Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

NVIDIA 8800GTS SLI: egységben az erő?

 • Dátum | 2006.12.18 11:15
 • Szerző | J.o.k.e.r
 • Csoport | MEGJELENÍTÉS

Nemrégiben jelent meg a piacon az NVIDIA legújabb zászlóshajóinak kikiáltott 8800-as videokártya család. Az NVIDIA a 8800-as sorozattal nagyot alkotott: elkészültek a világ első valódi DirectX 10-es támogatással rendelkező kártyái, amelyeknek ezen tulajdonságát egyelőre nem tudjuk kihasználni, mivel jelenleg nincs megfelelő támogatás a szoftverek tekintetében.

Az SLI mód is csak bizonyos esetekben, illetve bizonyos játékoknál képes jelentős teljesítménynövekedés elérésére, de nagy általánosságban nem hoz akkora többletet, hogy megérje befektetni két ugyanolyan videokártyába. Nem beszélve arról, hogy dupla videokártya, dupla fogyasztás, illetve ha nem passzív hűtővel rendelkeznek a termékek, akkor dupla akkora zajt is csapnak, viszont ez mind nem baj, ha van eredménye. Most erre vagyunk kíváncsiak: vajon mekkora többletteljesítmény elérésére képes 2db 8800GTS?

Az NVIDIA új kártyái brutális teljesítményre képesek, igaz ennek jelenleg magas ára is van, mivel a legkisebb 8800-as kártya, azaz a GTS  is 120-130.000 Forint körül van, ami valljuk be, sokak számára egy komplett gép árát jelenti, persze vannak, akik megengedhetik maguknak az akár 2db 8800GTX-et tartalmazó erőgép megvásárlását is. 

A kártyák megmérettetéséhez az előbbi cikkünkben már bemutatott Core 2 Duo processzorral szerelt rendszert használtuk, hogy könnyedén összevethető legyen mostani tesztünk eredménye a középkategóriás videokártyák által nyújtott teljesítménnyel, azaz lássuk mit is tud egy "csúcskártya".

A kártyák lelke, a G80-as GPU
A kártyák lelke, a G80-as GPUHozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 4.
  2006. 12. 20. 21:00
  Rendben, köszönjük az észrevételt, a pozitívat és a negatívat egyaránt. Mivel már nem az első megjegyzés volt grafikonok méretarányával kapcsolatban, ezért javítom, hogy egyértelmű legyen a képi megjelenésük is <img src=
 • 3.
  2006. 12. 18. 22:10
  CzGöbe: Ez bizony így van, nagyon magas a processzorlimitáltság. A 6300-as proci meg azért maradt meg ebben a konfigban, hogy egy átlagos felhasználó is lássa, mi a különbség egy 40-50E forintos és egy csúcskártya között. Az előző cikk eredményeivel így összehasonlítható a 8800GTS teljesítménye.
  Köszönjük szépen a bíztató szavakat! <img src=)


  Atti: A grafikon a felbontás miatt ilyen, nulláról indul, de csak egy bizonyos része látható, nem a teljes grafikon, mit ha rázoomoltak volna az utolsó harmadra. Első ránézésre furcsa, de ha a számokat is nézzük, akkor egyértelmű.


 • 2.
  2006. 12. 18. 19:34
  Hat, ket ugyanolyan hosszusagu csikon meg semmi kulonbseget nem latnal, akkor tenyleg igen kifejezo lenne ... Egyebkent ha elolvasod, epp arrol szol hogy az SLI nem eri meg.
 • 1.
  2006. 12. 18. 11:15