Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Új faj - Asus R2H

  • Dátum | 2007.04.10 10:34
  • Szerző | Svindler
  • Csoport | NOTEBOOKEgy igazi kis különlegességet volt szerencsénk megszerezni némi időre, hogy beszámolhassunk tapasztalatainkról. Az Asus R2H az UMPC-k (Ultra Mobile Personal Computer) nem túl népes táborát hivatott növelni a jelenlétével. Mi is az az UMPC? Nevezhetjük nagyranőtt PDA-nak, vagy épp zsugorított Tablet PC-nek, kinek mi a szimpatikus. Operációs rendszere miatt inkább az utóbbiakhoz áll közelebb. Jelenleg még nagyon kevés gyártó kínálatában (pl. Asus, Samsung, Sony) találkozhatunk ilyen gépekkel, ám ez nem véletlen: az UMPC meglehetősen friss koncepció, a Microsoft a tavalyi Cebiten rántotta le a leplet az Origami projectjéről, mely ezzel foglalkozott.

Mire van szükség, hogy egy gépet ebbe a kategóriába lehessen sorolni? Csupán pár apróságnak kell megfelelni, mint: Windows XP Tablet PC Edition operációs rendszer, ~7”-es vagy annál kisebb érintőképernyő minimum 800x480-as felbontással, vezeték nélküli technológiák (WiFi és Bluetooth), továbbá 1 kg alatti súly. További információk találhatóak a hivatalos honlapon.

A vas specifikációja dióhéjban (R2H BH-066T):
    -   ULV  Intel Celeron M 900Mhz processzor
    -   768MB memória (256MB az alaplapon, 512 behelyezett modulban)
    -   7”-es 800x480-as felbontással rendelkező érintőképernyő
    -   Wifi, 10/100 Ethernet, Bluetooth
    -   GMA 900-as grafikus vezérlő (Vista Aero felület kizárva)A szokásostól eltérően az R2H egy igen tetszetős kis dobozban érkezik, melyen megtalálhatunk minden fontosabb információt a géppel kapcsolatban. Mivel méreteiből adódóan optikai meghajtó nincs beépítve, így egy külön dobozban az Asus mellékel egy külső DVD-írót. A keret egy vékony, notebookokban használatos slim meghajtót rejt magában, mely használatához két szabad USB portra lesz szükségünk (az egyik csak plusz tápellátás miatt kell). A kábel megfelelő hosszúságú ahhoz, hogy az asztalon kényelmesen elhelyezhessük az R2H mellé, ám rövid ahhoz, hogy a gépet közben a kezünkben tartsuk. Első csatlakoztatásnál kissé sokáig tartott, míg felébredt álmából, ám ahogy ez megtörtént, rögtön megnéztük, mivel is állunk szemben. Nem kis meglepetésünkre ugyanazzal a meghajtóval találtuk szembe magunkat, mely az F3F-ben is helyet foglalt (HL-DT-ST DVDRAM GSA-T10N). Ez csak jó hír, hiszen már anno is elégedettek voltunk vele. Lépjünk hát tovább és evezzünk izgalmasabb vizekre, lássuk, mi van a nagyobb dobozban.A doboz belseje három rekeszre van osztva. Az első egy hordozótáskát rejt tökéletesen az R2H méreteihez igazítva, benne pedig tesztünk tárgya pihen első indítására várva. A táska nagyon jó minőségű, érdemes használni, hogy gépünk ne szenvedhessen külső sérüléseket cipelése közben. Kiemelvén a doboz maradékát először azt hittük káprázik a szemünk…


Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Még nem érkezett hozzászólás.