Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

P55-ös alaplapok a szorítóban, második felvonás

 • Dátum | 2009.09.23 11:01
 • Szerző | J.o.k.e.r
 • Csoport | FŐ EGYSÉG

Az elmúlt hét folyamán három kedvező árú P55-ös alaplapot mutattunk be, amelyek mindegyike a 30000 forint körüli áMost micro-ATX lap is lesz a mezőnyben.
Most micro-ATX lap is lesz a mezőnyben.
rkategóriában foglalt helyet. Az egyes termékek között szinte csak a szolgáltatásokban voltak különbségek, sebesség terén mindegyik nagyon jól teljesített.

Ezúttal nem az átlagos, hanem a különlegesebb termékeket helyeztük górcső alá, így legfrissebb tesztünkben lesz micro-ATX formátummal rendelkező pici alaplap és a tuningmestereket megcélzó különlegesség is, vagyis a cikk végén a tesztben szereplő 6 alaplap közül minden felhasználói réteg ki tudja majd választani a számára legmegfelelőbb modellt mind ár, mind pedig felszereltség tekintetében.

A Lynnfield processzorok és a P55-ös lapkakészlet főbb specifikációiról és újításaikról már korábbi cikkünk bevezetőjében beszámoltunk, aki esetleg lemaradt volna erről, itt pótolhatja a hiányosságot. Csak úgy, mint korábbi tesztjeinkben, a rövid bevezető után ezúttal is a versenyzők pontos specifikációit és árát tartalmazó táblázattal folytatjuk, ami az alábbi képen látható.

A teljes mezőny specifikációi, beleértve az előző cikk szereplőiét is.
A teljes mezőny specifikációi, beleértve az előző cikk szereplőiét is.

A mezőny elég vegyes, ugyanis van itt olyan alaplap, ami SLI és CrossfireX támogatással próbál kiemelkedni a tömegből, de olyan is, amely három darab PCI Express x16-os slotjával (x16, x8, x4) és CrossfireX támogatásával próbál hódítani. Aztán olyan terméket is találunk, amely mérete miatt lehet jó választás, például HTPC konfiguráció építésekor. Hogy az egyes alaplapok miként teljesítenek, valamint milyen tartozékokkal érkeznek, az a következő pár oldalon derül ki.

A tesztrendszer az alaplapoktól eltekintve semmiben sem változott, de azért ismétlésképpen még egyszer elővesszük a róla készített kis listát. Íme:

Tesztkonfiguráció

Processzor: Intel Core i5-750 (2,66 GHz)
Memória: 2 x 2 GB Geil CL7-7-7-24 CR1
Videokártya: Sapphire Radeon HD 4890 1024 MB (Catalyst 9.8)
Alaplapok: lásd. a fenti táblázatban
Merevlemez: WD 160 GB SATAII, 3 Gbps, 7200 RPM
Optikai meghajtó: NEC DVD-Rom
Tápegység: Corsair HX520
Szoftver: Windows Vista Ultimate x64

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 5.
  2009. 09. 23. 19:09
  Pénz egy helyre megy. <img src=
 • 4.
  2009. 09. 23. 18:07
  ezek a P55-s tesztek is bizonyítják nincs nagy különbség a gyártók között csak felszereltség és minőségbeli különbség van és kész. Amúgy ahogy figyelem mostanában az Asrock kezd feljönni és konkurenciát csinál a saját anyavállalatának. Kíváncsi vagyok az Asus mit fog lépni ilyen ügybe.
 • 3.
  2009. 09. 23. 18:05
  Joker, az emberek általában csak beleteszik, ritkán távolítják el. <img src=
 • 2.
  2009. 09. 23. 17:27
  Majdnem mindegyikkel el lehet érni egy i5 esetében a 4GHz-et. Nem hiszem hogy ettől több kellene. <img src=
 • 1.
  2009. 09. 23. 17:08
  VISSZA A CIKKHEZ

  Az MSI alaplapjai nagyon bejöttek, legalábbis tuningképességeik alapján. <img src= Az ASRock P55 Deluxe az már más tészta, mert ugyan jól felszerelt lap, de a feszültségszabályzók hűtőbordái és a processzorfoglalat között túl kevés helyet hagytak, így egy-egy processzor eltávolítás, különös tekintettel a hűtőre, bizony fájdalommal jár, mert a borda megvághatja az ujjunkat..... :S

  Jön majd még egy felvonás, abban ismét kivesézünk néhány különlegességet. <img src=