Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

WDTV Live Hub: új médialejátszó, merevlemezzel

 • Dátum | 2011.02.26 12:01
 • Szerző | J.o.k.e.r
 • Csoport | MULTIMÉDIA

Az ASUS O!Play családjának legfrissebb tagját nemrégiben  láttuk vendégül, most pedig befutott a nagy rivális, a Western Digital legfrissebb asztali multimédia lejátszója is, amely egy teljesen más szegmensben foglal helyet, mint az O!Play Mini: a WDTV Live Hub névre keresztelt újdonság az O!Play család felsőkategóriás megoldása, az O!Play HD2 ellen száll harcba a piacon.A WDTV Live Hub már hetekkel ezelőtt bemutatkozott, de sokáig hiánycikk volt, így csak némi késéssel tudtunk megkaparintani egy példányt, hogy alaposan letesztelhessük. Az újdonság az első olyan asztali multimédia lejátszó a Western Digital kínálatában, amely merevlemezzel is rendelkezik. Az O!Play HD2-vel ellentétben ennél a terméknél nem egy 3,5 hüvelykes bővítőhely áll rendelkezésre, amit igényeinknek és pénztárcánknak megfelelően tölthetünk fel 3,5”-os vagy 2,5”-os adattárolóval, hanem egy beépített merevlemezt kapunk,. A termékben elhelyezett mobil merevlemez 2,5 hüvelykes formátummal és 1 TB-os adattároló kapacitással rendelkezik, azaz nem csak hogy elegendő tárterületet kínál, de keveset fogyaszt, kevés hőt termel és rendkívül halkan működik. A HD2 és a WDTV Live Hub között természetesen egyéb különbségek is vannak, amelyek hol az egyik, hol pedig a másik asztali multimédia lejátszó felé billentik a mérleg nyelvét. Annak érdekében, hogy a specifikációkat könnyebb legyen összehasonlítani, a korábbi cikkből átemeltük a HD2 specifikációit tartalmazó táblázatot és a WDTV Live Hub-é mellé tettük.

Íme:


Ahogy az a táblázatokból is kiderül, bizony szép számmal vannak különbségek a lejátszók között. A WDTV Live Hub 1.4-es HDMI portot tartalmaz, míg ez az ASUS megoldásáról hiányzik, csak úgy, mint a Gigabites Ethernet port, ami – ahogy az majd a következő oldalakon kiderül – sajnos még véletlenül sem akkora durranás, mint az elsőre tűnhet. Az 1.4-es HDMI port akkor jöhet jól, ha 3D-s tartalmat szeretnénk lejátszani a termékkel és rendelkezünk 3D Ready (120 Hz-es) monitorral, vagy televízióval, illetve 3D-s szemüveggel. A hírek szerint a HDMI 1.4-es port nem natív, hanem csak egy HDMI 1.3-as portról van szó, amely szoftveres kiegészítéseknek köszönhetően támogat néhány olyan szolgáltatást, amely a HDMI 1.4-re jellemző (hasonlóan a PS3 1.3a portjához).

A WDTV Live Hub-ról hiányzik a memóriakártya-olvasó, ami sokszor jól jöhet, valamint az ASUS megoldásával ellentétben a WD újdonságánál a merevlemez egyszerű cseréjére sincs mód Az USB 3.0-s port hiánya a WDTV Live Hub esetében szintén fájó pont lehet, de ezzel könnyedén meg lehet békélni. Az ár viszont sarkalatos pont. A plusz 20 ezer forintban benne van egy 1TB-os, 2,5 hüvelykes merevlemez, amely szuper halkan, alacsony fogyasztás és alacsony hőtermelés mellett üzemel, ami mellé ha odarakjuk az extra szolgáltatásokat, akkor egyből nem tűnik vészesnek a helyzet, cserébe az Asus gépét ennyiből egy két terás merevlemezzel is felszerelhetjük.

Most pedig ismerkedjünk meg magával a vassal!

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 11.
  2014. 01. 02. 11:51
  sehol nem lehet kapni itthon ez a király lejátszót.
  miért?
 • 10.
  2012. 12. 20. 08:56
  Sziasztok!
  Tudna valaki segíteni? Tegnap vásároltam egy WDTV live hub-ot. Összekötöttem routerrel. Gond nélkül látszik a hálózaton. Próbálkoztam rámásolni egy 12 GB-s mkv fájlt. A másolás meglehetősen lassan döcögött (2,6 Mbps). 30 perc másolás után a fájlátvitel sajnos megáll.
  4 Gb-s fájl simán átmegy, bár az is nagyon lassan.

  Mi lehet ennek az oka?
 • 9.
  2011. 03. 13. 12:50
  Én is vettem egyet tegnap és gondba vagyok vele, mivel usb-n nem lehet összekötni csak hálózatba úgy meg egyenlőre csak a Twonkyserver jött be ahol egyesével lehetne uploadalni de az is megáll. valami ötlet hogy lehetne komplett mappákat másolni? Bocsi kicsit láma vagyok még ebbe
 • 8.
  2011. 03. 11. 21:58
  Hmm. Én 51.000 forintért kaptam meg a gépet. Ha azt nézem hogy a legolcsóbb 2.5"-ös SATA2 1 terrás HDD most 26000 Ft, akkor szerintem pont annyival drágább (körülbelül) a sima vinyó nélküli WD TV Live-nál, mint a vinyó értéke! Szolgáltatásban meg össze sem hasonlítható azzal!

  SZÓVAL, NAGYON MEGÉRI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Minőségi cucc!!!!

  HTPC sem rossz de azért ez erre van kitalálva. Kicsi, nagyon halk (annak ellenére hogy van benne egy pici venti és egy vinyó), könnyen kezelhető, nem windowsos, gyors, áttekinthető.
 • 7.
  2011. 03. 11. 21:52
  Már vettem is egyet! NAGYON TETSZIK!!!!! A kis WD Live meg megy a másik szobába, ennek a vinyójáról tolja majd a cuccot Ezzel együtt már 3 db WD TV van a lakásban
 • 6.
  2011. 02. 28. 19:19
  Őszintén szólva ez már közel HTPC árkategória. A WD-nek és a HTPC-nek is van létjogosultsága. A magam részéről a HTPC-re szavazok.
 • 5.
  2011. 02. 28. 11:40
  Nekem Ac ryan playon!hd van és ahhoz is jár hdmi kábel
 • 4.
  2011. 02. 28. 05:16
  Nálam az asus szoftverével van a gond. Egyszerűen sokszor fagy néha lassú és egyáltalán nem nyújtja megfelelően azt amit az ember elvár tőle. Gondolok itt a rossz hálózatkezelésre az érdekesen működő torrent kliensre vagy pl arra, hogy nem lehet "másolás" közben mást csinálni.
 • 3.
  2011. 02. 27. 18:07
  Nincs valami túl sok hozzászólás, vagy az érdektelenségbe fulladt a téma?
 • 2.
  2011. 02. 27. 09:58
  Érdekes igy egymás mellé téve a két gépet az ASUS megoldás tűnik jobbnak. Főleg, hogy én választhatom meg a hdd-t. Viszont a cikk szerintem is részletes és jó.
 • 1.
  2011. 02. 26. 18:30
  nagyon jó cikk és nagyon jó kis gép