Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

World of Warcraft: harcolj és fejlődj a végletekig

 • Dátum | 2008.09.29 13:42
 • Szerző | alien
 • Csoport | JÁTÉK

Elfekről, orkokról, trollokról és más, hasonló „kaliberű” lényekről bizonyára az is hallott már, aki nem túl tájékozott a fantasy és/vagy a szerepjátékok világának legeldugottabb berkeiben. De szinte kikerülhetetlennek tűnnek akkor is, ha a számos fantasy vagy fantasy-elemet felhasználó könyvre, filmre és PC-játékra gondolunk. E „fantasy-dömping” hatására mindig is sokan vágytak arra, hogy fantáziavilágukat tovább élhessék, másokkal is megoszthassák, tovább vívják a végtelen adrenalinszint-növelő harcot, és mindeközben a végletekig fejlesszék karakterük képességeit. Nekik egy alternatíva a World of Warcraft. Ez a cikk pedig azoknak szól, akik nem igazán járatosak a WoW univerzumban, de szeretnének megismerkedni vele.Az egész talán ott kezdődött, amikor a Vivendi Games leányvállalata, a Blizzard Entertainment 1994-ben piacra dobta az első Warcraftot – a teljes címe Warcraft: Orcs & Humans („Orkok és emberek”) volt –, és ezzel megalapozta a későbbi trilógia sikerét. Ennek folytatásaként és a trilógia második részeként 1995 decemberében látott napvilágot a Warcraft II: Tides of Darkness, majd a kiegészítéseként jelent meg 1996-ban a Warcraft II: Beyond the Dark Portal. A trilógia harmadik része – Warcraft III:  Reign of Chaos – már jelentősebb mértékben különbözött elődeitől. Bővült a játszható fajok száma – az emberek (Humans) és az orkok (Orcs) mellett külön kampányban (campaign) lettek játszhatóvá az éjelfek vagy -tündék (Night Elves) és az élőhalottak (Undeads) –, a kampányokban pedig különféle küldetésekként játszhattunk végig egy-egy történetet. Ezek során megismertük „a fajok eredetét” a Warcraft legendás világában, és gyakorolhattuk is az adott fajjal való „bánásmódot”, valamint az egységek szerepét. Itt kell megjegyeznünk, hogy a Blizzard a sok-sok ismert és a fantasy-világban megszokott motívumot és karaktert lassanként egy olyan egy olyan egyedi hangulatú „Warcraft-világgá” ötvözte, mellyel egyfajta sajátos „mitológiát” teremtett, amit csak erősített a játékok mellett kiadott képregények és regények világa.

Ezt a folyamatot tetőzte be először a RoC hivatalos kiegészítéseként kiadott The Frozen Throne („A Fagyott Trón”) 2003-ban, amelyben több új egység is megjelent és négy új kampány vált elérhetővé, a számos új karakter pedig rengeteg újdonsült képességet „hozott magával”. Az igazi fordulatot azonban ennek egyenes folytatása, a 2004-es World of Warcraft jelentette, amely immár MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game), azaz csak interneten keresztül játszható, sok játékos által vívott szerepjáték volt. Első hivatalos kiegészítője, a The Burning Crusade (a továbbiakban BC, „A lángoló hadjárat”, mert ugye itt „keresztesekről” nemigen lehet szó) 2007 januárjában, a második pedig, a Wrath of the Lich King ez év végére várható.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 7.
  sol
  2008. 12. 12. 17:22
  http://wow-europe.com, bal oldalt, az account fülön.
 • 6.
  2008. 09. 29. 21:48
  Vicceltek? WoW gépigényéről van szó?

  Athlon XP 2200+
  Radeon 9000 128 MB
  1 GB RAM

  speccel maxra állított textúrázással meg spell effectel _legalább_ 17 FPS-el tankolom CoT2-t.
 • 5.
  2008. 09. 29. 16:24
  ez jó!!! ezentúl lesznek ilyenek is az oldalon???

  jó teszt!
 • 4.
  2008. 09. 29. 15:55
  Low-ra csavarva máig elmegy rajta <img src=
 • 3.
  2008. 09. 29. 15:37
  Már készül az infoboxunk a jövőre nézve amiben lesz gépigény is <img src=
  Addig is saját tapasztalataimból mondom, hogy ha az ember egy átlag 19-22-es monitoron akar wowozni akkor a gépigény:
  1GB memória legalább (kettő jobb felette már mindegy)
  8600GT vagy attól felfelé bármelyik VGA
  Intelben 2GHz, AMD-ben picit a feletti processzor. Egy illetve kétmagos bőven jó, nem piszkálgatja ez a négy magot.
 • 2.
  2008. 09. 29. 15:25
  Jó kis játék teszt, még a gépigényt kellett volna valahova odabiggyeszteni.

  u.i. Gratula hogy ennyit tudtál gépelni.
 • 1.
  2008. 09. 29. 14:16
  vissza a cikkhez

  Ez aztán jó kis játékleírás volt, aki még nem játszott vele, de nagyjából ismeri a Warcraft részeket, az is nagyjából betekintést nyerhet a játékmenetbe. <img src= Na meg jó, hogy minden kifejezés el van magyarázva, így nincs az, hogy már az első oldal után nem ért semmit a kívülálló (és így nem is olvassa tovább). <img src=