Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Logitech cordless billenytűzet-egér párosok

 • Dátum | 2007.08.15 08:01
 • Szerző | Alvin_ti4200
 • Csoport | EGYÉBAz idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Logitech, amely az elmúlt 5 évben vált igazán ismerté különböző játékosoknak szánt beviteli eszközeivel. Mostani körképünkben a cég által forgalmazott vezeték nélküli billentyűzet-egér párosokat vesszük szemügyre, hiszen a kereslet rohamosan nő ezekre a termékekre. Tesztünket a legolcsóbb versenyzővel (Wireless Desktop 650 Deluxe) kezdjük és folyamatosan haladunk a legdrágább felé, cikkünk végén pedig megpróbálunk tanácsot adni, hogy egy adott felhasználáshoz melyik kombót érdemes választani.Belépő szintű termékhez méltó a csomagolás, amelyet a tervezők nem vittek túlzásba, ám mint később látni fogjuk ugyanezt a tartalmat sokkal látványosabb és nagyobb dobozba is bele lehet erőltetni. Látványvilágával biztos nem fog minket elkápráztatni, ám nem is ez a feladata. A dobozban meglepő módon elég sok mindent találunk, lássuk miket.Utoljára hullik majd az ölünkbe, de vélhetően az egyik kulcstermék maga a billentyűzet, amely közelebb van a szögletes, mint a lekerekített formához. Gombjai nagyon jó nyomásponttal rendelkeznek, félig puhák, félig kemények, mi ezt szeretjük igazán. Sajnos az Internet Keyboard óta valamiért haragszanak a bal oldali Shift gombra, amely itt is apróra sikerült, mi csak azért nem ütöttünk félre használatakor, mert a már említett Internet Keyboardhoz vagyunk szokva. A bal és jobb alsó sarokban található Windows gombok maximálisan Vista-Ready-nek mondhatók, igaz nem tudjuk ez mit jelent, de eggyel több dolog, amit rá lehet írni a dobozra.Belépő szintű billentyűzettől nem vártunk semmi extrát, így kisebb meglepetésként hatott a három gyorsgomb megléte. Funkciójukat nagyon eltalálták (levelezés, böngésző indítása, számológép), kár, hogy szoftver híján nem változtathatók meg (véleményünk szerint nincs is erre szükség).A billentyűzet mellé a legalapabb, 800 dpi-s felbontésú optikával rendelkező Cordless Optical Mouse névre keresztelt egeret kapjuk, amely mindennapi használathoz teljesen korrekt, de játszani már nem igazán ajánlatos vele, hiszen optikája átlagos minőségű csak. Ez annyit tesz, hogy a gyorsabb mozgásokra bizonytalanul reagálhat, ráadásul többször előfordult, hogy  mozgatás közben az érzékelő egyszerűen „beragadt”, és csak a mozgatás végét érzékelte. További zavaró tény, hogy a két ceruzaelemet rejtő takaró fedél a rágcsáló felső részén található és lötyög. A teszt során ez volt az egyetlen egér, amely gyakorlatilag egy nap alatt képes volt lemerülni, pedig 2500 mAh-s Panasonic akkumulátorokkal kínáluk meg, úgy látszik nem hatotta meg márkahűségünk.A termék használata magától érthetődő, de a papírforma miatt kapunk egy vékony használati útmutatót hozzá. Örömmel láttuk, hogy a Logitech még az olcsóbb termékeiben sem erőlteti a nevesebb hong-kongi ceruzaelemek alkalmazását és a Duracell tartóselemeit mellékeli a Deluxe 650 mellé.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 5.
  2010. 05. 09. 14:27
  akor mst ezen nincs scroll lock akor mi hejetesitei??
 • 4.
  2008. 12. 28. 01:16
  ha minden GX700 tulaj befejezte az abszolút nem szubjektív anyázást, akkor bezárnám a témát. Nem tudom miért kell megkérdőjelezni a véleményem. Azok, akik elküldtek kb. az anyámba hány noteszgépet láttak/próbáltak 5 percnél tovább az elmúlt másfél évben? Nekem hetente legalább egy átfut a kezeim között, ami több napos nyúzást jelent, talán van összehasonlítási alapom...az könnyen elképzelhető, hogy amit kaptunk GX700 pont hibás volt, ezért melegedett annyira, de erről nincs információm tekintettel arra, hogy nem kaptunk másikat helyette és rengeteg egyéb notebook várt még tesztelésre akkoriban. A gagyi jelző egyébként nálam a gyatra anyaghasználatot/rögzítést jelenti általában.
 • 3.
  2007. 11. 01. 18:49
  'Vendég_GX700 tulaj_*' post='6836' date='2007 Oct 31, 13:50'

  Nem pesszimista a cikk, egyszerűen ami nálam járt változat az ilyen volt, nekem a fentebb írtak róla a véleményem. Másrészt ha a te kezed között is megfordult volna már egy tonnányi notebook, akkor nem lennél ilyen elfogult a sajátoddal szemben<img src=
 • 2.
  2007. 11. 01. 09:14
  Nem te vagy az első aki kiáll mellette, lehet az idők során valamit változtattak rajta, mindenesetre listán megjelent egy 710-es, lehet hogy olyanok most a 700-asok. Egy teszt tervbe van véve.
 • 1.
  2007. 08. 03. 10:57