Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

WDTV: olcsó multimédiás mindenes?

 • Dátum | 2009.04.03 10:01
 • Szerző | J.o.k.e.r
 • Csoport | ADATTÁROLÁS

A Western Digital multimédialejátszó készüléke vendégeskedett nálunk, amely árával, kis méretével és kis súlyával első ránézésre egy igen ütőképes megoldásnak tűnik a piacon. Hogy a termék pontosan mire képes, illetve megéri-e az árát, arra a következő néhány oldalon próbálunk választ adni úgy, hogy a készülék hibáit és előnyeit megpróbáljuk csokorba szedni, miközben átfogó bemutatóval is szolgálunk az eszköz kezelésével kapcsolatban.

Az asztali multimédiás lejátszók piacán egyre nagyobb a kínálat: a készülékek között sok-sok lehetséges alternatíva van, ám nem mindegyik éri meg egyformán a pénzét. Korábban az Xtreme X38 HD-t vizsgáltuk meg közelebbről, amely egy jó kis gép kisebb gyerekbetegségekkel, de még így is jó választásnak bizonyul, ahogy azt korábbi cikkünkben írtuk. Összességében elmondhatjuk, hogy ezek a készülékek nem tudják helyettesíteni a klasszikus értelemben vett HTPC konfigurációkat, ugyanis (általában) nem alkalmasak a mindennapi feladatok elvégzésére (netezés, levelezés, stb), ám ha a film- és zenelejátszásra kerül a sor, akkor bőven felérnek egy normálisabb HTPC konfigurációval amely jóval többe kerül, mint ezek a lejátszók.A Western Digital TV ezzel szemben egy teljesen más csoportot, mondhatni a belépő szintű megoldásokat kereső felhasználók szegmensét próbálja célba venni. Ez árán is meglátszik, mert míg a fent említett Xtreme X38HD ára 65000 forint magasságában helyezkedik el merevlemez nélkül, addig a WDTV kevesebb, mint fele ennyibe, azaz 30000 forint körüli összegbe kerül. A hatalmas árkülönbség után joggal merülhet fel a kérdés: mi indokolja a majdnem kétszeres különbözetet? Nos, elég sok összetevő van, amelyek alapján nem tűnik akkora túlzásnak a különbség. Mielőtt azonban ezekbe részletesen is belemennénk, nézzünk meg egy pici táblázatot arról, hogy mit is kínál a Western Digital olcsó, pici és nagyon szimpatikus lejátszója.Ahogy az a fenti táblázatból is látszik, az eszköz meglepően sok fájlformátumot ismer, de hogy ezeket zökkenőmentesen, minden különösebb probléma nélkül le is tudja-e játszani, az rövidesen kiderül. A következő oldalon maga a készülék és a hozzá tartozó kellékek bemutatására kerül sor, majd utána kitérünk a menü, illetve a szükséges beállítások elvégzésének bemutatásához is.

Lapozzunk is!

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 22.
  2010. 05. 13. 18:08
  Érdeklődnék, hogy a WDTV és az Asus R1-es között van-e lényeges különbség mind tudásilag mind minőségileg?Melyik készüléket javasoljátok?Dts szempontból ugyanazt tudja mindkét gép?
 • 21.
  2009. 04. 09. 19:32
  Érthető az egész, a legtöbb ilyen médialejátszó így tudja. DTS áteresztést tud, de ahoz DTS dekóderes erősítő kell, az meg az egész "picimédialejátszó" elvet felborítja szerintem.
  Az lenne a legjobb ha fogom a lejátszót, aztán közvetlen rádugom a tévére hdmi-n és küldi a képet meg a hangot(mindenfélét), beledugok egy pendrive-ot és már mehet is, ne kelljen már még erősítőre kötözgélni, főleg hogy egy olyan erősítő többe kerül mint ez a játékos.
 • 20.
  2009. 04. 07. 01:04
  d311c :
  Elhiszem, mert a dvd-m a házimozira kiadja a DD és a DTS miközben HDMI-n nem, de úgy kiadja a hangot, hogy át dekódolásra állítom 2.0 ra az 5.1 et, csak érdekes, hogy itt a WDTV tulajdonságainál nincs föl tüntetve a DTS támogatás.
 • 19.
  2009. 04. 06. 22:21
  Ne keverjétek ezeket: DTS-t támogatja, csak nincs AC3 5.1 vagy stereo downmix! (Mivel a legtöbb (összes?) HDTV csak AC3 támogatással rendelkezik, ezért nem jön ki a hang közvetlenül a TV-n.)

  Azaz DTS-t kezelő házimozin van hang. Akár optikai kimeneten, akár HDMI-n keresztül.
 • 18.
  2009. 04. 05. 15:16
  http://kepfeltoltes.hu/view/090405/DSC0390...ltoltes.hu_.jpg
  Hy!
  én olcsón megúsztam ezt a multimédiát csak egy vezeték nélküli bill egér párost vetem.
  Hát nem rossz megoldás. Szerintem nem baj hogy külön kötök rá külső vinyot mert azt legalább lehet hordozni akár hová és nem kell kiszerelni belőle. Lehet én is gondolkozok majd rajta, hogy vegyek ilyet, mert nem fogyaszt sokat a pc-m el szemben.
  Hozzá 1000gb-s vinyot azt éje napa menne rajta a film random módban azt olyan lenne, mint egy HBO <img src=… Kár, hogy DTS hangot nem támogassa, nem mintha nagyon szükség lenne rá mert kevés a szinkronos DTS de azért néha jól jönne a stúdió minőség.
 • 17.
  2009. 04. 05. 13:28
  trú hd hő kb 8-9 megabájtperszekundum kell(kb 25gigas bd iso). tehát n es wifin által simán néző full hdt.
 • 16.
  2009. 04. 04. 12:38
  ok. akkor még 1x, figyelmesebben átolvasom.... <img src=
 • 15.
  2009. 04. 04. 11:51
  Jó cucc lenne, ha egy CE kódlapot is feldobtak volna rá, hogy rendesen menjen a feliratban minden betű. Sajnos január eleje óta nincs új firmware, pedig előtte nagyon buzgón igyekeztek kiirtani a vaskos hibákat.

  A DTS->AC3 downmix licenszkérdés is, azért nem csinálja. (Párezerrel megdobná az árat állítólag.)

  Egyébként viszont kicsi és valóban hordozható, pláne pendrive-val. (Csak ne fostalicska Kingston-t vettem volna hozzá, ami egyes gépeken állandóan összeszarja magát, ha írni akarok valamit rá.)

  L4.1-ig nem volt gond a 1080pkkel (kivéve, ha adatfolyam hiba van, amitől PC-n is hibás a kép.)
 • 14.
  2009. 04. 04. 10:52
  szabtam: minden infó benne van a cikkben, a profillal kapcsolatos kérdésedre a válasz: Level 4.1-es és Level 5.1-es mkv-kkal teszteltünk, mind ment szépen.

  Kuulpix: A cikk csak és kizárólag egy nemrégiben felmerült olvasói kérés miatt jött létre. A DTS kezelésről mindent leírtam, amit akkor tudni lehetett, azóta viszont megjelent egy új firmware (1.02), mióta a lejátszót visszaadtuk, ami a fent említett fórum témái alapján ígéretes, de még nem az igazi. A WiFi/Ethernet megjegyzésem egyértelmű volt. Az említett fórumot mi is olvassuk, az utolsó kérdés a fórumon pont így kezdődik: DTS audio nem megy. Ennek ellenére ha lesz még lehetőségünk, egy új, az eddigi hibákat javító firmware kiadása után megpróbáljuk megnézni, hogy mi a helyzet a lejátszóval.
 • 13.
  2009. 04. 04. 09:44
  A hozzászólóknak javaslom, hogy vegyék igénybe a google alapszolgáltatását (keres "WD TV";) tájékozódás céljából. Egy cikk alapján ami késett több mint 5 hónapot - ugyanis tavaly novemberben már megjelent a lejátszó itthon is - nem kell mindent készpénznek venni. Pl. DTS lejátszás is megy már. Javaslom olvasásra bármilyen lejátszó témában az mpeg4-players.info oldalát és fórumait. WD TV fórum: http://forum.mpeg4-players.info/index.php?showtopic=1739 Akinek nem szükséges hálózat mert csak egy helyen házimozizik és HD-re vágyik annak ez a legjobb megoldás. A HD mozira egyébként még az N-es wifi is kevés úgyhogy abban nem is érdemes gondolkodni és negatívumként felhozni a hiányát.
 • 12.
  2009. 04. 04. 09:39
  ezekekkel a mások által kitalált és összeraktott dobozokkal szemben mindig ellenérzéseim vannak.

  ha gondol egyet, és nem tetszik neki egy film, akkor marad a bosszankodás. egy pc-n pedig megerőszakolom valamilyen lejátszó progival. ennyi...

  egy előnyük az, hogy jól néznek ki, (máér amelyik....), és picik. de ezzel ki is fújt. ha jönnek az új formátumok, kérdés mit kezdenek velük.

  pl. mit kezd egy mappában lévő bluray-jel. mts-t látok, de m2ts? dtshd, truhd?

  azt sem tudni, hogy milyen profilúak voltak a 1080p filmek. mivel a 4.1 általában zökkenőmentes, de egy L3 vagy L5.1 már problémás szokott lenni, főként, ha a gpu dolgozik. itt mi végzi a kódolást? egy célpocesszor?

  a teszt specifikációiban hangkimenetként optikai van megadva, az ipon értékesítési részénél 2.0 analóg is.. - most akkor van analóg 2.0 vagy nincs?

  szerk:
  bocsánat, már látom, hogy m2ts-sel is megbirkózik....
 • 11.
  2009. 04. 04. 07:45
  fél év és tucatnyi FW frissítés után jó lejátszó lehet belőle (az árához képest)

  egyelőre túl sok apróság nehezíti a filmnézést - köszönet a tesztért!
 • 10.
  2009. 04. 04. 06:53
  Kipróbálhattátok volna egy noname kártyaolvasóval is.
 • 9.
  2009. 04. 03. 23:23
  egész csúnya <img src=
 • 8.
  2009. 04. 03. 21:58
  Media Titan szvsz teljesen már kategória, az felvenni is tud. ION pedig nem fog verni semmit attól tartok. Legalábbis nem most és nem ebben a mezőnyben.
 • 7.
  2009. 04. 03. 20:55
  Szerintem per pill a conceptronic media titanja a nyero és abban még vélany is van. hozzáteszem elég macaerásan lehet hozzájutni kicsiny országunkban(legalábbis amikor én vettem)
 • 6.
  2009. 04. 03. 19:52
  loogan23:
  ha falra van szerelve a plasma akkor sehogyse raksz semmit a hátiljára <img src=
 • 5.
  2009. 04. 03. 19:38
  Hamarosan az nVIDIA ION fogja verni az egész kategóriát. <img src=
 • 4.
  2009. 04. 03. 18:43
  Én pont ma nézegettem, ha kicsit korábban jön a cikk lehet meg is vettem volna, de alapból elijesztett, hogy nincs benne merevlemez.
  Ha előbb látom a pendriveos megoldást, jó lett volna. Így sajnos meg kellett vegyek egy "multimédiás kártyaolvasót" ami sd kártyáról olvas és képes megjeleníteni maximum 640*480-as felbontásban(Ezt speciel 2009-ben nem értem :rolleyes: ).Egyetlen előnye a wd-hez képest, hogy van rajta rögzítési lehetőség (egy plazmatv hátuljára kellett felbiggyeszteni) a wd-vel ez rendesen fejörést okozott volna.

  A másik ami ebben az árkategóriában érdekes lehet az a plextor lejátszója, ár érték arányban vélhetően ez viszi a prímet ha másért nem is, a 160 gigás merevlemez miatt (felszerelni ezt sem tudtam volna).Erről is szívesen olvasnék egy tesztet. <img src=
 • 3.
  2009. 04. 03. 18:19
  Sztem még mindig jobban megéri egy HTPC, még úgy is hogy csak filmezésre van használva. Akkor monitor sem kell hozzá, csak egy vezetéknélküli billentyűzet és egér, és egy olyan alaplap amihez adnak távirányitót, vagy külön kell hozzá venni. És van egy sokkal töbet tudó, FullHD felbontású gépezet.
 • 2.
  2009. 04. 03. 18:04
  Optikai kimeneten keresztül külön erősítő használatával tud (mi hardver híjján, nem tudtuk kipróbálni). Viccet félretéve értem, mire gondolsz.... <img src= Kétségtelenül ez a legnagyobb hiányossága a játékosnak...
 • 1.
  2009. 04. 03. 17:51
  Egyetlen problémám van vele, hogy nem tud DTS-t lejátszani. Egyébként már venném is.