Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Hírek

Barátságos lootboxok az Assassin's Creed: Originsben

 • Dátum | 2017.10.11 11:01
 • Szerző | InGen
 • Csoport | JÁTÉK
Egyre inkább úgy látszik, hogy az idei ünnepi szezon játékfelhozatala a lootboxokról, vagyis a különböző, többnyire véletlenszerű holmikat tartalmazó dobozokról fog szólni. Több játék esetében is kiderült, hogy ezeket valós pénzen vehetjük majd meg, ami nyilvánvaló felháborodáshoz vezet a felhasználók részéről, hiszen sokan igazságtalannak érzik, hogy egy teljes árú AAA-kategóriás játék még további pénzköltésre ösztönzi, sőt, esetleg előnyöket is ad annak, aki hajlandó költeni.

Szerencsére az Assassin's Creed: Origins nem tartozik majd ebbe a kategóriába. Ashraf Ismail, a játék direktora elárulta, hogy ők is beépítettek loot chesteket, ezeket azonban kizárólag in-game pénzből lehet megvenni, valós pénzt nem is költhetünk a játékban.

Ismail szerint ez a rendszer kvázi pénztemetőnek került be, hogy legyen mire költeni azoknak a játékosoknak, akik kimaxolták az Assassin's Creed: Origins gazdasági rendszerét. A direktor megjegyezte ugyanakkor, hogy a loot chestekben lévő magas szintű holmikat máshogy is meg lehet majd szerezni, például veszélyes zónák megtisztításával, ha valaki inkább harcolni szeretne.

Egyelőre nagyon pozitív a visszhang az Assassin's Creed: Origins körül, így okos döntés, hogy a Ubisoft nem szeretné elrontani a sorozat visszatérését egy olyan visszás témával, mint a fizetős lootboxok.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 5.
  2017. 10. 11. 14:04
  Most képzeld még ha azt nézed, hogy mennyi ember képes még több dollárt elkölteni a ruhája/háza/autója/pcje kinézetére.
  Miközben funkcionális szempontból a 5ft-os tescos zacskó és a több tízezres random divattáskák között zéró a különbség pl....
 • 4.
  2017. 10. 11. 13:31
  Battlefront 2-ben ingyenesek lesznek a DLC-k.

  Az meg, hogy az emberek egy része a virtuális karakterük ruházatára képes tucat dollárokat elkölteni, mindent elmond a társadalom állapotáról.
 • 3.
  2017. 10. 11. 12:11
  Ez volt eddig kb az összes AC-ben, amiben volt pénz. Az Unity követte el azt a hibát, hogy coop és mikrotranzakció mögé zárt minden értelmes item-et. Itt meg majd megteszik egy patch keretében, amikor már lejárt a refund időszak.
  Mindenesetre nem esek kétségbe, Unity alatt a szokásosnál nagyobb meló volt Cheat Engine-nel megtalálni az in game fizetőeszközök címét, de nem volt lehetetlen - pedig értelemszerűen erre utaztak a mikrotranzakciók miatt.

  Persze ez egy lehetséges megoldás, az EA most direktebb módon 60-120 USD + pay to win rendszerrel akarja kiadni a SW Battlefront 2-t. Meglátjuk mi sül ki ezekből.
 • 2.
  2017. 10. 11. 11:37
  Farmolás a farmolásért. Okádok...
 • 1.
  2017. 10. 11. 11:13
  "barátságos" lol
  Elején bf1-ben sem lehetett pénzért lootboxot venni, legalábbis mikor kijött... azt később már lehetett venni, aztán jöttek a "extremely rare" legendary skinek...

  Nem látom értelmét egy lootbox rendszernek úgy, hogy abból nem szerez pénzt a kiadó.
  Az alap koncepció a RNG lootboxok mögött, hogy így a fejőstehenek mégtöbb pénzt áldoznak a játékra, hisz nem garantált, hogy megkapják amit akarnak. Viszont ha úgyse kapnak pénzt érte, akkor már megcsinálhatták volna, hogy az itemeket direktbe meglehessen venni, az jóval userfriendlybb megoldás.

  De valószínű(95%) csak a kiadás idejére nem akarnak bele rakni fizetős boxokat. Majd miután kiadták, és már mindenki megvette aki akarja, na majd akkor beleteszik a lehetőséget, hogy vehess...