Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Szélesvásznú monitorok I.

 • Dátum | 2007.08.21 10:47
 • Szerző | Svindler
 • Csoport | MEGJELENÍTÉS

A szélesvásznú monitorok térhódítása miatt jött az ötlet, hogy a következő hetekben bemutatunk az elterjedtebb méretekből néhány említésre érdemes kijelzőt, hátha tudunk segíteni a választásban. Mivel a széles panelek alacsonyságuk miatt jóval kisebbnek tűnnek, mint 4:3-as vagy 5:4-es társaik, így nem is igen lehet 19 inchesnél kisebbet kapni (vannak, csak ritkák), tehát első bemutatónkban erre a méretre koncentrálunk. Bár a monitorok árait tekintve közel vannak 20 inches társaikhoz, mégis megfontolásra érdemes alternatívát nyújtanak 1440x900-as felbontásuknak köszönhetően, amely majdnem egyezik az 1280x1024-es panelek pixelszámával. Nagyobb társaik már ennél magasabb felbontással rendelkeznek, így ha a fő szempont a játék, akkor számolnunk kell vele, hogy erősebb gép kell ugyanolyan beállítások mellett, azonos képkocka/másodperc értékek eléréséhez. Feltéve, hogy a natív felbontásán használnánk természetesen.

Fujitsu-Siemens L19W-2Első és egyben legolcsóbb versenyzőnk igazodik a szokásos Fujitsu-Siemens kinézethez. Dobozában egy rövid leíráson kívül egy tápkábel, egy audio és egy D-sub (VGA) kábel várt bennünket. A talpa nagyon könnyű vékony műanyagból készült, eleinte kétségeink voltak használhatóságát illetően, de szerencsére alaptalanul. Nem a legstabilabb lábakon áll tehát, de ha nem próbáljuk meg direkt lelökni az asztalról, akkor semmi baj nem történhet. Összeszerelése nagyon egyszerű, pillanatok műve az egész. Hála a káva enyhén érdes felületének, nem olyan érzékeny az ujjlenyomatokra.A gombok élőben könnyen olvashatóak és megfelelő nagyságúak. Hála elhelyezésüknek, használatuk is nagyon könnyű és kényelmes. Bár csak egyszer kell jól beállítani a monitort és aztán valószínűleg többet nem piszkáljuk ezen részét, azért ez még dicséretes a dolog. A jobbra és balra nyíl a hangerő állítására szolgál, ha nem aktív az OSD.Bár képen nehéz érzékeltetni, nem egy hajlékony darab új barátunk. Ennél előrébb nem igazán hajlandó bólogatni és hátrafelé sem megy túl sokat, pedig ránézésre kéne neki.A hátoldalán jól látható a négy felfogatási pont (mellyel a falra szerelhető szükség esetén), és a két hangszóró kimenet. Szokás szerint csodákat ne várjunk tőlük, de rendszerhangok megszólaltatására azért megteszi.Közelebbről szemügyre véve a csatlakozási lehetőségeket, szomorúan vettük észre, hogy ez volt az egyetlen monitor, mely nem rendelkezett DVI bemenettel, így csak a tápkábel, D-sub és mini jack aljzat fogadott minket.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 8.
  2011. 02. 24. 07:21
  A legjobbak! Yikes
 • 7.
  2009. 07. 20. 15:12
  YIKES! Jelentem végigvittem a Secret of Monkey Island SE-t. <img src=
  Nagyszerű játék volt, nagyon humoros (sőt a legviccesebb kalandjáték amivel valaha játszottam), remek voice acting, és számomra kicsit nehéz - némely helyen talán kissé logikátlan - fejtörőkkel. Bevallom, nem egyszer kellett használnom a játékba beépített "súgó" rendszert. Mondjuk ez nekem nem vett le annyit a játékélményből, de tény, az lett volna az igazi, ha nem kellett volna egyszer sem segítséghez folyamodnom.

  Ezt persze semmiképp sem nevezném hibának, a játék rövidségét viszont már annál inkább. Körülbelül 9 óra volt mire eljutottam a stáblistáig. Sokkal, de sokkal hosszabbra számítottam.

  Ezt leszámítva viszont remekül szórakoztam, remélem előbb-utóbb azért a 2. és 3. rész is megkapja a maga remake-jét. <img src=

  A Tales of The Monkey Island-et meg majd akkor veszem meg, ha megjelenik mind az 5 rész. Majd együtt "teljesebb" lesz az élmény. <img src=
 • 6.
  2009. 07. 08. 11:42
  Megjelent Steam-en az első epizód az új Monkey Island-ből!
  Képek: http://store.steampowered.com/app/31170/
 • 5.
  2009. 07. 02. 15:03
  Köszi az összefoglalót, nekem is tetszett.
  Zoe01: "Amúgy ezt elolvasva csak sajnálhatom, hogy akkoriban még nem foglalkoztam a videójátékokkal (értsd: túl fiatal voltam, no meg az angol tudásom sem volt az igazi)"
  Nekem mint öreg motorosnak, aki már 286-on a Civilazion első részével játszott és ámulattal nézte, hogy milyen szép zöld a fű a 256(!<img src= színű VGA képernyőn, az a véleményem, hogy sajnos manapság kevés olyan nagy játék születik mint régebben. A mai játékok legtöbbször másolják a korábbi játékokat, jobb grafikával, újabb technológiákat használva. Persze ez bizonyos fokig érthető, mert nehéz ma már újat mutatni. Ha belegondolunk pl. a Frontlines is ugyanaz mint az ET, csak jobb grafikával és több lehetőséggel. Sőt, talán az ET még szórakoztatóbb is.
  Szóval csak azt akartam írni, hogy sajnos a játékfejlesztés eliparosodott. Már nem az van mint régen, hogy pár lelkes fiatal összedobja a Dungeon Master-t vagy az Ultima első részét és kislemezen árulják.
  Szerencsére van néhány üdítő kivétel is pl a Braid.
  Ezen kívül a mai játékok egyre könnyebbek. Pl ha jól emlékszem pont a Monkey Island remake-ről olvastam, hogy a mai kor gyermekének már túl nehezek a feladványai és ezért rengeteg segítség lesz benne. Ezt én sértésnek veszem! :-) Ne feltételezzék rólam, hogy nekem túl nehéz a játék ;-) A magam részéről szeretem a kihívásokat és a nehéz fejtörőket. Persze nem az olyat amikor fogom a tárgyat és azzal kattogtatom végig a képernőt, mert nem tudom mire jó ;-)
  Anno az EOB első két részét egy nyári szünet alatt játszottam végig, úgy hogy közben telerajzoltam egy spirálfüzetet a térképével. Wizardry 7 dettó.
  Ha már a kedvenceimnél tartok, akkor megemlítem még a Fallout 1-2-it is. Azok voltak a jó játékok. A Fallout 3 sem lett rossz, de azért mégsem ugyanaz.


  Most olvastam, hogy a LucasArts régebbi (és gondolom majd az újabbak is) programjai is elérhetőek lesznek hamarosan Steam-en!
  Július 8-tól többek között az alábbi játékok lesznek elérhetőek Steam-en:
  Armed and Dangerous
  Indiana Jones and the Fate of Atlantis
  Indiana Jones and the Last Crusade: The Graphic Adventure
  LEGO Indiana Jones: The Original Adventure
  LOOM
  Star Wars Battlefront II
  Star Wars Republic Commando
  Star Wars Starfighter
  The Dig
  Thrillville: Off the Rails
 • 4.
  2009. 07. 01. 22:46
  Jó kis összefoglaló lett, kedvem is támadt egy kis nosztalgiázáshoz.
  Mindet végigtoltam anno, a DotT-t és a Monkey1-et nem is tudom, hányszor.
  (szerencsére van psp-re is scummVM <img src= )
  Kár, hogy a 3d kártyák és az akciózás berobbanásával évekre "meghalt" a műfaj...

  Kíváncsi leszek a Tales of Monkey Island-re, már vágom a cetlit. Ez a baj az epizódos kiadással, mindig meg kell várni a folytatást...
 • 3.
  2009. 07. 01. 12:14
  Zoe01: igen a Monkey 5 elvileg 5 meséből fog állni (aztán gondolom ha működik a dolog akkor több is készül). Az utoljára említett játékok személyes kedvenceim, egyszer biztos sorra vesszük őket <img src=
 • 2.
  2009. 07. 01. 01:38
  Tetszett a cikk, garatula érte!

  Amúgy ezt elolvasva csak sajnálhatom, hogy akkoriban még nem foglalkoztam a videójátékokkal (értsd: túl fiatal voltam, no meg az angol tudásom sem volt az igazi), így sajna nálam kimaradt ez a nagyszerű sorozat A negyedik résznél viszont már aktív (addict? <img src=) játékos voltam, csak annyi rossz kritikát hallottam felőle, hogy inkább hagytam a fenébe - bár az igazat megvallva, akkoriban még nem is érdekeltek annyira a kalandjátékok.

  Éppen ezért nagyon várom már ezt a Monkey Island remake-et, kicsit hihetetlen is, hogy ennyi év után ismét kiadják (kipolírozva persze), ezt azért nem vártam volna a LucasArts-tól (kellemes meglepetés persze), úgy tűnik azért mégis van igény a minőségi kalandjátékokra...

  Amúgy ez az 5. rész valójában epizódos lesz, nem? Csak azért kérdezem, mert a cikkből nekem úgy jön le, hogy ez csak "egy egész" rész lesz.
  Mondjuk a "Tales of The Monkey Island" címből azért arra lehet következtetni, hogy itt több kis epizód lesz <img src= (túl sok itt a lesz, tudom)

  Még sok ilyen visszatekintést! (főleg kalandjátékokról persze ^^ TLJ, DF anyone? <img src= )
 • 1.
  2009. 06. 30. 18:38