Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

P55-ös alaplapok a szorítóban: 3. rész

  • Dátum | 2009.10.21 10:01
  • Szerző | J.o.k.e.r
  • Csoport | FŐ EGYSÉG


Az Intel P55-ös lapkakészlete már egy ideje elérhető kereskedelmi forgalomban, sőt, a különböző gyártók rendkívül széles termékpalettáján már számos modellből választhatunk. Az előző két cikkünk folyamán már több alaplapot megvizsgáltunk, amelyek között ATX-es és Micro-ATX-es modellek egyaránt voltak csak úgy, mint olcsóbb, kevésbé felszerelt és drágább, full extrás termékek.

Jelenlegi tesztünkben ismét három versenyzőt látunk vendégül: ezúttal a Gigabyte és az ASUS háza tájáról válogattunk, utóbbi gyártótól rögtön két alaplapot is tesztelünk, amelyek között papíron és árban is csak "kis" különbségek mutatkoznak. A
tesztben ezúttal az összes alaplap eredménye szerepelni fog, azaz visszamenőleg mindkét cikk szereplőit vendégül látjuk a megmérettetésben, hogy kiderüljön: a kilenc alaplap közül vajon melyik éri meg legjobban az árát?

A tesztmetódus a korábbihoz hasonló, azaz ugyanazokat a programokat és drivereket használjuk most is, amelyekkel az első két teszt készül, hogy összehasonlíthatóak legyenek az eredmények. Az alaplapok egyenkénti, részletes bemutatása előtt most ismerkedjünk meg a teljes mezőnnyel. A friss jövevények a táblázat első oszlopaiban kaptak helyet a könnyebb áttekinthetőség miatt, míg a régebbi versenyzők a jobb oldali képen láthatóak, ugyanis a 9 lap specifikációi rengeteg helyet foglalnak.

A friss versenyzők.
A friss versenyzők.
A régebbi mezőny.
A régebbi mezőny.

Az alaplapok között szolgáltatások és ár tekintetében van szórás bőven, így rendkívüli fontossággal bír, hogy milyen tartozékokat kapunk hozzájuk, illetve milyen teljesítmény kínálnak. A három új versenyző egyenkénti ismertetése előtt nézzük meg gyorsan, hogy milyen tesztrendszerrel is készültek a tesztek:

Tesztkonfiguráció

Processzor:
Intel Core i5-750 (2,66 GHz)
Memória: 2 x 2 GB Geil CL7-7-7-24 CR1
Videokártya: Sapphire Radeon HD 4890 1024 MB (Catalyst 9.8)
Alaplapok: lásd. a fenti táblázatban
Merevlemez: WD 160 GB SATAII, 3 Gbps, 7200 RPM
Optikai meghajtó: NEC DVD-Rom
Tápegység: Corsair HX520
Szoftver: Windows Vista Ultimate x64

A mezőny specifikációinak és a tesztrendszer ismeretében most nézzük már tényleg nézzük meg az alaplapokat egyenként, részletesen. Lapozzunk!

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

  • 1.
    2009. 10. 23. 08:45
    VISSZA A CIKKHEZ

    Üdv! Végre teljes lett a teszt és úgy gondolom nem volt rossz választás az ASUS P7P55D lap (i7-860 és 2X2 GB 1333 MHz Corsair társaságában).