Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

LOTR: Conquest - Tolkien forog a sírjában...

 • Dátum | 2009.01.21 04:01
 • Szerző | Chocho
 • Csoport | JÁTÉK

Ha azt mondom, hogy Tolkien, szerintem mindenki tudja, kiről s miről van szó. A Gyűrűk Ura regénytrilógia reneszánszát élte az utóbbi évtizedben, s nem elég, hogy három grandiózus film borzolta az Oscar-díj bizottság tagjainak idegvégződéseit, de a játékgépek tulajdonosai is kaptak a jóból szép számmal. Volt itt kérem stratégia (Battle for Middle Earth 1-2, plusz a második rész kiegészítője, melynek a leghosszabb játékcímet adták a világon), MMORPG (Lord of the Rings Online) és akció is, de még mennyi! Idén úgy döntött az EA, a film hivatalos jogainak birtokosa, hogy megpróbál még egy bőrt lehúzni az üsd vágd, nem apád koncepcióról, s íme, ez lett a Conquest, mely... hááát... na, mindjárt kifejtem bővebben.

Már a menü elrendezése is mutatja, hogy ez egy multira kitalált játék
Már a menü elrendezése is mutatja, hogy ez egy multira kitalált játék


Gyűrű kúra

A játék alapvetően a konzolokon oly népszerű hack n' slash akcióstílus koncepciójára épít. Azaz hősünket hátulról látjuk, amint a minden irányból rátörő ellenfeleket igyekszik a lehető legtöbb kombó és támadáslánc során eliminálni. Eddig ez nem valami eredeti, hisz ezt már tudta A Király Visszatér játék is (mely szerény véleményem szerint a legjobb volt az EA termékei közül), viszont a Conquest megkavarja az alapokat a sötét kampány bevezetésével. Bizony, aki eddig arról álmodozott, hogy lekever egy isteneset annak a kölyökképű Legolas gyereknek a Balrog öklével, most meg is teheti.

Íme az ork mágus... jó, mi?
Íme az ork mágus... jó, mi?


Sok más médiumtól eltérően én nem szeretnék a könyv és a játék közötti viszonyba belemenni. Több helyen is olvastam, hogy az alternatív kampány és történetszál milyen súlyos megcsúfolása a könyveknek, s hogy ez már önmagában is elég az EA produktumának elásására. Én azonban más véleményen vagyok. Először is a játék nem a könyvet, hanem a filmet veszi alapjául, másrészt pedig a műfaj neve is mutatja ("játék", ugye), hogy itt a szórakoztatás, s nem a látszatértékek unalomig ismételt frázisai álltak a középpontban. Annyit mindenesetre még hozzáfűznék a dologhoz, hogy aki képtelen elvonatkoztatni, az ne próbálja ki a Conquestet. Egyrészt csak idegesítené, másrészt pedig olyasmi miatt húzná le a játékot, ami nem is tartozik szervesen a tárgyhoz.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 16.
  2009. 01. 26. 12:19
  Csőő all!!!
  nah szal most elmondom a véleményemet...
  -Nincs vacak irányítása egyáltalán... könnyű kezelni...
  -Hangulata igenis van (igaz kicsit hentelős)
  -Nem csunya játék (lehetett wolna jobb is)
  -Egyáltalán nem nehéz én normálon kezdtem el és nem haltam meg sehol...
  u.i.: Megnézném a tesztelőket magamnak mert vagy azért pontozták le mert nem értenek hozzá, vagy azért mert nemn az ilyen játék érdekli(k) őt...
  és ezek a pro mentőszövegek... hősök...sötét kampány... szánalmas... üzenem a tesztelőnek hogy egy........ <--Ide bármi jöhet <img src= hacsakennyitakartam! csumaa
 • 15.
  2009. 01. 23. 09:01
  Na azóta már végig is vittem, hát igy utolag azt kell hogy mondjam, örülök hogy álltalában elöbb kiprobálom a játékokat és csak utánna döntök a megvásálásuknál. Ezért a játékért maximum majd akkor adok ki pénz ha EVM kategoriába fogják sorolni.
  Nekem amugy a játék legnagyobb negativuma az volt (a sok fizikai bugot leszámitva) hogy megprobálja a gyürükura lenagyobb csatáit 20-30 emberrel eljátszani. Tutorial pályánál ugy voltam még vele, hogy á ez csak tutorial azért vannak ilyen kevesen, aztán mikor megláttam helm várát... Enyhén szólva kiábránditó hogy a bevezető videóban látni a több ezer katonát mind két oldalon és mikor betölt látod hogy szinte csak te állsz a vár falán. Tudom hogy multi és annak megvannak a bizonyos korlátai, de legalább egyjátékos módba csinálhatttak volna valamit. Ja és a távolba harcoló "diszlet" katonák amikhez nem lehet odamenni kész röhely.
 • 14.
  2009. 01. 23. 07:08
  Borzalmas játék.
  Majdnem végig vittem, de a vége fele a folyamatos fagyások és az játék marhaságia annyira kiakasztottak, hogy uninstall lett a vége.
  Nem tudom ki mennyire hardcore gamer, de 6-8 óra alatt végig lehet vinni szerintem.

  Nem igaz, hogy nem tudnak összehozni egy értelmes LOTR játékot.
 • 13.
  2009. 01. 22. 20:42
  Hát nekem se ment elsőre de másodszora igen <img src=
  Ijásszal felmentem azt onnan lőttem v ha harcossal akk előre megyek harcolni és megvan csinálva nemtom miért nehéz számodra <img src=
 • 12.
  2009. 01. 22. 19:19
  Ez a játék szörnyű, komolyan mondom nem tudom hogy mernek ennyi pénzt elkérni érte, nem ég a készitők pofája tölle? Egyszerüen lehetetlen számomra tuljutni Minas Tirith pályán mert a gépi segitőim annyit érnek mint egy darab fa. Amikor nem kell vannak vagy százan, amikor meg nagyon kellenének mintha nyaralni mentek volna.
  A többi pályán eddig a nehézség 0 volt de ezt nem tudom egyszerüen megcsinálni. Amikor a 2. pontot kell 2 percig védeni esélyen sincs egyedül a kb 50 ellenség ellen. Most probáltam ujra 6 odjára. Esetleg valakinek valami tippje hogyan kéne? :S
 • 11.
  2009. 01. 22. 14:39
  Szerintem az irányítással semmi gond nincs, egyszerűen konzolos de az egér jól működik benne tehát egyáltalán nem volt problémám. minden megmozdulásom egy frag benne. "Nincs hangulata" szerintem nagyon jól visszaadja a film hangulatát, a zenék sokat dobnak rajta. annyi, hogy van néhány adott pont a játékban, ahol ha nem a megfelelő karakterrel vagy, akkor kicsit elrontja a hangulatot. de olyankor újrakezdtem a részt, és kipróbáltam mondjuk íjásszal, és az pont élvezetes volt. "Csúnya" szerintem amennyire egy multiplayer játéknak szépnek kell lennie, pont annyira szép. tűz, füst, varázslatok, karakterek. nekem tetszenek pedig finnyás vagyok a grafikára. "Nehéz"- semmi nehézség nem volt benne. öcsémmel másfél óra alatt végigtoltuk. talán mi vagyunk túl jók. összességében szerintem 75%-ot megérdemel.
 • 10.
  2009. 01. 21. 19:32
  Üdv. srácok!
  Szerintem semmi nehézség nincs benne, csak idegesítő tud lenni amikor van még 9 életem (pl.MinasTirith) és lefoglalják a zászlómat. The End. Kezdhetem előlről.
  Amiben nem értek egyet a cikkíróval, hogy szerintem iszonyat látványos tud lenni imitt-amott. Engem Frodó megölése, és Sammath Naur nyűgözött le! Hát az valami szemet gyönyörködtető volt <img src=
  Másrész az irányítás nekem abszolút korrekt. Az lenne az utolsó amibe belekötnék. Nekem már túl egyszerűnek tűnt.
  Kontra szerintem csak az AI és a leeegyszerűsített csaták. Miért nem adták a kezünkbe egész Minas Tirith-t? Hozzánkvágtak volna 5 életet, 30 percet oszt csapjad! Hát ezt elszúrták.
  Rohan lovasainak nagy "befutása" (rideoftherohirrin) is gyatrán le van egyszerűsítve. Emlékszem is, MT után jött a videó a lovasokról és tűkön ültem, hogy több száz rohírral az oldalamon fogok a halálba lovagolni...de igen nagy csalódás ért: le kellet lőnöm katapulttal 3 bástyát meg 2 olifántot.
  Na mondom a roha******átokat!
  Ragozhatnám még, de részemről csak annyit, hogy várom a következő LotR játékot, hátha végre megvalósul az álmom és százával ölhetem az orkokat... <img src=
 • 9.
  Mag
  2009. 01. 21. 19:11
  azért nem annyira rossz, de egy közepesnél se jobb... tény, hogy idegesítő tud lenni, pl amikor nem csinálod pontosan azt és úgy, ahogy kell, akkor gyakorlatilag pillanatok alatt leverik rólad a respawn életeket, emellett iszonyat módon rádjönnek az ellenek, és nem a társaidra. Ennek ellenére én szerettem anno a Battlefield-eket is, a Battlefrontokban nagyon hangulatos volt a nagyobb SW csatákat megvívni, és ezzel is így vagyok, lehet a játék szimpla és buta, azért egy Minas Tirith-i csatát megvívni nem semmi <img src=
 • 8.
  2009. 01. 21. 13:33
  Azért kipróbálnám. <img src=
 • 7.
  2009. 01. 21. 12:14
  menpe:

  "Ha trollba, entbe, vagy hasonló nehézfiúba, esetleg tüzes íjba botlunk, vége a dalnak, nem tehetünk semmit. Vagy nagyon gyorsan csapkodjuk a billentyűket, s a reflexeinkre hagyatkozva túléljük a csapást, vagy máris nézhetjük a respawn pontot a térképen."

  Épp erre utaltam.

  atee92-nek meg csak annyit üzenek, hogy meg kell tanulni tiszteletben tartani más véleményét. Idővel megtanulja. <img src=
 • 6.
  2009. 01. 21. 11:20
  Csak Legendary fokozaton nehéz, de ott piszkosul. A heroic kb. 5 óra volt (mindkét kampány). Rövid. Hangulatban viszont nagyon ott van szerintem.
  Balance szempontjából viszont érdekes, Gandalf bácsit egy utolsó íjásszal ledarálni azért vicces volt.
  A cikkírónak: a troll és ent által dobált embereket valamint a tüzes nyílvesszőket ki is lehet ám védeni <img src= Meg gyógyítani sem hülyeség, sok helyen írtó nehéz meglenni nem-gyógyítós kaszttal.

  Bár lehet, azért vagyok ezen a véleményen, mert még nem játszottam a RotK-gel. Még minden poén új <img src=
 • 5.
  2009. 01. 21. 11:09
  Mondjuk az nagyon idegesítő tud lenni mikor pl leküldenek a földre és a karakter ott vacakol fél órát mire feláll ráadásul az AI tényleg igen látványosan csak rád van állva így nekem is volt vele egy-két idegesítő pillanatom de álltalánoságban szerintem akkor se egy rossz játék(főleg annak aki szereti ezt a stílust)
 • 4.
  2009. 01. 21. 09:31
  Vacak irányítás, csúnya, nehéz, nincs hangulata? LOL... Irányítása teljesen jó billentyűzettel és gamepaddal is, a grafika szép ahhoz képest hogy gyenge gépeken is elfut, hangulata nagyon is van, ha ez pedig "nehéz", akkor inkább maradj a pasziánsznál...
 • 3.
  2009. 01. 21. 08:39
  Szerintem annyira nem lett szörnyű. A fejlesztő (pandemic) csinálta ugye az sw battlefrontot is így játékmenet szempontjából én nem is vártam annál többet. Tény hogy a single rész elég gyenge de szerintem multiba a csaták iszonyat hangulatosak. A grafika tényleg nem valami nagy szám de mivel multira van kihegyezve gondolom azt akarták elérni, hogy minél gyengébb gépeken is elfusson.
 • 2.
  2009. 01. 21. 06:34
 • 1.
  2009. 01. 21. 04:07