinum egy finomhangolt eszköz lett, ami nemcsak a rajta található Platinum felirat révén különböztethető meg könnyedén az elődjétől, hanem a színe alapján is, hiszen a vérfrissített gépezet már sokkal ezüstösebb szürke lett. Két említésre méltó fejlesztéssel szolgál az újdonság. Először is 11 százalékkal tovább bírja majd a levegőben az elődjénél. Az eddigi 27 perces repülési idő a Platinum kivitelű Mavic Prónál már 30 percre lett feltornászva, ráadásul úgy, hogy az akkumulátor maradt a régiben, más részegységek átdolgozásával érte el az előrelépést a cég. Másodsorban pedig az újdonság érezhetően halkabban fog dolgozni szinte minden körülmények között. A DJI újfajta propellereket alkalmaz az eszközön, és ennek köszönhetően 4 decibellel csökkent a zajszintje. A kvadkopterek nagyon hangosak a levegőben, éppen ezért üdvözölendő a vállalat ezen fejlesztése is.


A készülék egyéb képességei nem változtak a Mavic Próhoz mérten, ennek megfelelően a Mavic Pro Platinum is 12 megapixeles, 4K videózást támogató kamerával örökíti meg a magasból a látnivalókat, és a stabil felvételekről is ugyanaz a háromtengelyes gimbal gondoskodik, ami korábban. A szerkezetet a hagyományos távirányítójával hét kilométerről lehet vezérelni, és van rajta sportmód, amikor a sebessége akár a 65 km/h-t is elérheti. Plusz lehetőséget biztosít még mobilos távirányításra is, élőkép továbbításával egyebe kötve, amihez androidos vagy iOS-t futtató készülék szükségeltetik.


A Mavic Pro Platinum 1300 euróba fog kerülni önmagában, a Fly More Combo csomaggal pedig 1600 eurót kóstál majd. Ebben egy extra akkumulátor és más hasznos kiegészítők is találhatóak, szóval aki hosszabb ideig szeretne repülni a mostantól elérhető fél óránál is, annak érdemes az utóbbi kiszerelésre lecsapni.

DJI Phantom 4 Pro Obsidian


Hírünk másik főszereplője a Phantom 4 Pro Obsidian. Ez a készülék mindössze abban tér majd el a normál modelltől, hogy más a színe. Itt a DJI szakemberei végre dobták a nem túl elegáns, fényes felületű fehér plasztikot, és egy sötétszürke, matt megoldásra cserélték – még a távvezérlőn is. Sajnos az anyaghasználat nem változott, ez továbbra is műanyagból van. A Phantom 4 Pro Obsidian nemcsak mutatósabb, de praktikusabb is így, ugyanis ha egy eseményt drónnal rögzítenek, azt általában fényképezik is, és amennyiben a hófehér fényes drón valahol belecsúszik a képbe, az bizony nemcsak szembetűnő lesz, hanem jó eséllyel még ki is fog égni. Ezzel szemben a szürke, matt héjjal ellátott masina „lopakodóként” mozoghat a háttérben. A kamera gimbal itt magnéziumból készül a kisebb tömegért, az egység galvanizált és kapott egy ujjlenyomat-taszító bevonatot is.


A Phantom 4 Pro remek felvételek készítésére képes hála a fedélzetén található kamerának. Az elektronikusan stabilizált rögzítőfejen található egység egy 1 hüvelykes képérzékelőre épül, ami nagyon kompakt testbe lett integrálva. A szenzor 20 megapixeles fényképek megörökítését teszi lehetővé a levegőben, videózni pedig 4K-ban képes, méghozzá másodpercenként 60 képkocka megörökítése mellett, így a gyors repülések alkalmával is kiváló anyagokat tud összehozni. Ez a drón 50 km/h-s sebességgel képes repülni úgy, hogy közben a szenzorjaival pontosan látja maga körül az akadályokat, és el is kerüli azokat. Repülni ezzel is 30 percig lehet.


A DJI Phantom 4 Pro Obsidian 1700 eurós összegért cserébe lesz megvásárolható. A vállalat mindkét "friss" drónja ebben a hónapban kerül a boltok polcaira.

DJI Spark

És zárásul még a DJI-hoz kötődően arról is beszámolhatunk, hogy a legolcsóbb modell, a Spark új felvételi módot kap egy szoftverfrissítéssel. A friss funkció Sphere mód néven jött, ez 180 fokos fotók összedolgozásával hoz majd létre igazán különleges, „kisbolygó” hatást nyújtó panorámaképeket. Szóval a Spark tulajdonosoknak mindenképpen érdemes frissen tartaniuk a készüléküket, mert extra meglepetésben részesülhetnek.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 4.
  2017. 09. 13. 19:52
  Nem azért, de itt valóban nem érhető el ugyanaz egy olcsó drónnal és sportkamerával, mint egy DJI vel. Itt van rá pl egy példa... : https://www.youtube.com/watch?v=TfA79gb7zMU
  Ezt már kétlem hogy megcsinálja egy párszáz dodós drón egy drága kamerával. A kalibrálható giroszkóp, sportkamera, jó akksi és sebesség ide kevés. Itt a strapabírhatóságot kell megfizetni, azt a sok funkciót, amitől biztonságosabb és jobb lesz a drón, illetve a minőséget. Ez olyan, mint pl egy Samsung termék. Drága cuccokat gyártanak, de ha a kezedben fogod, megérted, hogy a minőségért adtál pénzt, és azért, hogy sokkal többet kapsz, mint amire egyáltalán számítanál. Nincs DJI m, egy Pioneer Knight J X D 507W t tervezek venni, ami kezdőnek szerintem optimális. Viszont minimális rosszat hallottam csak a DJI ről, és túlnyomó többségben van azok száma, akik dícsérik. Ez nem jelenti azt, hogy elnyűhetetlen, és tökéletes, mindössze azt, hogy bár drágább, de ha komolyan érdekel ez a hobbi, megéri azt a pénzt.
 • 3.
  2017. 09. 13. 16:56
  Nekem van egy Mavic Pro-m. És az az igazság, hogy azért ez a gép messze több, mint egy 4k-s sportkamera, és egy 200 eurós drón. Mármint, ha veszel ilyen dolgokat, akkor annak mi köze a mavichoz? Ez jócskán több annál. Kb az egyetlen ami képes elmenni majdnem 7 kilóméterre, képes 27 percig kamerázni a levegőben, vannak rajta szenzorok, hogy elkerüld az akadályokat, van hozzá szabvány VR, van valós idejű fedélzeti kameraösszeköttetés, durva sebesség, intellingens automata pilóta stb.

  Szóval, ha ez mindet te akarnád összeépíteni, simán rámenne egy 10-20 millió forintod...
 • 2.
  2017. 09. 13. 12:08
  Az az igazság, hogy a drónoknál baromi fontos a megbízhatóság, és nem tudom, hogy az olcsóbb modellek hogyan reagálnának le mondjuk egy semmiből előbukkanó lombkoronát.

  Mert ha megy minden frankón, akkor jó vagy, de ha három gép esik le havonta a levegőből valamilyen váratlan dolog miatt, akkor nem biztos, hogy érdemes innen közelíteni.

  Persze távol álljon tőlem, hogy azt mondjam, a DJI termékei sosem esnek le és örök darabok. De milliószor több kilométer van bennük, mint bármilyen más drónban, még akár egy Parrotnál is sokkal több tapasztalattal bír.
 • 1.
  2017. 09. 13. 11:30
  Hobbiszinten szerintem jobban megeri egy olcsobb dron ~150-200€ (ezekben is van mar 3 axis stabilizator, es repulnek 15 percet) + egy 4K sportkamera ~300-450€.