Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Többfunkciós Xerox készülékeket teszteltünk

 • Dátum | 2008.10.24 09:55
 • Szerző | J.o.k.e.r
 • Csoport | MULTIMÉDIA

Legfrissebb cikkünkben a Xerox A4-es többfunkciós készülékeit teszteljük, amelyek nyomtató, fénymásoló, szkenner és fax funkciókkal egyaránt bírnak. A tesztlaborunkban járt termékek között csak lézernyomtatóval felszerelt egységek fordultak meg, az egyik példány színes, míg a másik fekete-fehér nyomatok készítésére képes.A két készülék nem csak a nyomtató típusában különbözik, hanem egyéb tulajdonságaikban is. A nagyobbik 6110 MFP/X típusjelzéssel ellátott változat azon kívül, hogy színes lézer nyomtatóval dolgozik, még hálózati interfészzel is el van látva, ami kis- és közepes irodai környezetben egyaránt rendkívül fontos szempont. Mindkét termék képes USB-s forrásból (pendrive) nyomtatni, illetve pendrive-ra és PC-re scannelni. A nagyobbik modell, azaz a 6110 MFP/X esetében a beépített memória mérete 128 MB, míg a kisebbik, 3100 MFP/X modell esetében "csak" 32 MB memória áll rendelkezésre. Ahhoz, hogy könnyedén összehasonlíthassuk a két termék specifikációit, az alábbi táblázatban próbáltuk meg összesíteni a főbb paramétereket.

A nyomtatók specifikációi. A kép nagyítható!
A nyomtatók specifikációi. A kép nagyítható!

A többfunkciós lézer készülékek ára szerencsére egyre kedvezőbb, ám otthoni átlagfelhasználók számára még mindig kvázi elérhetetlenek, legalábbis a színes változatok mindenképpen. A tesztben szereplő Xerox Phaser 6110MFP/X ára még mindig 110-122 000 forint között mozog, míg a kisebbik Phaser 3100MFP/X modellt már akár 45.000 forintért is meg lehet vásárolni.

A rövid bevezető után a két többfunkciós készüléket közelebbről is megvizsgáljuk mind hardveres, mind pedig szoftveres szempontból.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 3.
  2008. 10. 24. 22:44
  Hát én a legnagyobb minőséget használom, TESCO . <img src=
 • 2.
  2008. 10. 24. 16:19
  A papírgyűrés néha nálunk is volt, de azt az egyszerre nem túl sokat nyomtatással meg lehet oldani. A tonerrel még nem volt semmi probléma, amint kifogyott eredetit vettünk bele.
 • 1.
  2008. 10. 24. 10:21
  vissza a cikkhez

  Nagyon jó és érdekes teszt, és nagyon jó az elején az az öszzefoglaló táblázat. Abból szinte mindent meg lehet tudni. Nekünk Canon MF3110-esünk van már 2 éve és hibátlan.