Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Pendrive-ok tesztje - A-DATA, Kingmax, Kingston

  • Dátum | 2007.01.23 08:01
  • Szerző | Freeman07
  • Csoport | ADATTÁROLÁS

Kétségtelen, hogy napjaink egyik legsikeresebb termékei a pendrive-ok és a hordozható MP3-lejátszók. Az elkövetkező tesztben 4 darab pendrive képességei kerülnek letesztelésre, konkrétan sebességeik, kapacitásaik ás áraik.

A tesztben a következő pendrive-ok vettek részt:

  • A-DATA PD2 512 MB
  • Kingmax Super-Stick 2 GB
  • Kingston DataTraveler II 1 GB
  • Kingston DataTraveler II Plus 1 GB

A méréseket az Everest Ultimate Edition 2006 nevű programmal végeztem. Mindegyiket tesztet kétszer ismételtem meg, és a legjobb eredményt választottam ki. A tesztkörnyezet egy Athlon 64-es számítógép volt USB 2.0-val és Szervizcsomag 1-es Windows XP-vel.

A tesztelési folyamatokat a legelső oldalon szeretném elmagyarázni. Az Everest Ultimate Edition 6 olvasási és 3 írási teszttel képes lemérni merevlemezünk, optikai meghajtónk, pendrive-unk képességeit. Ezek közül ez esetben 8 tesztet bírunk felhasználni. Röviden, hogy ezek mit jelentenek:

Read Test Suite
: Az olvasási tesztek gyors összefoglalója. Először a pendrive elejéről, a közepéről, a végéről olvas be adatokat, majd véletlenszerűen, illetve leméri az átlagos elérési időt.
Linear Read: A flash memóriáról folyamatosan, az elejétől a végéig kerül leolvasásra a tartalma.
Random Read: A memóriáról véletlenszerű helyekről véletlenszerű méretű blokkok kerülnek leolvasásra.
Buffered Read: Ez a teszt a meghajtó interfészének a teljesítményét méri le úgy, hogy a meghajtó legeslegelejét olvassa le többször. Ez a művelet csak olyan meghajtóknál működik, ahol van beépített gyorsítótár (cache) és annak mérete legalább 64 KB.
Average Read Access: A meghajtóról kis méretű blokkok kerülnek véletlenszerű helyekről leolvasásra. Ezzel azt teszteli a program, hogy mennyi idő kell az eszköznek, hogy a véletlenszerű helyet megtalálja. A kisebb érték a jobb.

Linear Write: A meghajtó írási sebességét méri úgy, hogy a meghajtót az elejétől a végéig teleírja adattal és ennek az írásnak a sebességét méri le.
Random Write: A memóriáról véletlenszerű helyekről véletlenszerű méretű blokkok kerülnek írásra.
Average Write Access: A meghajtóról kis méretű blokkok kerülnek véletlenszerű helyekről írásra. Ezzel azt teszteli a program, hogy mennyi idő kell az eszköznek, hogy ezt a véletlenszerű helyet megtalálja. Szintén a kisebb érték jelent jobb eredményt.

Miután a fontosabb dolgok tisztázva vannak, bele kezdenék az eszközök ismertetésébe. Mindegyik termék a szokásos pendrive dobozban érkezik, kivéve a Kingmax Super-Stick, ami doboz nélkül került hozzám tesztelésre.Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Még nem érkezett hozzászólás.