Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

USB-s DVD írók: ha már szűkös odabent

 • Dátum | 2007.10.20 03:33
 • Szerző | Svindler
 • Csoport | ADATTÁROLÁS

A hosszú hétvégére egy rövid bemutatóval készültünk két külső DVD íróról. Ezen a fronton nincs óriási választék a piacon, így nem meglepő, hogy amit sikerült beszereznünk az nem más, mint a két ős rivális multi, az LG és a Samsung egy-egy karcolója. Lássuk is gyorsan mit kapunk a pénzünkért a két gyártótól.

LG GSA-E40LAz LG nagyon informatív dobozba helyezte el az íróját, minden fontos adatot megtudhatunk már kibontás nélkül is, úgymint írási sebességek, mellékelt szoftverek és a doboz teljes tartalma. Az egész pakk elsőre meglepően könnyűnek bizonyult, úgyhogy gyorsan neki is estünk, hogy meglessük, mit tartalmaz.Eme kép tárult elénk. A szükséges kiegészítőkön kívül (tápkábel, tápegység és USB kábel) egy CD-t és egy rövid leírást kapunk. A CD tartalma a következő: CyberLink PowerDVD és PowerProducer, Nero Express – LightScribe támogatással, InCD, valamint az ingyenes Acrobat reader és kézikönyv pdf formátumban. Minden amire csak szükségünk lehet egy DVD író mellett.Maga a meghajtó mindössze 2-3cm-el hosszabb, mint az átlag belső társaik, és egész tetszetősre sikerült. Mindössze egy említésre méltó problémánk akadt az külső jellemzőkkel: jó lenne egy főkapcsoló a hátsójára, hogy ne kelljen a tápkábelt kirángatnunk, ha áramtalanítani szeretnénk. Pozitív viszont, hogy a gumis talpai segítenek felfogni az általa keltett rezgéseket.Belsejét tekintve egy mindenevővel van dolgunk, ahogy az manapság már el is várható. Az LG volt anno az első, akinek az írói már régen is megbirkóztak a DVD-RAM lemezekkel. Kicsit hangos, ha engedjük maximális fordulaton szaladgálni, de hát melyik meghajtó nem az.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 2.
  2007. 10. 24. 08:19
  Milyen típusod van? Mert ezen sajna ahogy a képen is láthatod nem volt <img src=
 • 1.
  2007. 10. 20. 03:33
  vissza a cikkhez

  Szemrevételeztünk két külső írót az LG és a Samsung kínálatából. Nem csalódtunk bennük, semmiben sem maradnak el belső ...