Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Olcsó notebookot karácsonyra, de melyiket?

 • Dátum | 2010.12.18 12:01
 • Szerző | Alvin_ti4200
 • Csoport | NOTEBOOK

Közelednek az ünnepek és ilyenkor bizony a legtöbb emberből előtör a vásárlási láz vagy önszántukból, vagy muszájból. Bár idén már több mint ötven notebookot vettünk szemügyre, kevés volt köztük az igazán olcsó, belépő szintű típus (gyorsan hozzá kell tenni, hogy a 150-160 ezres masináknak is van gyengébben felszerelt változata, így érdemes ezekről is átfutni tesztjeinket). Most három olyan gépet mutatunk be olvasóinknak, amelyek a 100 és 130 ezer forint közötti ársávban helyezkednek el és véleményünk szerint sok vásárló érdeklődését kelthetik fel.

A legtöbben kétkedve állnak a sokszor túlságosan is kecsegtető árcédulával rendelkezik noteszgépek előtt, mindig, minden körülmények között valami turpisságot, valami rejtett hibát sejtve. Nos, az esetek többségében semmi ilyesmiről nincs szó, egyszerűen egy csomó mindent kihagy a gyártó, így egy teljesen mezei, mondhatni alap felszereltséggel bíró gép tulajdonosai lehetünk az átlagnál gyengébb vagy lassabb (olykor elavultabbnak számító) hardverrel. Jó hír, hogy az AMD előző generációs (elég rossz ár/fogyasztás mutatóval rendelkező) processzor családja gyakorlatilag teljesen eltűnt a mobil informatikai eszközökből, így a legfrissebb 45 nm-es központi egységeket találjuk a notebookok döntő többségében. Az Intel is kezdi lassan nyugdíjba küldeni a Core 2 Duo-kat és a vele azonos architektúrára épülő Pentiumokat, illetve Celeronokat, így már csak elvétve, főleg a belépő szintű gépek között találkozni velük. Teljesítményük a legtöbb felhasználó számára ma is elegendő, fogyasztásuk se sokkal rosszabb, mint a legújabb Arrandale családé (Celeron P4000, Pentium P6000 és Core i3/i5/i7 széria), így végszükség esetén bátran megvehetjük az ilyen CPU-kkal szerelt termékeket is.

Mit kell tudnunk, ha ebben az árkategóriában nézelődünk? Elsősorban azt, hogy milyen igényt támasztunk a leendő géppel kapcsolatban, szeretnénk-e például hordozni vagy időnk nagy részében otthon, az asztalon fogjuk használni. Fontos, hogy olyan szolgáltatásokért ne adjunk plusz pénzt, amelyekre nincs szükségünk (pl. ujjlenyomat-olvasó, eSATA csatlakozó, stb.). Érdemes szem előtt tartani, hogy a 120-130 ezer forint körüli régióban már léteznek olyan gépek is, amelyek alapvetően eggyel feljebb képviseltetik magukat, viszont a gyártó készített belőle lecsupaszított, gyengébb hardverrel ellátott változato(ka)t is. Nem szabad elzárkózni előlük, hiszen köszönhetően annak, hogy egy drágább szegmensben kell, hogy labdába rúgjanak, a burkolatuk és az összeszerelési minőségük esetenként jobb lehet, mint a kifejezetten a belépő kategóriába szánt (de valamivel jobban felszerelt) masináké.

Mostani tesztünkben három olyan notebook családot vettünk szemügyre, melyek főként a belépő szinten találhatók meg, operációs rendszert nem tartalmaznak és kivétel nélkül 15,6”-os kijelzővel bírnak. Szokásunkhoz híven ABC sorrendben fogunk haladni, így kezdjük a tesztet az Asus K52D-vel.


Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 49.
  2011. 06. 01. 22:30
  Tetszetős kis noti az Asus K52D
  Viszont találtam 3 notit is, ami nekem jó választás lehetne.
  ASUS K52DE-EX014D: majdnem ugyan az, mint a fenti, csak 3 giga ram,és DDR2-es.
  ACER Aspire 5552G: ez is hasonló, 3 giga ram, DDR3 és ugyan úgy HD5470
  ACER Aspire 4552G: 3 giga DDR3-al van és HD6470 a dedikált kártya
  Melyik érné meg jobban? A processzoraik csak órajelben térhetnek el, Athlon II van mindbe.
  És a 3 giga ram mennyivel csökkenti a teljesítményt játék alatt? Meg az, hogy pl az első DDR2-es?
  Vagy ha mást ajánlotok, akkor maradjunk a 100ezer körüli árnál, nagyon nem tudok fölé menni
 • 48.
  2011. 01. 08. 13:58
  Végül is nagy nehezen megtaláltam a setup.exe fájlt, csak nem ott volt, ahova én tettem volna. Leírom az elérési utat, hátha valakinek szüksége lesz rá a jövőben:
  LAN_Broadcom->DrvInst->NL_K57->IA32.

 • 47.
  2011. 01. 07. 18:21
  sztrogofmisa
  ohh..ez elkerülte a figyelmemet.
  Mármint ,hogy a hálókártyád se megy.
  Nekem hál' Istennek felrakja a windows és utána rakom fel a driver geniust.
  Mondjuk nekem is elég cuccok vannak a gépben és talált mindent ami csak kell hozzá(ati hd5470. p6100 proci stb.)
  Nekem csak jó tapasztalatom van eddig a programmal kapcsolatban.
 • 46.
  2011. 01. 07. 14:51
  oroszmtb!
  Köszönöm a választ, csak az a gondom, hogy az adott gépen, mivel nincs driver a háló kártyáhot, nincs internetem sem. A Driver Genius és a hasonló programok pedig csak a már fent lévő driver programok frissítéseit képesek megkeresni. Tapasztalatom szerint új hardverhez nem képes drivert találni.
 • 45.
  2011. 01. 07. 14:37
  sztrogofmisa
  Az adott típust nem ismerem...de én mindig a driver genius nevű progit használom.
  Simán letölti egy mappába a legfrissebb drivereket az adott konfiguráción.
  Nem kell külömböző oldalakon kínlódva keresni és letöltötte egyenként telepítheted.
 • 44.
  2011. 01. 07. 11:46
  Hello!
  Grat a cikkhez, tanulságos volt számomra.
  A cikkben szereplő Packard Bell laptop driver telepítésével lenne egy kis gondom. A honlapjáról letöltöttem a TK81-hez tartozó drivereket, de sajnos a
  "Lan_Broadcom" mappában nem találok .exe, vagy setup fájlt. Így sajnos nem tudom telepíteni a hálókártya driverét és nincs internet kapcsolatom. Ha valaki már megoldotta ezt a problémát, legyen szíves megosztani velem a megoldást. Előre is köszönöm.
 • 43.
  2011. 01. 04. 20:11
  mindkettő mellett és ellen vannak érvek.
  azt viszont nem osztom ,hogy 130k-ért elavult notebookot veszek.
  de igazából nem is akarok én senkit meggyőzni
  amúgy is disznók elé szórtam igazgyöngyöt
 • 42.
  2011. 01. 04. 19:39
  "plussz helyet foglal még a billentyűzet is" -- a notin nincs billentyű az nem foglalja a helyet ?

  zúg ? -- elég olcsón összerakhatsz passzív hűtésű gépet, manapság ez nem lehet probléma hogy zúg a gép - passzív vga - alacsony fordulatszámú hdd - csendes táp stb... miniITX formátumban. Az egész ketyere elfér a monitor mellett olyan pici és a fogyasztása is tűrhető lesz, teljesítményben se lesz probléma.

  hordozhatóság -- ismerősök nagy része notebookot vett, persze még soha nem vitték ki a házból de lehet hogy a szobából is csak kétszer, jó dolog a mobilitás de nem ártana használni is. Máskülönben csak egy felesleges luxus amiért szép nagy felárat fizetsz.

  130k kategóriás noti már akkor elavult mikor kibontod a dobozból, ennyi pénzből az asztali gépedet modernizálhatod és évekig használod egy fillér ráköltése nélkül, persze megveheted az első szembejövő cuccot is az a te dolgod hogy türelmetlen vagy és nem szereted a fórumokat bújni, ha se időd se szaktudásod hozzá akkor fizetsz.

  Mindezek ellenére azt mondom akinek internetezni és email/csetelni kell a gép az vegyen egy olcsó notit (teljesen mindegy melyiket márkát/típust) mert arra tökéletes lesz, de utánna legyen hozzá türelme ha lassú és ne szidja feleslegesen. • 41.
  2011. 01. 04. 16:44
  misx83
  A cikk címe: Olcsó notebookot karácsonyra, de melyiket?
  Ki játszik 800*600ba, 16:9es arány helyett?
  Ezek a gépek a 2008as 2009es játékokat max felbontáson viszik medium vagy high beállításokkal átlag 35fps-el.
  Az asztaligépben lehet cserélgetni ezt azt. Viszont ott zúg a fülembe és plussz helyet foglal még a billentyűzet is. A notebook hordozható. Az biztos ,hogy ugyanannyiért jobb asztaligépet veszel,de én nem bántam meg ,hogy notebookora váltottam. A mai árak szerint ha játszani is akarsz akkor 130k és 180k között simán tudnék választani. A 180k gépen pedig már mennek a mai gamek is. Az pedig tény ,hogy amit kiadnak játékok azok nagy része úgy írodott ,hogy az otthoni gépeken nem vagy keservesen megy. Azért ,hogy vegyél alkatrészt a vasba. Ezt a vásárlást lehet csinálni..egy ideig.
 • 40.
  2011. 01. 03. 18:45
  Most nem azért de aki szélesvásznú laptopon 800x600 (4:3!!!) lowban játszik az egy ritka igénytelen ember, remélem warezba tolja, mert eredetibe nem éri megvenni 10k-ért, lévén a felét sem használja ki annak amit a játék tud (pl. a mai játékok a sok nagy minőségű textúrák miatt esznek 10-15 giga helyet, de lowon ezeket be sem tölti).
  A másik az, hogy ha már most is épp-hogy visz valamit akkor mi lesz itt 3-4 év múlva? Lévén a laptop fejleszthetetlen, én megőrülnék ha akadna a kedvenc játékom és nem játszhatok vele 3 évig, mert nem tudok a gépbe belenyúlni, cserélni semmit. Az meg kinek éri meg hogy évente a komplett gépet lecserélje. PC-n csak azt cserélem amit kell. Pl. mai napig az 5 éves Pio íromat használom, megírt vagy kétezer lemezt és köszöni jól van, nem cserélném le egy hulladék Samsungra vagy LG-re.
  Persze nem vagyok notebook ellenes, ha fontos a hordozhatóság a munkánk,tanulás miatt akár mobilinternettel, akkor jó használatot tesznek. De rallyversenyzésre sem Suzuki WagonR+-t veszünk, hanem pl. egy Subaru Imprezát.
 • 39.
  2010. 12. 29. 19:53
  CPU(1.2. mag) nyugalmi állapotban, letöltés közben 43fokos
  GPU 47fok

  netezés közben cpu 48-50, GPU 50-52

  érdekesség hogy a merevlemez: Seagate, nem az ami AMD proci mellett van
 • 38.
  2010. 12. 29. 18:30
  Asus K52JE-EX150D vélemény

  Élményindex
  Processzor: 5.5 (Intel Pentium Dual Core P6100, 2ghz, 3mb L3)
  Memória: 5.5 (2+1GB)
  Videókártya: 5.1(ATI 5470 512mb)
  Játékra szolgáló videókártya: 6.2
  Elsődleges merevlemez: 5.7

  5.1

  Left 4 Dead 2 med-high beállításon 25-35fps
  Gép végig produkál egy alaphangzajtm, de intenzív játék után se hangosodik fel, sőt merevlemez hangja jobban hallható. Alig melegszik, talán merevlemeznél a legmelegebb a burkolat. Gépelés közben egy kicsit horpad a bill., de ami nagyon nagy hiba az a baloldali elrendezés. 2 usb és melette a hdmi nagyo közel vannak egymáshoz,ha hdmi kábel bevan dugva a mellette lévő usb nem használható a kis hely miatt, ja és 2 pendrive se fér el. Tehát 1szerre két usb-t tudunk használni-.- (több fajta pendriveal próbálkoztam) Majd még írok egy elemzést a belső alkatrészek hőmérsékletéről és az akksiról.
 • 37.
  2010. 12. 28. 09:44
  ...csak előre cenzúráztam magam, tudtam volna mit írni...
 • 36.
  2010. 12. 27. 16:17
  reednow
  az hogy mi csórók vagyunk miben politikai megjegyzés?!
  döbbenet ,hogy ebből ezt hoztad ki..
 • 35.
  2010. 12. 26. 21:07
  oroszmtb, teljesen egyet értek. Az, hogy az átlag magyar embereknek nincs elegendő pénze bármilyen igényesebb PC konfigurációra, nem az igénytelenséget, hanem az ország állapotát tükrözi. (mi több, ma már a mindennapi kenyér is problémás, de ez egy informatikai, nem politikai fórum, ezért nem megyek bele...)

  Egy laptop amúgy szerintem nem játékra való, akkor már inkább az árából (cca.150 e. Ft.) egy asztalit gépet vennék.

  Amúgy 3 évvel ezelőtt kedvesem vásárolt 140.000 ft- ért egy Acer Travelmate 5310-es gépet , és állítom, hogy az egyik legjobb vétele volt, Én szoktam karban tartani, és korához képest hibátlanul teljesíti azt, ami akkoriban elvárható volt tőle.
 • 34.
  2010. 12. 25. 10:56
  Persze mindenki szeretne 200k-250k között notebookot venni. Azért mert valaki nem teheti meg , attól még nem igénytelen.
  De sajnos ez Magyarország! A havi 95 ezer ftos keresetből nem mindenki teheti meg. Sőt még a 110 ezres gépet is nehéz megvenni. De akinek van 130 ezre az simán kap egy használható gépet amivel játszani is lehet.
 • 33.
  2010. 12. 25. 09:49
  én is tavaly vettem a laptop-om 130-ért Acer 5536G - QL-64-es AMD + ATI 4570. Nem egy erőmű, de bőven megteszi még az átlagos gépigényű játékoknak is.
 • 32.
  2010. 12. 24. 17:58
  Hát ne is haragudj, de 130kból már lehet jól használható gépet vásárolni, amivel évekig elvan az ember. Én tavaly nyáron egy Acer Aspire 5535-öt, és megvagyok vele elégedve, amire kell arra tökéletes.
 • 31.
  2010. 12. 24. 17:21
  LoGA és Jonzy egyet értek veletek én is szívesebben vettem volna egy i5 notit ATi VGA-val felszereltet de nem vagyok kis gyerek aki rábukik minden új játékra. Ezen kívül pedig 200-ért inkább egy asztalit rakok össze és nem notit veszel ja és én az enyémet sikerült megszerezni 90-ért 1 hetes használtan tökéletes állapotba fóliával rajta és 90 és a 130 között is van még 40 nem hogy 90 és 200 között
 • 30.
  2010. 12. 24. 11:14
  Johnzy
  Én a fenti Packard Bell notit 100k-ért vettem akciósan. Amire használva lesz: MSN, böngészés, filmnézés, irodai munkák. Tényleg jobb egy 200k-s i5, de erre sajnáltam volna kiadni annyit. Tehát igenis van létjogosultsága a fenti konfigoknak.
 • 29.
  2010. 12. 23. 21:28
  Johnzy
  130 és 200 között van ám 70 ...
  én szívesen veszek jobbat..küldöm a számlaszámomat és
  várom tőled a hiányzó 70et

 • 28.
  2010. 12. 23. 21:17
  "Olcsó notebookot karácsonyra, de melyiket?"
  Hát a felsoroltak közül egyiket se!!!
  Normális, gépekhez értő ember még rárak egy kis lóvét, és inkább 170-200 körül csemegézik és máris van egy jobb gépe ami még jó ideig gépnek számít, nem úgy mint a cikkben említett három vas, amik már most is kissé elavultnak számítanak, nemámhogy később...
 • 27.
  2010. 12. 23. 20:51
  Az 5470es videóvezérlő ebben az árkategóriában a legjobb!
  Meg lehet nézni a teszteket! Ezek max. 130000 Ftos gépek.
  Simán játszható velük az 2009-es játékok többsége mediumon vagy fullon.
 • 26.
  2010. 12. 23. 17:19
  Igen azért érdemes átnézni részletesen hogy mi van benne főleg a VGA-t és a CPU-t érdemes tüzetesebben megvizsgálni. Épp tegnap és ma pakoltam pár játékot a notira kíváncsiságból mit bír (Packard Bell a p340) Nfs MW 640x480 max grafikán szépen megyen még 1024-is elbírja. Batlefield 2 max felbontás max grafika (élelsimítás lényegtelen ugyan úgy megy) közeli robbanás vagy vastag füst a közelbe 22-35 fps körüli értéken megyen. Star Craft 2 min grafikán max felbontás alatt 40-50 fps.
  Ezt a néhány eredményt azér írtam ki hogy a win7 élményindex-el összehasonlítva nagyából mire képes a noti így mindenki tud rajta gondolkodni hogy nagyából mire lesz képes egy ehez hasonló, és így lehet rajta csámcsogni Kellemes karácsonyt mindenkinek
 • 25.
  2010. 12. 23. 14:17
  A HD5470 mellé egy öt éves athlon is dukál, mert annyira gyenge.
 • 24.
  2010. 12. 23. 09:52
  Egy Acer 5742ZG-t mellé dobtam volna én is. P6100-as proci, ami egy HT nélküli i3, jóval gyorsabb mint az Athlon...
  Jobban dukál a HD5470 mellé, és hasonló árkategória. Midenképpen azt a típust ajánlanám.
 • 23.
  2010. 12. 22. 22:44
  iteq47: pont ez a baj, nem (csak) a kinézettel kéne foglalkozni, főleg ebben a kategóriában.
 • 22.
  2010. 12. 22. 18:02
  én olcsó kategóriában a hp compaq-t, vagy a gyengébb dizájnú acer emachines-t ajánlanám.

  ezek 100 körül kezdődnek. a cikkben szereplő márkák többnyire fennetbb képviselik magukat árban. vagy ha nem, akk elég szerény a palettájuk.

  amúgy aki olcsót vesz, az az ár mellet ritkán néz mást a kinézeten kívül
 • 21.
  2010. 12. 21. 16:52
  A Packard Bell a p340 AMD procival felszerelt a win7 64bit ultimate oprendszer alatti élményindexe a következőképpen alakült,

  Processzor (x2 2,2 GHZ): 5,3
  Memória (2+1 gb DDR3 Kingston): 5,5
  Videókártya (Aero teljesítmény): 3,6
  3D munka, játékoknak (HD4250): 5,2
  elsődleges merevlemez (Hitachi 320GB):5,5

  A képernyő nagyon szépen megyen. és a gép még nem melegedett át. Jó féle
 • 20.
  2010. 12. 20. 23:14
  Jancsi: ha feltetted a drivert, akkor a Vezérlőpulton belül az Egér beállítások alatt lesz egy új fül (Synaptics) és ott a pinch to zoom, rotate, illetve a kétujjas görgetéseket tudod bekapcsolni.
 • 19.
  2010. 12. 20. 19:41
  Sziasztok! a multitouch-ot hogy tudom bekapcsolni a lenovo-nál?
 • 18.
  2010. 12. 20. 13:01
  Nekem nagyon tetszett a teszt jozansaga.

  Csaladban jo tapasztalatom van a tesztben is emlitett, egy korabbi, Packard Bell EasyNote TJ75 geppel. Egyetemen tobb diaknal latok Asus K52 kategoriaju gepet, elegedetten nyilatkoznak. Lattam egy harmadik fajta Packard Bell EasyNote laptopot is, es kiprobalva a hallgato gepet, szerintem annak is olyan jo a billentyuzete, mint a TJ75-nek. A tesztbol ugy tunik, mintha az F4081 nem lenne annyira jo billentyuzetu. A lanyom TJ75-jenek is olyan sima egyenes a billentyuzete, mint amilyennek a teszt az F4081-et mondja, egy szelso helyen valoban nem jo az alatamasztas, ... de en tobbszor gepeltem rajta megelegedettseggel.

  Ha valaki nem akar vagy nem tud flugig menni, akkor ezek korrekt laptopoknak tunnek.
 • 17.
  2010. 12. 20. 09:58
  Én a tesztben szereplő Asus-t vásároltam meg pont innen nagyon korrekt teljesítményre, nem melegszik egyáltalán (nincs hangja) alapjáraton szerintem nem is pörög a ventillátor. Új játékokat is korrektül viszi. Ajánlom mindenkinek
 • 16.
  2010. 12. 19. 20:55
  jaj..nem jót illesztettem be.
  természetesen nekem Acer van
  ACER AS5742ZG-P613G32MN
  ez itt
 • 15.
  2010. 12. 19. 20:53
  Nekem Asus K52JE-EX150D (p6100) van és nagyon jól működik.
  Gyorsan teszteltem a procit az AIDA64-el és nem kicsit jobb az itt tesztelt gépeknél. Cpu photoworxx: 13300 pont.
  Cpu queen 8400 pont.
  Cpu Zlib 27488kb/s.

  árához képest nagyon jó.
  A lebegő (acer divat billentyűzet) szerintem jó ötlet.
  Láttam róla egy tesztet (nem acer találmány amúgy) és az a célja ,hogy kerüljük a félreütést gépelés közben, mert így nem nyomsz le egyszerre két billentyűt.
  Nekem bejött.
 • 14.
  2010. 12. 19. 20:50
  Én 1 hónapig bújtam a laptopokat, teszteket.
  Az volt a követelményem hogy i3-as CPU és egy alapszintű játékélményre is felkészült laptopot vegyek, lehetőleg minél olcsóbban.
  Acer 5742G, ~160ért. A kijelzője kicsit gyenge, de amúgy bátran ajánlom mindenkinek. Össze van rakva korrektül, billentyűzet első osztályú, teljesítményre végül überelte a PC-met is.
  Mindenkinek ajánlom, aki 160ért árához mérten PC-ket megszégyenítő gépre vágyik. Árértékbe nagyon a helyén van.
 • 13.
  2010. 12. 19. 19:29
  én is megleptem most magam 3. géppel mert a 2 áramzabáló dög mellé kell 1 hurcolászni ezért örültem h pont ilyen tesztet dobtatok ki arról nem is beszélve ha nem az egyetemem vagyok akkor majdhogynem könyörögnöm kell apunak h hagyja abba a zuma-zást és engedjen géphez

  ui:ha este rendeltem /19:00 kor kb / meg az asus-t akkor mikorra várható h kihozzák az "ítéletidő" függvényében?
 • 12.
  2010. 12. 19. 11:21
  Igen nézegettem azokat már, de a P6100-es az "elérhető árú" 32nm-es Intel, az ACER csak 120k, és használható a VGA benne, és az "i" szériás gépek feleslegesen erősek, mert az i3-330M is erősebb a P9600-nál, akkora teljesítmény meg felesleges egy laptopba, mikor van erős PC-m.

  amúgy jó teszt, csak így tovább
 • 11.
  2010. 12. 19. 11:15
  huncut123: ha csak a 32 nm-es Intel processzorok érdekelnek, akkor nyugodtan lapozd át bármelyik Core i3/i5 processzorral szerelt gépről szóló cikkünket
 • 10.
  2010. 12. 19. 10:45
  Én inkább csak azért tettem volna bele az ACER-t, mert az már az új 32nm-es CPU, és kíváncsi lettem volna hogy mit tud az AMD ellen.
 • 9.
  2010. 12. 19. 10:41
  Jó kis cikk,nem rég rendeltem egy Asus K52JE-EX150D-t, majd írok véleményt. Biztos érdekes lesz a fogyasztás,játékok(fps),hőmérséklet intel procival.
 • 8.
  2010. 12. 19. 00:08
  Kb. 1 hónapja egy ugyanilyen Packard Bell lapit vettem a húgomnak. Ezek szerint nem nyúltam nagyon mellé .

  Máshol már leírtam a saját véleményem róla, de úgy érzem, talán itt is segítek vele:
  - féltem az egymagos procitól, de egyszerű irodai alkalmazásokhoz, böngészéshez, msnhez teljesen elég, látszólag meg sem erőlteti magát
  - viszi a fullhd-t, bár nekem sikerült megizzasztanom vele... de lehet, hogy csak az én bénaságomnak köszönhető (MPC Home Cinemával próbálom)
  - a billentyűzete furcsa, én normál gombokhoz vagyok szokva, ez pedig a mai Acer divatnak megfelelő "lebegő" gombokkal szerelt, amiket szokni kell. húgom használja, ő azt mondja pár nap alatt megszokta, már teljesen megfelel neki
  - a hálódriverrel én is szívtam, pont, ahogy írjátok a cikkben: se a vezetékes, se a vezetéknélküli csatolót nem ismeri fel a win7 magától. a PB honlapjáról viszont mindjárt 3-féle wireless driver is leszedhető. mivel azonban sehol nem derül ki, hogy melyik is van az én példányomban, így maradt a tippelés, elsőre eltaláltam a típust
  - az a Linpus, vagy mi a nyavalya, ami rajta van, teljesen felesleges. a win7 telepítés első lépése volt, hogy eldobáltam az előre telepített partíciókat. akkor már tettek volna rá valami ubuntut, talán volna, aki fent hagyja, de ennek így semmi értelme...
  - a cucc rendkívül igényes: szép kijelző, igényes műanyagok, nem sima műanyag, hanem meg van bolondítva valami domború mintázattal
  - a hűtése nagyon jó. alapjáraton semmi hangja, ha közvetlen mellé teszem a fülem, akkor éppen hallom. nem sikerült annyira megerőltetnem, hogy hangoskodjon
 • 7.
  2010. 12. 18. 21:58
  Egy kis apróság ami bosszant, a grafikonoknál mindig más más színnel vannak jelölve a laptopok, igaz minden tesztben más más darab is szerepel, de legalább a főszereplőknek lehetne fix a színük.
 • 6.
  2010. 12. 18. 20:41
  jó lett a teszt
 • 5.
  2010. 12. 18. 20:31
  Heroes27: 2004-ből vannak még emlékeim ilyen pótcselekvésekről, mint alvás

  bdfhz: 125-130 között mind a háromból kijön a kétmagos processzorral és dedikált videokártyával rendelkező változat, más kérdés, hogy az Ideapadból most csak drágább verzió van raktáron HD5470-nel.

  huncut123: Sajnos nekünk is véges a kapacitásunk plusz nem is tudunk mindent beszerezni (egyelőre sajnos). Az Acer, amit mutattál egyéb iránt pontosan olyan, mint a többi gép, csak a Turbo Boost nélküli Pentium van benne, amely valamivel gyorsabb az Athlon II-knél.
 • 4.
  2010. 12. 18. 20:25
  Huh nem semmi teszt, meg nem is rövid Alvin aludtál te egyáltalán?
 • 3.
  2010. 12. 18. 20:18
  Én is örülök, hogy olcsó gépek kerültek tesztelésre. Bár - ha a címre gondolok - kicsit elkéstetek.

  A Packard Bell F4081-et kétmagos processzorral venném, úgy sem sokkal drágább. Kb. 125 ezer forintból pedig kijön a kétmagos processzorral és külön videókártyával rendelkező változat.
 • 2.
  2010. 12. 18. 20:14
  Én ezt: ACER AS5742ZG-P613G32MN még bele tettem volna, szerintem ez a legjobb a 4 közül.
 • 1.
  2010. 12. 18. 20:00
  Szép teszt nagyon tetszett (egy Packard Bell EasyNote X2 p340 felszerelt változatom van 3 órát bír). legközelebb is várjuk az olcsóbb notik tesztjeit