Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Manta HDD-1000 és Icy Box: a két HD bajnok?

 • Dátum | 2009.04.14 10:01
 • Szerző | J.o.k.e.r
 • Csoport | MULTIMÉDIA

Legújabb tesztünkben ismét az asztali multimédia lejátszók kínálatából válogattunk és sikerült is két új modellre szert tennünk egy teszt erejéig. A lejátszók árukat tekintve nagyjából egy súlycsoportban vannak, ám ha néhány pillantást vetünk a lenti táblázatban felsorolt specifikációkra és a támogatott fájlformátumok listájára, akkor már lehet is sejtésünk, hogy pontosan melyik készülék a nyerő. Hogy pusztán a feltételezés alapján meghatározható-e a győztes, az a cikk végén kiderül.

A két újdonság közül az egyik a német RaidSonic terméke: a gyártó Icy Box IB-MP309HW néven dobta piacra sokoldalú multimédia lejátszóját, amely specifikációi alapján a filmek, képek és zenék többségével tökéletesen megbirkózik. A lejátszót tulajdonképpen a rendkívül nagy népszerűségnek örvendő Popcorn Hour  klónjának tartják: ebben van valami, de azt a tényt sem szabad elfelejteni, hogy az említett lejátszónál az Icy Box bizony olcsóbb, az árkülönbség pedig egyáltalán nem elhanyagolható.

Specifikációk. A kép nagyítható!
Specifikációk. A kép nagyítható!

A másik termék egy lengyel gyártmányú lejátszó, amely a Manta HDD-1000 típusjelzést viseli. Erről a szerkezetről bizony kevés információ áll rendelkezésre, a specifikációk alapján akár egy jó termék is lehetne, de a különböző fórumokon olvasható igen-igen negatív felhasználói megjegyzések megtekintése után bizony félve kezdtünk hozzá a termék teszteléséhez. Mindkét gép specifikációiról tájékozódhatunk a fenti táblázatból. A termékek gyárilag nem tartalmazak merevlemezt, mindkettőjükbe 3,5 hüvelykes asztali HDD tehető, de erre külön kitérünk a bemutatás alkalmával.

A rövid bevezető után következzen a két lejátszó bemutatása egyenként, részletesen, majd ezután megvizsgáljuk, hogy mire is képesek, végül pedig eredményt hirdetünk.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 11.
  2009. 05. 05. 07:02
  Hát ennyiért szerintem kicsit csípős az ára. Olcsóbban ki lehet hozni egy normális HTPC-ét, már ha van kedvünk barkácsolni.
 • 10.
  2009. 04. 20. 08:22
  " rövid leírást is kapunk a termékhez, amely angol és lengyel nyelven ad útbaigazítást a készülék tulajdonságairól és szolgáltatásairól. "

  Amenyiben ez igaz Akor Magyarországon NEM HOZHATÓ FORGALOMBA !
  Mert minden Termékhez a forgalmazónak Magyarnyelvü használati utmutatót kötelező mellékelni ugyan olyan részletességgel mintt az Angol vagy más idegen nyelvü leirás .
  -
  Én mar több terméket küldtem vissza a futárral mert nem volt hozzá Magyar használati ., amelik cégnél 2 szer visza küldtem 3. esetben ua termék nél voltt . Ne hagyatok szónélkül semien hiányoságot ami jár az jár !
 • 9.
  2009. 04. 17. 21:07
  én most az Nvidia Ion + Atom procis nettop gépecskéket nézem a neten, igencsak aprók és fullHD-t is tudnak hardveresen, bár az áruk nemtudom mennyre lesz magas.
 • 8.
  2009. 04. 14. 21:25
  pl a VIA VX855-ös integrált médiarendszer-processzor al szerelt gépek kemény 2.3W-ot fogyaszt és simán megbírkózik 1080p-HD videókkal is. de ha nincs akkor tényleg bármilyen újabb Nv vagy ATI videovezérlővel szerelt gép megteszi. A proci pedig tényleg lehet akármilyen, mert nem az végzi a dekódolást. akár egy Intel Atom proci, a kemény 5W-jával nem fogyszt sokat, és ha valaki nagyon akarja a távirányító is megoldhato, bár tény hogy macerásabb a dolog sokkal.
 • 7.
  2009. 04. 14. 21:12
  Kiegészítésként:
  Popcornhour A100 pont 65 ropi alatt van így egyárba van az IcyBox-al, a Popcornhour A110 ami a következő generációs változat pedig 75 körül van szóval az se sokkal több.

  A tesztet végig böngészve érdekes volt látni, hogy az IcyBox tényleg hajaz a popcornra, nem csak hogy a menü és a színvilág de az online videó portálok kottára megegyeznek a PCH-ban szintén alapban benn lévőkkel, torrentről meg már nem is beszélek :lol:
 • 6.
  2009. 04. 14. 17:53
  780G+Athlon X2 oszt kalap kabát <img src=
 • 5.
  2009. 04. 14. 15:05
  Szerintem jelenleg nincs olyan VIA procis gép ami elvinné az 1080p-s mkv-ket, hiszen a hardveres gyorsítás ilyenkor alszik. Lehet lemaradtam ezen a fronton de még nem láttam olyan lejátszó/codec párost ami vitt volna mindent ahogy kell. Ha szétszedem az mkv-t nincs gond, de valahogy erre nem vágyom minden filmnél.
 • 4.
  2009. 04. 14. 14:36
  Parano1d, természetesen és fogyasztásban egy asztali 2x-3x többet eszik, torrentezéshez meg nem árt a kis fogyasztás, főleg ha 24 órában szeretnénk használni.
  Egyébként valaki kicsit is ügyes, az fog egy VIA procis mini itx-et, és egy vinyót, feléből meg lehet úszni. Fogyasztásban se sokkal több. Egy Debian oprendszer rá, meg egy Torrentflux, és ugyanezekre képesek lehetünk. Persze utóbbiban sok macera lehet, de megéri, és HD lejátszás se akadály...
 • 3.
  2009. 04. 14. 14:18
  Engem az utóbbi időben elég sokat foglalkoztatott a téma és ha az ember kicsi és halk gépet szeretni kizárólag filmezésre akkor ennyiből nem jön ki egy PC sem. Főleg ha még távirányító is kell hozzá, ami mégis csak egyszerűbb használatot biztosít mint a billentyűzet+egér kombó
 • 2.
  2009. 04. 14. 13:24
  Ezeknek a "cuccoknak" számomra akkor lenne értelme, ha 20, max 30e Ft körül lenne az áruk. Ha vesz hozzá merevlemezt+HDMI kábelt az ember már ott is vagyunk a 100-e ft környékén. Na most ennyi pénzből egy kompett számítógépet simán tud venni az ember, ami kb 100x többet tud, és csomó más dologra is lehet használni... Persze aki abszolút nem ért hozzá annak lehet jó, de egyébként nagyon drága.
 • 1.
  2009. 04. 14. 10:17