Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Prezentációs egerek tesztje

 • Dátum | 2010.03.22 14:01
 • Szerző | Terrayon
 • Csoport | EGYÉB

Mai alkalommal a vezeték nélküli prezentációs eszközökre koncentrálunk, melyek elsősorban azon notebookosok számára kelendők, akik gyakran tartanak előadásokat. Az Icon7 neve egyre többünk fülében cseng ismerősen, és talán nem is ok nélkül. A Twister Evolution és az XP500 mellett alkalmunk volt megismerkedni a Kensington SlimBlade névre keresztelt mutatóeszközével is, de egyelőre ennyiben ki is merül a mezőny, mert az egér/presenter kombók nem túl elterjedtek.

Icon7 Twister Evolution
Icon7 Twister Evolution
Icon7 XP500
Icon7 XP500
Kensington SlimBlade
Kensington SlimBlade

Kezdjük rögtön a szegmens nagyágyújával, az Icon7 Twister Evolution-nel, melynek jellegzetessége az elcsavarható törzs, a készülék ennek köszönhetően képes egérként és prezentációs eszközként is kényelmes maradni.

Icon7 Twister Evolution


A Twister Evolution formája egyeseknek már ismerős lehet, hiszen a cég korábbi terméke, a Twister 1000 hasonló elven működik, de az „csak” egy szimpla egér, így akár az Evolution elődjének is tekinthető. A készülék elcsavarása immár nem csak helytakarékossági okból ajánlott, hiszen így válthatunk mutatóeszköz üzemmódba. Az egér felső részét matt fekete felület borítja, oldalát fémhatású, csillogós műanyag bevonat díszíti, míg az egér közepén egy vörös vonal teszi változatosabbá az összhatást.A termék doboza igen jó minőségű, a legnevesebb cégek sem szégyenkeznének vele. Kicsomagolva egy telepítő lemezre, reklám füzetre és egy szivaccsal bélelt műanyag tokra bukkantunk, melyben szállítások során védhetjük az egeret. Természetesen a pakk része maga a készülék is, melyben a miniatűr vevőegységet is megtaláltuk, bár első nekifutásra nem volt könnyű feladat (az egér aljának benyomásával ugraszthatjuk ki az USB-s kelléket).


A készülék a korongon található iConfig szoftver nélkül is használható, viszont annak érdekében, hogy a gombokat tetszés szerint konfigurálhassuk, ezt is fel kell telepítenünk. Nem csak a készülék alján található prezentációs gombok, hanem az egér gombjai is testreszabhatók (a beállításokat egymástól elszeparálva találjuk meg), így a szimmetrikus kialakítású rágcsáló ugyanúgy használható jobb és balkezeseknek is. Beállítható továbbá az érintőgombos scroll érzékenysége (erről később), a dupla kattintás sebessége és az egérkurzor érzékenysége is. Nem utolsó szempont, hogy a töltöttség állapotáról is pontos tájékoztatást kapunk, így mindenképp érdemes felrakni a szoftvert. A PowerPen funkcióval rajzolhatunk is, ezt PowerPointban a középső gomb segítségével tehetjük meg.

A rágcsáló beépített akkumulátorral rendelkezik, és jó pont, hogy ezt meglehetősen kényelmesen tölthetjük fel. A készülékben tárolható USB vevőt az egér aljába, merőlegesen kell bedugni, és így kell csatlakoztatni egy szabad USB portra. Az elemcserével tehát nem kell foglalkoznunk. Az akku egy feltöltéssel átlagos használat mellett elméletileg 3 hónapig bírja, így nem csoda, hogy a három hetes tesztidőszak után még bőven maradt tartaléka (erről az iConfig szoftver tájékoztatott minket).


Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 2.
  2010. 03. 24. 15:01
  érdekes de már ilyet használtam én is, és nekem a forma, meg a külső nagyon nem jött be.
 • 1.
  2010. 03. 22. 16:44
  Úgy látom az Icon7 fejlődik