Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Webkamerák biztonságtechnikai célokra

 • Dátum | 2007.07.11 08:17
 • Szerző | J.o.k.e.r
 • Csoport | MULTIMÉDIA

Manapság számtalan webkamera áll rendelkezésre, amely minden tekintetben megfelel az elvárásoknak, ha biztonságtechnikai célokra kívánjuk őket alkalmazni. Egyes modellek vezetékkel (10/100 Ethernet), mások vezeték nélkül (WiFi) kapcsolódnak a rendszerhez, utóbbi modellek is rendelkeznek ethernet csatolófelülettel, hiszen az első konfiguráláskor szükség van a vezetékes kapcsolatra, mivel ekkor történik meg a hálózati konfiguráció beállítása.

A webkamerák között továbbá vannak olyan készülékek, amelyek rendelkeznek beépített mikrofonnal is, így a megfigyelt helyiségben zajló események hangjai is rögzíthetővé válnak. Ezeknél az egységeknél beállítható a szoftverben az is, hogy kizárólag hangot rögzítsenek, bizonyos helyzetekben ez a funkció is hasznos lehet. A webkamerák szoftverei rendkívül fejlettnek mondhatóak, segítségükkel egy terület tökéletesen megfigyelhető, sőt, a szoftver riasztást is képes leadni, amennyiben valamilyen rendellenesség történik az adott helységben (betörés). A riasztás lehet hangriasztás, ezt kombinálhatjuk azzal, hogy az eseményről készült képeket, illetve képsorokat e-mail címünkre továbbíttatjuk a szoftverrel.

A webkamerás biztonságtechnikát alkalmazhatják például üzletekben, de otthonunkban is jó szolgálatot tehet egy ilyen rendszer, a felhasználás területének majdnemhogy csak a fantáziánk szabhat határt.

Ha vezetékes, azaz CAT5-ös kábellel rendelkező kamerát választunk, akkor nincs túl nehéz dolgunk, viszont a vezeték nélküli kamerák megnehezíthetik életünket, ugyanis némi időbe telik a konfigurálásuk, ha nem rendelkezünk megfelelő tapasztalattal, viszont utóbbi kamerákhoz nem kell ethernet kábellel behálóznunk a fél házat. A vezeték nélküli modelleknél csak egy dologra kell figyelni, amelyet sokan hajlamosok figyelmen kívül hagyni: a kamera 1 méteres körzetében, lehetőleg nem túl feltűnő helyen lennie kell egy konnektornak, ugyanis attól, hogy vezeték nélküli az egység, még tápellátás kell neki.

Tesztünkben két modellt vizsgáltunk meg, a kamerák mindketten a D-Link termékpalettájáról érkeztek. Az első modell egy "egyszerűbb" termék, amely kizárólag kép rögzítésére alkalmas, a rendszerhez ethernet kábellel kapcsolódik. A másik modell egy magasabb kategóriát képviselő webkamera, amely már WiFi támogatással és beépített mikrofonnal is fel van vértezve, valamint rendelkezik 3G támogatással is, így akár mobiltelefon vagy PDA segítségével is figyelemmel kísérhetjük a kamera "adását", amennyiben mobilunk képes a WiFi technológia alkalmazására . Mindkét termék biztonságtechnikai célokra készült, erről a hozzájuk mellékelt szoftverek is tanúskodnak.

A két termék főbb műszaki paramétereit az alábbi táblázatban foglaltuk össze:A rövid bevezető után tekintsük meg a versenyzőket egyenként, részletesen.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 2.
  2009. 11. 20. 14:36
  Üdv!
  Nekem egy 939 SLi-s lapom van, nemrég vettem egy AMD 64 3200+-os procival meg egy ASUS Radeon X550-es videjókártyával, eddíg nagyon jól szuperál.
  Fájó szívvel cseréltem le a jó öreg ABIT BD7II -Raid-es lapomat
  Mjad jönne bele a mostani mellé egy HD4650-es kártya meg egy jobb proci is, csak azt kell majd megtudnom bele e megy a kártya, bár jónak kell lennie
  Meg még azt nem tudom, hogy mire való az a Jumper :hmmm:
 • 1.
  2009. 08. 02. 23:13
  VISSZA A TERMÉKHEZ

  Huh, 1-2 éve mennyit képesek voltak kérni egy ilyenért... Te jó isten... Meg milyen sokat is ért <img src=