Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

USB kütyü hegyek a Satzumától

 • Dátum | 2009.12.21 04:01
 • Szerző | Svindler
 • Csoport | EGYÉB

Pár hete egy igen méretes doboz futott be hozzánk, amiben a Satzuma kínálatának jelentős része pihent kibontásra várva. Ennyi USB-s kütyüt egy rakáson még sosem láttunk, de úgy voltunk vele, hogy „Miért ne?”, elvégre nem írunk túl sűrűn ilyen könnyedebb témáról. Ellátogatva a gyártó honlapjára azt tapasztaltuk, hogy igazából nem is foglalkoznak csak ilyesmikkel, és büszkén hirdetik a jelmondatuk mellett (U Should Be working – avagy dolgoznod kéne), hogy viszlát a CES-en. Na oda azért nem megyünk ki értük, de amiket kaptunk azokról tartunk egy kis bemutatót. Akinek pedig minden idegszála tiltakozik az USB áradattól, az inkább hallgasson egy kis Zen meditációs zenét, majd megtalálván lelki békéjét szavazzon az Év játékára.

Próbáltuk valamennyire kategóriákba szorítani a termékeket, így nyissunk a lámpákkal. Mivel tényleg rengeteg minden érkezett, így csak a lényegre szorítkozunk.

Neon @Az első lámpától nem kell sokat várni, egy @ jelet formál és neonkéken világít, ezt tudja. USB-ről és elemről is hajlandó működni, de sokáig ne nézzük, mert utána mindenhol ezt fogjuk látni. Sajnos a talpazata nagyon olcsó műanyagból készült, és a ki/bekapcsoló gombja is néha aggasztó, olyan érzésünk van tőle, hogy egyszer a kezünkben marad. Működés közben persze a fénytől ezt nem látjuk, de kikapcsolt állapotban elszomorító.

Desk BeamA mini asztali lámpa billentyűzet vagy egy kisebb asztalterület megvilágítására rendben van, de ne ezt akarjuk olvasólámpának használni, elég hideg fénye van. Csak USB-ről működik, így a tápkábele is fix. Talpazata úgy néz ki, mint egy mini egér, aminek a két gombja közül az egyik a be a másik a kikapcsolásért felel. Ezek elég gyengére sikerültek az anyagminőség lehet jobb is, de különben rendben találtuk a kis lámpát (nálunk billentyűzetet világított este, bár valószínűleg nem erre szánták).

Boogie BallKisebb partikra lehet ideális társ ez a gömb, ami USB mellett hajlandó elemről is eldöcögni. A négy különböző színben világító gömb forog is ahogy kell, de a fényereje csak kisebb helyekre elég ezt vegyük figyelembe. Az egyetlen komoly problémája, hogy a forgatómotort nem valami elit helyről szerezhették be, mert nagyon hangos. Bulikon ezt simán elnyomja a zene, viszont csendes romantikus helyzetekben ne ezzel akarjuk felvágni (ahhoz egyébként is túl gyorsan forog).

Glitter LampEz a lávalámpákra hajazó kis rakéta csak USB-ről működik (kábel fix, főkapcsoló nincs), de végre mentes a gagyi fekete műanyagtól, egész dekoratívan néz ki. A folyadék némileg mozog benne, így a sok kis csillogó flitter is. A megvilágítása közben különböző színátmeneteket produkál, úgyhogy ha valaki nagyon csak dekorációs elemet szeretne a PC-je mellé, inkább ezt nézegesse a @ helyett.

Plasma OrbAvagy plazma gömb, amivel valószínűleg mindenki találkozott már, legalább a TV-ben, vagy egy kirakat mögött. Sajnos az olcsó műanyag talpazat visszatér, de a kábel kihúzható, pedig fixen csak USB-ről megy a gömb (viszont van főkapcsolója). Látványra még mindig nagy poén, úgyhogy ez volt az első dolog, amit kivétel nélkül mindenki megtaperolt aki meglátta.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 17.
  2009. 12. 25. 01:12
  Hy

  Ennél nincs használhatóbb usb kütyü: [LINK]
  Nekem is ilyen van csak 4 Gb-os
 • 16.
  2009. 12. 25. 00:37
  Csaber, akkor legalább egy mikrohullámsűtőt, hogy lehessen vizet megelíteni a kávénak... Amúgysem érdekel! Ennyi degradált hülyeséget összehoztak, akkor tegyék hasznossá magukat és hozzák össze a mikrohullámsütőt, és a kávéfőzőt is!
 • 15.
  2009. 12. 23. 06:42
  mythbuster : ennek főleg technikai akadálya van az USB2-es csatlakozóból "kinyerhető " energia túl kevés egy kávéfőző üzemeltetéséhez
 • 14.
  2009. 12. 23. 00:41
  Az USB-s hűtő tetszik Egy heti kaja bele fér
 • 13.
  2009. 12. 23. 00:38
  Faxom... Értelmetlen hülyeségek... már mióta álmodom egy USB-s kávéfőzőről, és még egyik gyártó sem volt képes kifejleszteni ezt nekem!
 • 12.
  2009. 12. 22. 23:52
 • 11.
  2009. 12. 22. 23:52
  ha már az értelmetlen kütyüknél tartunk
 • 10.
  2009. 12. 22. 00:06
  Igen lényegében tesla tekercs ami meg ugye gyorsan változó mágneses teret gerjeszt ha jól tudom, ami meg már nem egészséges a gépnek
 • 9.
  2009. 12. 21. 16:08
  azért a plazm,a gömbbel óvatosan kell bánni elektronikai készülék közelében nekem van rendes 230ról üzemelő fél méteres körzetben életveszélyes elektronikai cuccot mellé rakni mert kinyírja ezt azután sikerült észrevenni hogy egyszer leraktam az órám az órám az asztalra ez a vacak meg ment és nekiállt villogni az óra elveszem az órát megszűnik az effekt vissza rakom újra előjön na mondom jólvan... kiderült hogy elötte kb órákon át nyúzta a kamerát ami be is adta a kulcsot.. ezután fogyasztóvédelem hogy ez nem szerepel a használati útmutatóban hogy legyilkolja az elektronikai termékeket.. ezután kaptunk postán a gyártótl egy új használati útmutatót és kifizették az összes bejelentett elektronikai cuccunkat tény hogy érzésre olyan is került a listába ami nem ettől ment tönkre de mind1
  szal csak óvatosan a plazma gömbbel egy számítógépben kreatív károkat tud tenni.
 • 8.
  2009. 12. 21. 13:14
  Ááá! Ilyen cikk még jöhet. Én ilyen kilövőállomással a ThinkGeek-en találkoztam régebben, az valahogy jobban bejött, mert ha valaki kopogás nélkül belép a szobába, csak ráirányítom a rakétákat és képen lövöm velük.

  Amúgy ezt azért kár volna nem felvenni a webshop-ba.

  MOD: Közben a rakétaállomás is meglett.
 • 7.
  2009. 12. 21. 12:28
  Ocssóbb megoldás, fabrikátoroknak : [LINK] Azért az a hűtő az kicsit kemény...
 • 6.
  2009. 12. 21. 12:24
  Update: mivel másoknak jó tapasztalatai voltak a hűtővel, ezért kipróbáltuk újra, szélesebb választékkal és tényleg hidegen tudott tartani például egy dobozos sört, ezért ott frissítettük a cikket és a méreteit is beleírtuk

  Látom azért vannak itt vad ötletek egyes cuccok felhasználására
 • 5.
  2009. 12. 21. 12:22
  Hm, elnézve a cég termékeit, megfogadhatnák a saját jelmondatukat
 • 4.
  2009. 12. 21. 11:52
  USB-ről az áram jön. Körülbelül egy USB chip annyiba kerül, mint az egész kütyü, és akkor még nem írtál rá programot. Szerintem talán ezért használják csak áramforrásként.
  De nézd a pozitív oldalát: autós USB töltőről, és faliról is használható!
 • 3.
  2009. 12. 21. 11:01
  Ez jó volt! Végig röhögtem, hogy olvastam Még ilyet máskor is
 • 2.
  2009. 12. 21. 10:37
  Hát nem sok értelme van hogy a legtöbb USB-ről működik...
  Én a helyükbe kombináltam volna a cuccokat azzal az üzenet figyelős softverrel (úgy már valamennyire lenne értelme az USB-kapcsolatnak) pl. ha üzenet érkezik a plazme gömb beindul vagy magasabb fokozatra kapcsol (bár gondolom ilyennel nem nagyon rendelkezik) az akváriumban a halak alapkeringés helyett vadul cikáznának és mondjuk más megvilágításra válthatna az akvárium, vagy csak szimplán pofán lő a rakéta kilövő
 • 1.
  2009. 12. 21. 05:31
  Sajnos videókra már nem futotta az időnkből, de youtube-on van egy-egy videó a rakétakilövőről és a ceruzahegyezőről például.