Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Hírek

A Qualcomm vezetősége visszautasította a Broadcom ajánlatát

  • Dátum | 2017.11.13 19:01
  • Szerző | J.o.k.e.r
  • Csoport | IT VILÁG
Néhány napja röppent fel a pletyka, hogy a Broadcom vezetése váratlanul vételi ajánlatot tett a Qualcomm illetékeseinek – a hírek eleinte 100 milliárd dollárról szóltak, majd később már 130 milliárd dolláros üzletről kezdtek beszélni. Akárhogy is, a lépés mindenképpen meglepte a piacot, hiszen egy efféle felvásárlással egy igen komoly, nagy befolyású óriásvállalat jöhetne létre, ami nagyon komoly hatást gyakorolhat a különböző piaci szegmensekre. Éppen ezért fennáll a veszélye annak is, hogy egy ekkora egyesülést nem hagynának jóvá a felügyeleti szervek, de ez már más kérdés. És most már jelentősége sincs.


A Qualcomm ugyanis ma hivatalos közlemény formájában jelentette be, hogy az igazgatótanács egyhangú szavazás keretén belül arra a döntésre jutott, hogy elutasítják a Broadcom vételi ajánlatát, az ugyanis nincs összhangban a Qualcomm valódi értékével. Az igazgatótanács szerint a Qualcomm piacvezető szerepet tölt be a mobil technológiák szegmensében, a jövőben pedig további növekedés előtt áll, így a Broadcom ajánlata nem megfelelő – jelentősen alulértékeli a céget. A cég elnökhelyettese, Thomas Horton ezzel együtt arra is rávilágított, hogy egy lehetséges Broadcom-Qualcomm felvásárlás meglehetősen jelentős mértékű bizonytalanságot szülne szabályozói szemszögből nézve – ezzel arra utalt, hogy a hatóságok egy efféle felvásárlást nem is biztos, hogy engedélyeznének.

Ez persze nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a Broadcom vezetése újabb ajánlatot tegyen, arra viszont kicsi az esély, hogy a két cég valóban egyesül a közeljövőben.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Még nem érkezett hozzászólás.