Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Olcsó alapok I.: AMD 690G chipszetek

 • Dátum | 2007.11.19 09:02
 • Szerző | J.o.k.e.r
 • Csoport | FŐ EGYSÉG

Legfrissebb tesztünkben az AMD 690G chipszetét vesszük górcső alá, amely manapság tulajdonképpen egy rendkívül olcsó socket AM2-es processzorokat fogadó megoldás. A lapkakészlet ugyan nem számít újnak, ám árfekvésének köszönhetően sokak számára jó választás lehet akár olcsó PC, akár olcsó HTPC építésről is legyen szó.

A lapkakészlet integrált videó vezérlővel rendelkezik, amelynek teljesítménye elfogadható, ha nem kívánunk játszani. A videó vezérlő HD filmek és DVD filmek lejátszására a hardveres videó (MPEG2, WMV) gyorsításnak köszönhetően tökéletesen alkalmas, esetleg régebbi játékok futtatásával is megpróbálkozhatunk, de ekkor mindenképpen kompromisszumot kell kötnünk a minőség rovására. AZ integrált X1250-es videó vezérlő Shader model 3.0-ás támogatással nem rendelkezik ugyan, de Shader model 2.0-ás és DirectX 9.0-ás támogatással fel van vértezve. Az AMD 690G chipszettel felvértezett alaplapok természetesen lehetőséget adnak videokártya bővítésre is: amennyiben az integrált videó vezérlő nem felel meg igényeinknek, úgy egyszerűen kiválthatjuk egy PCIe csatolófelületű kártya használatával.A lapkakészlet segítségével Blu-ray vagy HD-DVD filmek megtekintésére is lehetőség van, hiszen a chipszet a HDMI porton keresztül képes továbbítani a HDCP-vel, azaz tartalomvédelemmel ellátott filmeket. Az AMD 690G alaplapokon 6 vagy 8 csatornás HD audió vezérlő is helyet kap, így nem csak a képminőség, de a hang minősége is kitűnő lehet, ha filmnézésre kerül a sor. A lapkakészlet egyéb tulajdonságai átlagosnak mondható: 10 darab USB portot, 4 db SATA portot, valamint egy IDE csatolófelületet biztosít a felhasználók számára. Az AMD 690G kétcsatornás üzemmódban is képes fogadni a memória modulokat, 533 MHz-es, 667 MHz-es vagy akár 800 MHz-es modulokat is használhatunk rendszerünkhöz.Tesztkonfiguráció:

Processzor: AMD Athlon 64 X2 5200+
Memória: 2 x 1GB Kingmax DDR2 1066 MHz @ 800 MHz
HDD: Samsung 250GB SATAII
ODD: LG DVD-ROM
Tápegység: Chieftec 400W (24pin)
Operációsrendszer: Windows XP SP2

A rövid bevezető után nézzük a versenyzőket egyenként, részletesen.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 4.
  2007. 11. 25. 22:35
  Arra, amire szeretnéd használni a gépet, teljesen jó lesz. A melegedést két darab nagyméretű, alacsony fordulatú ventivel kordában tudod tartani, már amennyiben van hely a házhűtésnek. Instabil nem lesz a gép ettől a melegedéstől, legalábbis a teszt alatt stabilan működött, inkább nyáron lehet ebből gond, szóval szerintem addig nyugodt lehetsz.

  Nyáron meg max szerzel nagyobb méretű minőségi bordát a gyári helyett és meg van oldva a kérdés. <img src=

  Egyébként köszi szépen! <img src=
 • 3.
  2007. 11. 22. 20:00
  h-edge: köszi szépen. <img src= Lesz még AMD-s cikk, hamarabb, mint gondolnád! <img src=

  Én persze: nagyon komoly a szöveged <img src=
 • 2.
  2007. 11. 19. 14:31
  Hehe, igazad van! <img src= Már reflexből írtam be a P5B-t, mert mindig Inteles konfigok mozognak nálunk... Köcce a kiigazítást! <img src=
 • 1.
  2007. 11. 19. 09:02
  Legfrissebb tesztünkben AMD 690G lapkakészlettel felvértezett deszkákat teszteltünk. A lapkakészlet nem mondható frissnek, ám ára miatt sokak számára lehet optimális ...