Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Hírek

Az Intel növeli a 3D Xpoint termelést

  • Dátum | 2017.11.14 10:01
  • Szerző | J.o.k.e.r
  • Csoport | ADATTÁROLÁS
Az Intel 3D Xpoint technológiája, amely alacsony késleltetésének és hatalmas strapabíróságának köszönhetően meglehetően ígéretesnek tűnik, egyre több termékben kap helyet. Eleinte csak az adatközpontokba szánt SSD kártyákon találkozhattunk 3D Xpoint chipekkel, később azonban gyorsítókártya formájában is elérhetővé váltak, igaz, csak 16 és 32 GB-os kivitelben. Nemrégiben az Optane SSD 900P modellek is megjelentek, amelyek a konzumer piacra is elhozták a 3D Xpoint alapú SSD-k előnyeit – és az eddigi lendület a későbbiekben csak fokozódhat.


Erre utal az a tény is, miszerint az Intel a napokban befejezte az Amerikai Egyesült Államokban, Utah államban, Lehi területén található IM Flash üzem gyártókapacitásának bővítését, így a későbbiekben több 3D Xpoint chip termelésére nyílik lehetőség. És az extra gyártókapacitásra szükség is lesz, hiszen egyre több termék igényel ilyen lapkákat. Az említett üzemben persze nem csak 3D Xpoint memóriachipek épülnek, hanem lebegőkapus 3D NAND Flash lapkák is, amelyek az Intel és a Micron termékeiben kapnak helyet.

Az Intel a Non-Volatile Memory Solutions Group névre keresztelt részlege egyre szebb számokat produkál negyedévről-negyedévre, ezek a számok pedig azt támasztják alá, hogy egyre nagyobb igény mutatkozik a 3D Xpoint és az egyéb, NAND Flash alapokon nyugvó megoldások iránt, így a kapacitás-bővítés kézenfekvő döntés.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Még nem érkezett hozzászólás.