Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Hírek

Bemutatkozott az önálló Vive VR headset

 • Dátum | 2017.11.14 16:01
 • Szerző | DemonDani
 • Csoport | MOBILTELEFON
A HTC az okostelefonos üzletága révén folyamatosan veszteségeket kénytelen elkönyvelni, pedig a vállalatnak van egy olyan részlege, ami egészen jól teljesít és szépen virágzik. A virtuális valóságról és a Vive-ról van szó, a HTC egy remek headset tulajdonosa, most pedig befutott a tajvaniak legfrissebb VR terméke is. A vállalat az év első felében szellőztette meg először, hogy egy önálló működésre képes eszközön dolgozik. A szerkezetről a Vive Developers Conference esemény keretében rántotta le a leplet a cég.


A Vive Focus mobilos alapokra épülve éri el, hogy teljes egészében vezetékek nélkül lehessen használni. Az VR headsetet a Qualcomm aktuális zászlóshajója, a Snapdragon 835 mobilplatform kelti életre, és ez felel majd azért, hogy a rászabott tartalmak megfelelő teljesítményt nyújtsanak a használata során. Ez az egység az Adreno 540 IGP révén kiváló grafikus képességekkel bír, és minden bizonnyal megfelelően helytáll majd a különböző tartalmak mozgatása közben. Mint a legtöbb VR headsetben, a Vive Focusban is AMOLED technológiás a megjelenítő az alacsony késleltetés biztosítása érdekében. Az élénk színvilág és a megfelelő képi dinamika ezáltal garantált, az elfogadható részletességről pedig a 2560 x 1440 képpontos felbontás gondoskodik – és itt az sem elhanyagolható jellemző, hogy 90 Hz-re képes a rendszer. Egy beépített érzékelő folyamatosan tudja figyelni a szemek mozgását, így tudja majd az eszköz, hogy éppen merre tekint a headsetben az ember.


A HTC örömmel számolt be arról, hogy a Vive Fusion a világon az első olyan önálló virtuális valóság headset, ami hattengelyes követési lehetőséget nyújt (6DoF), szóval képes térben a fej minden mozdulatát pontosan érzékelni. A vállalat nem fukarkodott a különböző szenzorok beépítésével a megfelelő eredmény elérése érdekében. A 6DoF mozgáskövetésnek köszönhetően kiváló élményt tud majd nyújtani a Vive Focus. Az eszköz rögzítési rendszere jól átgondolt és mindenki számára kényelmesen beállítható lett, így biztos tartást fog nyújtani, miközben hosszú idő után is kellemesen hordható. A HTC az apró részleteket is figyelembe véve, és mindenre ügyelve hozta létre a Vive Focust. Ennek köszönhető például az, hogy a beépített 3,5 milliméteres audio csatlakozó szabadon körbeforog. Szóval nem – vagy legalábbis kevésbé – fog betekeredni a fej-, illetve fülhallgató kábele a masina használata közben. A kéz mozgását a hozzá mellékelt kontrollerrel követi a termék.


A tajvaniak leszögezték, hogy tartalom nélkül egy VR headset mit sem ér, éppen ezért megalkották a Vive Wave nyílt platformot. Ez elengedhetetlen kellék a Vive Focus sikeréhez, ugyanis a partnerek ezt kihasználva elvileg viszonylag egyszerűen tudnak majd létrehozni különböző alkalmazásokat a termékhez. A HTC elmondása szerint a Vive Wave megszületése óriási lépést jelent a mindent átszövő VR ökoszisztémához. A Wave nyílt platform révén nemcsak a tartalmak portolása, hanem azok optimalizálása is gördülékenyen megy majd. Örömmel számolt be arról a vállalat, hogy már most tizenkettő hardveres partner csatlakozott a Vive Wave-hez csak Kínában, megemlítendő itt a Nubia, a 360QIKU, valamint mások mellett a Quanta. A partnerek célja nemcsak a Vive Wave támogatása, hanem a Viveport platform integrálása is a jövőben érkező eszközeikbe.


A HTC úgy véli, hogy a Vive Wave alkalmas lehet arra, hogy a meglehetősen fregmentált mobilos VR piacot összébb hozza. Világszerte már 35 fejlesztőcsapat vette használatba (így például a Unity) ezt a nyílt platformot és alkotott olyan tartalmat, amit már akár ki is lehet próbálni. A Vive Developers Conference keretében 14 alkalmazást élőben is demonstrált a HTC annak érdekében, hogy bemutassa a lehetőségeket. A Vive Wave-vel tehát egészen komoly tervei vannak a vállalatnak. Szeretné elérni a HTC, hogy egyfajta szabványt állítson fel ezzel, amit a tartalomszolgáltatók mellett a hardverkészítők is előszeretettel támogatnak.


A HTC Vive Focus és a hozzá készített Vive Wave Open Platform Pekingben került bemutatásra, és kiderült, hogy elsősorban Kínát fogja célba venni a szerkezet. (De azért reméljük, hogy a későbbiekben más területekre, így például Európába is eljuthat a termék.) Az árazás egyelőre nem ismert, de az előzetes információk alapján alacsonyabb összegért kelleti majd a bájait, mint a 600 dolláros HTC Vive, viszont a benne foglalt hardverből kiindulva biztosan nem lesz olcsó.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 5.
  2017. 11. 15. 18:32
  Attol, nyilt a platform meg lehet sajat store.
 • 4.
  2017. 11. 15. 16:15
  Mondjuk mert ehhez speciális kijelző kell. Vagy mert az emberek többségének már van telefonja, és pont most írta a cikk, hogy a HTC készülékei nem túl sikeresek.
 • 3.
  2017. 11. 15. 08:17
  Ritka ronda.

  Amúgy nem is értem, ha tényleg ennyire jól megy nekik a vr headset a telo meg nem, akkor miért nem csinálnak egy vr-re fókuszált telot azt kész? EZ az önálló fejes is gyakorlatilag pont azokat használja mint egy telefon, csak a komunikációs modull hiányzik belőle, szal nem lenne túl nagy was is das telot csinálni belőle.
  Bár nagyobb a valószínűsége, hogy a vr piacon sem teljesít olyan jól, csak hát elsők között lépet be így előnye van, még, de majd ha telített lesz mint a mobil piac, innen is kiszorulnak majd....

  Az meg, hogy készítettek egy 12423424. vr platformot az kész öröm, ahelyett, hogy végre összefognának a gyártók, csak egyre nő a szétválás, így nem lesz túl nagy kontent választék....
 • 2.
  2017. 11. 14. 19:21
  Ömm akkor nem olvastad rendesen a cikket! "A tajvaniak leszögezték, hogy tartalom nélkül egy VR headset mit sem ér, éppen ezért megalkották a Vive Wave nyílt platformot".
  Nyilt platform!!
 • 1.
  2017. 11. 14. 17:23
  Szvsz a sajat store lesz a veszte De sok sikert nekik, jo a cucc.