Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Kosár

A kosár jelenleg üres

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

2014. Február 14 16:15
iPon Insane
50 euróért kéne, ennyiért nem.
2014. Február 14 16:28
Regisztrált felhasználó
Karácsony előtt vettem egy első generációsat, messze kenterbe veri a Kindle Paperwhite-ot. Többet tud, gyorsabb, könnyebb használni.  Mindenkinek csak ajánlani tudom.
2014. Február 14 16:39
iPon Insane
Mi az az e-köny?
2014. Február 14 16:41
PRO Fórumozó
wazz:
Mivel tud többet? Kávét főz? Mert én csak olvasni szoktam az enyémen (Kindle 4). Mivel gyorsabb? Fél másodperc helyett negyed másodperc alatt lapoz? Mivel könnyebb használni? Nálam egy gombnyomás a lapozás, a menü szintén. Ha meggyőzöl, veszek egyet a páromnak.
Szerkesztve: 2014-02-14 16:41:29
2014. Február 14 17:12
Regisztrált felhasználó
Ereshkigal

Ez egy nagyon jogos kérdés.
2014. Február 14 18:47
iPon Insane
Ereshkigal

A fájltámogatás mindenképpen nagy előny. Barátnőmnek Nook van, és mindig szenved a hülye konverterekkel, és ugyanez lehet jellemző a Kindle-re is, mert ott is arra mentek rá, hogy fizess az amazonon a könyvekért, ahonnan persze jól formázva kapod meg.
2014. Február 14 19:39
PRO Fórumozó
Konvertálgatni tényleg nem kényelmes, de kibírható. Egyszerre pár könyvet letud az ember (én Calibre-t használok), aztán az kitart egy darabig.
Most már én is az újabb olvasók közül válogatnék, de egy néhány éves modellt lecserélni luxusnak tartok.
Szerkesztve: 2014-02-14 19:41:11
2014. Február 14 23:00
Haladó Fórumozó
Vélhetően többféle formátumot ismer, több könyvet tudsz tárolni rajta, jobban néz ki, a háttérvilágítás is sokat dob a dolgon. A Kindle is remek cucc, de azonos ár mellett én inkább ezt választanám.
2014. Február 14 23:30
PRO Fórumozó
Egyébként azon mosolyodtam el, hogy a legtöbb ember az élete folyamán nem olvas el 4 GB-nyi ebookot, az SD kártya innen nézve kicsit túlzás, persze ma már lassan mindenbe bele lehet dugni, így elvárjuk akkor is, ha nem kell.
2014. Február 15 13:27
iPon Insane
Tévedsz. Iskolából (és máshonnan ahol kézzel írott jegyzetek vannak) fakadóan rengeteg olyan e-könyv létezik, ami beszkennelt képekből áll össze. Az ilyen dokumentumok magukban több száz MB méretűek.
2014. Február 15 13:49
iPon Mentor
A kézről kézre adott illegális könyvmásolatokra gondolsz? Mert kézzel írt jegyzet lapja csak akkor rúg több megabájtra, ha hozzá nem értő egyén scannelte PDF-be, máshogy nem lehet belőle több százat összeszedni.

Nálam ~420 KB a jellemző oldalanként, és tanévenként összesen nem írok "több száz" megabájtra való jegyzetet ilyen méretben. Egy 28 oldalas órajegyzetem (ami 1 hónap terménye egy tárgyból) 8,23 MB. Számoljunk teljes tanévvel az még csak mindig 82 mega, tehát "egymagában" még mindig nincs meg 100 mega se.

Vegyünk 11 tárgyat, úgy már valóban közelít lassan az 1 gigabájthoz, de így is csak akkor válik szükségessé az e-olvasóban a nagyobb tárhely, ha egy éven keresztül eszed ágában sincs máshol tárolni a teljes jegyzettáradat, ami tekintve az e-olvasó mellett szükséges számítógép meglétét - hogy egyáltalán létre tudd hozni ezeket az e-olvasó jegyzeteket -, kissé meredek.
2014. Február 15 17:04
PRO Fórumozó
Én normál könyvekre gondoltam. Természetesen aki képeket tárol ebook formátumban, annak kelleni fog a hely.
2014. Február 16 01:16
iPon Insane
Lényegtelen mire gondolok De egyébként barátnőm magyar szakos és rettentő sok ritka könyvel kell dolgoznia, amit máshogy egyébként sem lehet már megtalálni.
2014. Február 16 07:14
iPon Mentor
Nem lényegtelen, mert attól hogy valaki "szedi okosba" a könyveket úgymond, még normál helyzetben nem indokolt az a rengeteg tárhely, ahogy a terabájtos merevlemezek sem egy olyan otthoni számítógépbe, ahol a használója nem torrentezik. Ezt nem elítélően mondom, mert én is tudom mi folyik az egyetemeken (az meg például végképp nem a diák sara, ha a csóró könyvtár nem tudja beszerezni a kötelező irodalmat, így mindenki a tanár könyvét másolja, mert máshogy nem tud készülni.)

Csak annyit akartam kihozni az egészből, hogy a nem éppen legális használattal felmerülő abnormális igényt nem ildomos érvként felhozni egy terméktulajdonság megvitatásánál. (Merevlemezhez se írom oda, hogy szar mert 2-3 hónap alatt betelik torrenttel.)

Amúgy azokat a képes PDF-eket is OCR progival át lehet alakítani rendes szöveggé, Abby Finereader progival pl., egyedül a táblázatok formázásával gyűlik meg a baja.
2014. Február 17 08:02
PRO Fórumozó
Én azt mondom, kell az az SD olvasó, az Amazon pedig a saját szolgáltatását akarta hozzád láncolni, ezért nem pakolták bele a vasba ezt az opciót. Sosem vennék memóriakártya olvasására képtelen olvasót ->sosem vennék Amazonos olvasót.

Miért gondolod, hogy mindenkinek egyformák az igényei? Van aki pl. minden hivatalos iratát szeretné áttekinthetően egy helyen tudni. Ilyenkor azért jól jön egy SD kártya, ami, ha éppen nem kell kiveszed és bedobod egy széfbe. Nem kell kilőni az éterbe és nem kell magaddal vinni az utcára, ha éppen csak könyvet akarsz olvasni. Én jobban bízom egy SD kártyában mint bármilyen wi-fi alapú átvitelben. Aki műszaki szolgáltatásban dolgozik az általában tervrajzokat, dokumentációt is használ, az ilyen jellegű dokumentumoknál sem tartható a karakter alapú tárolás.

Vagy vegyük azt, hogy a családban többen használják, nem tudom, de mi nem állunk úgy, hogy mindenkinek legyen egy saját olvasója, ilyenkor is jól jön ha mindenki a saját kártyájáról „dolgozhat”.


„Az 1 TB csak annak kell aki illegálisan filmet tárol” is butaság. 1 db másolt filmem sincs, mégis kevés a TB-nagyságrendű HDD. Vegyük a legegyszerűbb dolgot: biztonsági kamerák felvételeit tárolja valaki...nekem pl hobbiból van vagy 200 db Linux ISO-m, amit más hülyeségnek tart, én pedig nem.


---

Master of the Unknown Universe
2014. Február 17 10:30
Haladó Fórumozó
Kedves Asagrim!

Nekem volt olyan tárgyam, amelyen óránként (2x45p.) 30-40 oldal jegyzet jött össze. Mivel a tárgyból heti 2 óra volt (4x45p.) így 13-14 héttel számolva 780-1120 oldal jön ki. Ezt 420 KB-al bescannelve 320-460 MB-ot ad ki. Azt még hozzá kell tennem, hogy a tárgyból jelentős mennyiségű elmélet volt (szöveg), tehát egy gyakorlatiasabb jellegű tárgynál (feladatmegoldás) még több adat keletkezhet. És akkor még nem említettük a tanárok által bescannelt kézzel, fóliára írt, óriási méretű óravázlatokat.
Volt olyan tárgyam, amiből csak a feladat, illetve vizsgapéldák + az elmélet (tehát nem szoftver) kitett 4-5GB-ot.

Másik posztra válaszolva, TB-os merevlemezek:
Mond, te másoltál már, vágtál már házi készítésű videót? Bizonyára az is illegális.
(no offense)
Szerkesztve: 2014-02-17 10:32:18
2014. Február 17 10:45
iPon Mentor
Nem említettem sem méretet, sem adattípust, így nyilván a teljesség igénye nélkül a többség képviselőire gondoltam; az átlag, nagy mennyiségű tárhellyel rendelkező otthoni Windows PC használóra, nem az Open Source párti Linux használóra (sem a céges, biztonsági kamera felvételeit tároló szerverre, magad is úgy véled hogy a hobbid másokra nem jellemző).

A példáid hogy mikor indokolt az SD kártya használata, az e-olvasó saját memóriájával szemben teljesen jogosak, de ezek a példák sem az átlagra jellemzőek, hanem egy szűk réteg felhasználási igényei, azt meg szerintem senki nem várhatja el, hogy a teljes termékpalettát lefedje egy bizonyos funkció egy terméktípusnál, ha az a funkció konkrétan a vásárlók egy szűk körének szükséges. Az Amazonos példád kiválóan szemlélteti ezt, akiknek nyilván nem az általad említett emberek a célcsoportja.

pergerj

Megnézném hogyan képes bárki akár kézzel, akár gépelve egy dupla óra alatt 30 oldalt összehozni.
Szerkesztve: 2014-02-17 10:48:56
2014. Február 17 10:50
Regisztrált felhasználó
A minél nagyobb memória azért is jó, mert pl. zenét is lehet rajta hallgatni, programokat is tud futtatni. Gyárilag egyébként fel tudja olvasni (jó minőségben) a szöveges ebookokat. Több mint 10 beépített szótár van benne, amikhez nem kell net kapcsolat (ellentétben a Kindle Paperwhite-al).
2014. Február 17 10:54
Haladó Fórumozó
Feladatmegoldás, magyarázat, elmélet, rajz. Így ezekből simán összejön annyi. (Természetesen kézzel írva.)
2014. Február 17 11:17
iPon Mentor
Úgy más ha grafikát is tartalmaz, de akkor meg ott tartunk hogy ilyen 5-7 colos kis szirszarokon nehéz tanulni (been there).