Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

MSI MegaBook S420

  • Dátum | 2007.02.12 01:42
  • Szerző | Svindler
  • Csoport | NOTEBOOK

MSI MegaBook S420
MSI MegaBook S420

Az MSI MegaBook S420-at még a tavalyi Cebiten jelentették be, és az első tesztpéldányokat is ott lehetett megtekinteni. Építésekor a cél egy olyan notebook megalkotása volt, mely rendelkezik minden fontos csatlakozási felülettel, könnyű és megfelelően erős, a költségek alacsonyan tartása mellett. Ilyenkor az ember a fejéhez kap –sajnos a legtöbbször jogosan-, hogy akkor valószínűleg mindez a minőség rovására megy, mert ezek a feltételek nehezen összeegyeztethetőek. Való igaz, nagyon nehéz megtalálni az arany középutat, és sajnos sok példát tudunk felmutatni, amikor ez nem is sikerült (akár az MSI berkein belül is), de vajon mi a helyzet a jelenlegi teszt alanyával? Ígérem, a teszt végére minden kiderül.

Az S420 az MSI három 14 inches kijelzővel rendelkező szériája közül a „leggyengébb” változat, viszont a legolcsóbb is. Nem egy erőmű, amin a legfrissebb játékcsodák futnak, de akik ilyen notebookban gondolkoznak, azoknak nem is ez a lényeg.

A gép egy elég egyszerű dobozban érkezik, semmi hivalkodó nincsen rajta:Szerencsére tartozékok és extrák terén megtalálhatunk mindent, amire csak szükségünk lehet. Az MSI még egy kicsi egérrel is kedveskedik vásárlóinak:

A kézikönyv részletes, igényes darab, de nem többnyelvű, így angoltudás szükséges a megértéséhez. A törlőkendő nagyon hasznos, kár, hogy sok más gyártó kispórolja. Az egyetlen, amit kifogásolhatunk, az a szoftverkörítés. Kapunk egyetlen CD-t, melyen megtalálhatjuk a szükséges drivereket Windows alá, és még négy programot: az MSI saját System Control Managerét, az ingyenes Adobe Readert, egy Norton Internet Security-t és a Cyberlink DVD Solution-t.

Ez utóbbi az egyetlen igazán érdekes szoftvercsomag, ami a géphez jár. Tartalmazza a PowerDVD-t filmek lejátszására, és egy-egy programot szerkesztésre, vágásra, írásra. Mindegyik nagyon egyszerű és könnyen kezelhető, elkészíthetjük velük családi DVD-inket:

Ezzel fel is soroltuk a CD teljes tartalmát. Valószínűleg az ár leszorítása érdekében, de operációs rendszer nem jár a géphez, így annak beszerzése a felhasználóra hárul (opcionálisan természetesen vásárolható mellé).


Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

  • 1.
    2007. 02. 12. 00:42
    vissza a cikkhez

    Az MSI egyik 14"-es szélesvásznú noteszgépével volt szerencsénk megismerkedni az utóbbi ...