Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Külső mobil rackek

 • Dátum | 2007.08.13 12:44
 • Szerző | Svindler
 • Csoport | ADATTÁROLÁS

Előfordulhat, hogy szeretnénk nagyobb mennyiségű adatot magunkkal cipelni, és az optikai lemezek vagy pendrive-ok tárhelye egész egyszerűen kevésnek bizonyul a feladatra, vagy nem szeretnénk megszabadulni a régi merevlemezünktől, és szívesen állítanánk szolgálatba mint egy mobil háttértárat. Utóbbi esetben, mivel nem garantálható, hogy mindenkinek van beépített mobil rack-je környezetünkben, így logikus döntésnek tűnik a külső, USB-re és más külső portokra csatlakoztatható változatok használata.

Mai cikkünkkel azoknak szeretnénk segíteni a döntésben, akik eme rackek közül szeretnék a számukra legmegfelelőbbet választani, vagy dilemmáznak azon, hogy egy kisebb külső meghajtóra tegyék-e le a voksukat, mint a Western Digital stílusos Passportja, vagy erre.

Több szempont szerint vizsgáltuk alanyainkat. Az első a felépítésük minősége: mennyire halkak, és mennyire gondoskodnak a merevlemez hidegen tartásáról. A második természetesen mi más lehetett volna, mint a sebesség. Elvégre mit ér az erős merevlemez, ha a kábel áteresztőképessége visszafogja. A harmadik az extra szolgáltatások figyelembe vétele.

A tesztre az MSI K8T Master1-es alaplapját használtuk, melyen a VIA VT8237 gondoskodik az USB2 portokról, és egy igen forrófejű Maxtor DiamondMax Plus 9-et 200GB-os kivitelben, IDE csatlakozóval.

CoolinkA Coolink választéka konvergál a zéró felé, így tőlük egyetlen keret érkezett a megmérettetésre. A csomagolás egyszerű, csak arra hívja fel büszkén a figyelmet, hogy ő biza alumíniumból van. Dícséretes dolog, ám nézelődjünk egy kicsit benne: találunk itt egy érdekes „állványt”, mellyel fekvő helyzet helyett állítva használhatjuk rackünket, egy összeszerelési útmutatót, driver CD-t régebbi rendszerek alá, egy csavarhúzót és két műanyag sínt. Maga a rack, a hozzá tartozó kábel és tápegység természetesen alapfelszereltség mindegyik dobozban, így nem fogunk rájuk külön kitérni.Gumis oldal
Gumis oldalAz összeszerelés rémesen egyszerű. Két csavar eltávolítása után kihúzhatjuk a keret hátulját, mely tartalmazza az elektronikát és a csatlakozókat. Ezután rápattintjuk a két sínt a merevlemezre és betoljuk a helyére. Hátsó panel vissza, és startra készek vagyunk. Két LED jelzi, hogy a meghajtó áram alatt van-e és éppen történik-e olvasás rajta.Eddig nem is lenne gond, ám a kivitelezés sajnos messze a leggyengébb a mezőnyből. Sehol egy szellőzőnyílás, ráadásul a sínek sem fognak hővezető versenyt nyerni. Így komolyabb használat után szegény Maxtorunk már épp távozni készült a másvilágra, amikor is kimentettük a Coolink karmaiból. Nem sokat pihenhetett, mert amint lehűlt bemutattuk a következő versenyzőnek.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 3.
  2009. 12. 27. 22:22
  Érdekes teszt, igazából nincs különbség az X38 és a P35 között, viszont megnéztem volna hogy crossfire alatt melyik hogy teljesít!
 • 2.
  2007. 11. 14. 14:05
  Teljesen jogos a felvetés, szerintem nincs akadálya egy olyan tesztnek sem. <img src=

  Köszi szépen, igyekszünk!
 • 1.
  2007. 10. 17. 11:07
  vissza a cikkhez

  Az Intel legújabb, X38-as chipszetével felvértezett alaplapok teljesítményét mértük össze P35-ös társaik teljesítményével. A cikkből kiderül, hogy pontosan mekkora is a ...