Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Jogi kérdezz-felelek

 • Dátum | 2010.06.24 18:30
 • Szerző | Svindler
 • Csoport | EGYÉB

Az előző heti razzia rengeteg jogi kérdést vethet fel bennetek. Mihez van joga a rendfenntartó szerveknek és mihez nincs, mi számít büntethetőnek, mi várhat az üzemeltetőkre? Bármi kérdésetek van, ne tartsátok magatokban, 19.00-tól kezdve Dr. Dallos Zsolt ügyvéd válaszol majd a feltett kérdésekre. Túl sok kérdés esetén jövő héten újra tartunk egy ilyen estét, és ha mutatkozik rá igény, akkor meghívunk majd másokat is egy-egy "beszélgetésre". Amíg jönnek a válaszok (este 8-ig), addig a legfrissebb kérdések, és a rájuk adott válaszok lesznek legfelül, míg az archívumba kerülésnél megfordítjuk majd a sorrendet, és időrendben követik majd egymást a kérdések. Azért döntöttünk így, hogy a frissítéseknél könnyebb legyen követni a cikket, amíg aktív.

Svindler kérdése: Jó estét Ügyvéd Úr! Először is köszönjük, hogy elfogadta a meghívásunkat. Mielőtt elárasztanánk kérdésekkel, mondana pár szót önmagáról? Mivel foglalkozott az elmúlt években, és mik a szakterületei?

Dr. Dallos Zsolt válasza: Jó estét. Bővebben rólam itt: http://www.ugyved.net/index.php?user_identifier=8612

Anonim kérdése: Tisztelt ügyvéd úr!
20TB feltöltött adattal, rengeteg letöltéssel, és naponta többszöri oldallátogatással magánszemélyként van-e félnivalóm?
Köszönöm válaszát!

Dr. Dallos Zsolt válasza: Igen

Anonim kérdése: Üdvözletem! Korábban többféle hivatalos vélemény volt a magánszemélyek otthoni adataival kapcsolatban. Például az mp3-fájlt 24 órán belül le kellett törölni és akkor nem volt jogsértő birtokolni. Jelenleg mi az aktuális álláspont hazánkban az otthoni filmekkel, zenékkel kapcsolatban? Mit jogsértő letölteni, vagy ha úgy rövidebb a kérdés, mit nem?

Dr. Dallos Zsolt válasza: Természetes személy magáncélra a műről másolatot készíthet, ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja. A szoftverre és a számítástechnikai eszközzel működtetett adatbázisra, valamint a mű nyilvános előadásának kép- vagy hanghordozóra való rögzítésére és kottára ez nem vonatkozik.

Anonim kérdése: "A Büntető Törvénykönyv szerinti szerzői és szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértésének elkövetése esetén a „fájlcserélő” rendszer működését biztosító szolgáltató bűnsegédként büntetőjogilag is felelősségre vonható, amennyiben az általa ismert konkrét jogsértéshez a hub szolgáltatás biztosításával szándékosan segítséget nyújt."

Ezt olvastam az interneten. A kérdésem az lenne az Ügyvéd Úrhoz, hogy valóban büntethetők-e ez alapján a trackerek üzemeltetői. És ha igen, akkor pl. a tar.hu, freeweb.hu, data.hu, stb. tárhelyszolgáltatókat miért nem sorolják ebbe a kategóriába?

Dr. Dallos Zsolt válasza: Szerintem nem, eddig el nem ítéltek még senkit.
Bűnsegéd az, aki bűncselekmény elkövetéséhez szándékosan segítséget nyújt. A szándékosságot tehát bizonyítani kell, a kollektív jogkezelők stratégiájában ez fontos elem. Azonban ennek kiterjesztő értelmezése messzire vezethet, az Ön által említetteken felül akár a nagy internet szolgáltatók, vagy pl. az áramszolgáltató is bűnsegéd lehetne. Ennek pontos lehatárolása fontos.

Anonim kérdése: A jogvédő szervezetek milyen úton szerezhetnek ma Magyarországon érvényt a jogaiknak magánszemélyek ellen? Jellemzőek a feljelentések magánszemélyek ellen, kérhetnek házkutatást?

Dr. Dallos Zsolt válasza: Büntető és polgári úton. Voltak feljelentések magánszemélyek ellen, és házkutatás is volt.

Anonim kérdése: Azt szeretném megkérdezni hogy:
1. A hatóságoknak meg van-e a jogkörük ahhoz hogy ha tegyük fel valakinek az email címét vagy IP címét megtalálják egy lefoglalt trackeren, akkor az adott szolgáltatóktól kérvényezhetik további információk kiszolgáltatását? Hisz maga a torrentezés még nem törvénybe ütköző tudásom szerint.

2. A razziánál elsősorban seed-szervereket kerestek, de elvittek végül pár trackert is. A trackereket meddig tarthatják lefoglalva a hatóságok, illetve azok folytathatják majd a működést a későbbiekben?

Dr. Dallos Zsolt válasza: 1. Van jogkörük, a torrentezés valóban nem ütközik törvénybe, a szerzői és szomszédos jogok megsértésének alapos gyanúja miatt nyomoznak, legfeljebb felmentés/megszüntetés lesz a végén.
2. Minden szervert addig tartanak lefoglalva, ameddig a szakértő meg nem vizsgálja. A szakértői véleménytől függően adják vissza.

Anonim kérdése: A ProArt azt kommunikálta, hogy nem kívánják zaklatni az egyszerű felhasználókat. Ez mennyire lehet valós Ön szerint? Lehet, hogy lesz egy-két kiemelkedő felhasználó, akit azért megkeresnek elrettentésképpen?

Dr. Dallos Zsolt válasza: A praxisomban vannak a ProArt kommunikációjával ellentétes esetek.

repastam kérdése: Amennyiben én csak letöltök, de seedelni azaz visszatölteni már nem akarok vagy tudtomon kívül (esetleg akaratom ellenére osztja meg a program az adatot) akkor felelősségre vonható vagyok-e?

Dr. Dallos Zsolt válasza: Szerintem nem.

Anonim kérdése: Hogy nyer bizonyítást az, hogy valóban én követtem el büncselekményt esetleges warez tevékenységet, csak mert az én tulajdonomban lévő gépet még más is használhatja. Ugyanez lenne a kérdésem a munkahelyi gépeknél is. Előre is köszönöm a választ!

Dr. Dallos Zsolt válasza: Sehogy, csak ha a többi felhasználót ki lehet zárni a nyomozás során. Bizonyítania a vádnak kell.

Anonim kérdése: A lefoglalt szerverek tulajdonosai (legyenek azok tracker vagy seedszerver üzemeltetők), számíthatnak-e arra Ön szerint, hogy a lefoglaláson túl esetleg házkutatásra is sor kerül. Ha igen, akkor az Ön tapasztalata szerint mennyi idő szokott eltelni a szakértői vizsgálattal, tehát mennyi az az idő, amikor úgy döntenek a rend őrei, hogy itt további viszgálatok szükségesek?

Dr. Dallos Zsolt válasza: Kizárni nem lehet. A szakértői vizsgálat tapasztalataim szerint 2-3 héttől 1-2 évig tarthat.

repastam kérdése: Hogyan állapítja meg a rendőrség, hogy mennyi büntetést vagy börtönt kapok egy-egy "kalóz példányért" azaz mennyit ér egy HD film és egy PC-s játék például.

Dr. Dallos Zsolt válasza: A rendőrség sehogy. A bíróság dönt erről (ha eljut odáig). A filmek/játékok értékét a szakértői vélemény alapján szintén a bíróság állapítja meg.

Anonim kérdése: A kérdésem az lenne mint sok más torrentező embernek, hogy mit tekinthetünk illegális fájlcserének? Gondolok itt zene, filmek, e-book, programok kategoriára.
Ha kijönnek és lefoglalják a gépem, akkor mibe köthetnek a fent említett kategóriak közül bele ?
Mi van akkor ha igen, én töltöttem le a sok illegális dolgot, ip cím alapján latszik, viszont a gépem le van titkosítva nem férnek hozza. Köteles vagyok megadni a jelszót vagy elfelejthetem és mivel nincs közvetlen bizonyíték (jogsértő tartalom a gépemen), ezért ejtik a vadat ?

Dr. Dallos Zsolt válasza: A zene és a film magáncélú felhasználásnak minősül, a program nem. Tanúként is megtagadhatja a vallomást, ha saját magát, vagy hozzátartozóját bűncselekményekkel vádolná.

malvin kérdése: Mire jogosít az "üres hang- és képhordozók után fizetett jogdíj"? Hol van ez pontosan szabályozva?

Mi jogsértő tartalom? Lenne egy konkrét kérdésem ezzel kapcsolatban. Például trekkerről töröltek olyan torrentet a PROART kérésére, ami (a címe alapján) már többször le lett vetítve különböző tv-csatornákon. Ez miért jogsértő tartalom?
És ha felvettem volna "videóra"?
De ha lemaradtam róla, de más felvette, én meg letöltöm, akkor az miért más?

Dr. Dallos Zsolt válasza: 1. Ezt én is igazságtalannak tartom, én pl. általában családi videókhoz használok adathordozót, ennek ellenére fizetem.
2. Szerintem nem jogsértő tartalom.

Anonim kérdése: Úgy tudom a jogi szervezeteknek és a rendőröknek nincs joguk számítógépek lefoglalására, csak a bennük lévő adathordozókat vihetik el. Ez így van, vagy csak elterjedt tévhit?

Dr. Dallos Zsolt válasza: A kollektív jogkezelőknek nincs joguk rá, a rendőröknek mérlegelési jogkörükben van joguk bármit lefoglalni (a nyomozás érdeke...).

Anonim kérdése: Internet szolgáltató kiadhat adatokat az ügyfeléről például extrém magas feltöltés-letöltés alkalmával, vagy csak akkor ha kifejezetten IP címre kérdeznek rá?

Dr. Dallos Zsolt válasza: A nyomozó hatóság bármit kérdezhet, az internet szolgáltató egyéni mérlegelési körében szolgáltat adatot. Ha pl. nem érti a kérdést, visszakérdezhet.

Anonim kérdése: Házkutatás során lefoglalt adattárolókról lehetséges-e az adataimat visszakérni? Gondolok itt arra, hogy valamilyen illeték befizetése után gyorsabban átvizsgálják winchesterem és utána visszaadják, mert például nagyon fontos határidős munka is volt lefoglalt eszközön amire szükségem lenne. Vagy ha nem, akkor másolatot kérhetek róla?

Dr. Dallos Zsolt válasza: A probléma a mostani razzia során több ügyfelemnél is felvetődött. Konkrét adatokat kértünk, a hatóság ezeket a szakértő útján amilyen gyorsan tudja, visszaadja. Illeték fizetésével az eljárás nem gyorsítható, annak időtartamáról utólag lesz információm.

Anonim kérdése: A házkutatási Határozaton egy szerverünk IP címe szerepelt, de többet foglaltak le (természetesen teljesen ártatlanul). Panaszt tettünk, de Ön szerint van esélyünk belátható időn belül visszakapni legalább néhány szerverünket, vagy szerezzünk be újakat?

Dr. Dallos Zsolt válasza: Szerezzenek újakat (bár a remény hal meg utoljára).

Anonim kérdése: Ha valaki titkosított fájlrendszert használ és az adatokhoz nem lehet hozzáférni az ő jelszavának az ismerete hiányába akkor a továbbiakban megszüntetik az eljárást ha nem tudják a gép tartalmát ellenőrizni vagy kényszeríthetik a jelszó átadására?

Dr. Dallos Zsolt válasza: Tanúként is megtagadhatja bárki a vallomást, ha saját magát, vagy családtagját bűncselekmény elkövetésével vádolná.

hpesc kérdése: Mi a helyzet azokkal az anyagokkal, amelyeknek nincs Magyarországi forgalmazójuk/értékesítőjük? Számos film/rajzfilm/zene/program nem vásárolható meg kis hazánkban, és így jó eséllyel nincs is "képviselőjük". Jogsértő ilyet beszerezni, vagy mint a már megválaszolt kérdésben, csak a programok esetén az?

Dr. Dallos Zsolt válasza: Ez attól függ, hogy a kollektív jogkezelőknek van-e jogcímük jogot érvényesíteni.

Anonim kérdése: Kedves Ügyvéd úr! Ha nálam , az én lakcímemen nem találnak semmit a rendőrök házkutatás során ami bizonyítaná a bűnösségemet, akkor felkereshetik rokonaimat/ismerőseimet is azzal az indokkal, hogy hátha oda rejtettem az illegális tartalmat rejtő adathordozókat, vagy ezzel már bizonyítva van az ártatlanságom?

Dr. Dallos Zsolt válasza: Ez a nyomozás eddigi adataitól függ. Van rá esély, hogy nem.

Anonim kérdése: Mennyi az elévülési idő illegális szoftverhasználat esetén?

Dr. Dallos Zsolt válasza: Alapesetben 3 év, legsúlyosabb esetben 8 év.Véget ért a mai egy óra, köszönjük Dr. Dallos Zsoltnak a válaszokat. Mivel nagyon termékenyek voltatok, és még maradtak bőven kérdések, ezért jövő héten ugyanebben az időpontban (csütörtök, 19.00) folytatjuk a téma boncolgatását. Szép estét mindenkinek!


Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 51.
  2010. 06. 30. 16:35
  meg ellőni egy pakettot filmnézés közben
 • 50.
  2010. 06. 30. 07:25
  Magyarorszagon demokracia van, tehat ha sok embernek tetszik a torrentezes legalissa teheto. Mi kell ehhez? Hany alairas, milyen torveny ...? Kit kell hivogatni 24/7, kinen kell napi 1000 emailt kuldeni, kinek a haza elott kell tuntetni ehhez? Van aki azert harcol, hogy joga legyen vedeni a denevereket, van aki azert, hogy szabadon megolethesse a nem kivant gyereket, mi letolteni szeretnenk!
 • 49.
  2010. 06. 27. 21:40
  "és azt is letöltöd mer ingyen van"

  Mér, minden ami ingyen van azt letöltöd? Nagyon hülye példa ez, főleg a zenével, amiből száz+1 helyen találsz ízelítőt, amiből meg eldöntheted, hogy kell-e az. Az emberek nagy része azonban agyatlanul orrba-szájba mindent levarázsol.
 • 48.
  2010. 06. 26. 21:21
  Jogos. De nem is akarnak ők rájönni semmi ilyenre szerintem. Ez a munkájuk. Szép nagyokat meg okosakat mondani és zsebre tenni a lóvét. Nem hinném, hogy ők lennének a modern keresztes lovagok, akik fellépnek a galád torrentezők ellen.
 • 47.
  axe
  2010. 06. 26. 15:08
  Warez: van egy adott tegyük fel rock együttes, elején elég szarul tolják, kiadnak egy lemezt amin minden szám hallgathatatlan, oké kijön a 2. de azon meg már majdnemcsak az összes szám majdnemcsak hibátlan, és azt is letöltöd mer ingyen van ha tényleg annyira jó megveszed
  Ha nem lenne Warez: ugyanennek a zenekarnak megveszed az 1. cd-jét pocsék, örökre elfelejted annyira rossz lett és ennyi volt a zenekarnak is mer elfogy a pénzük, és a 2. lemezüket már nem fogod megvenni mer az 1. szar volt, na erre nem jöttek még rá a jogvédők meg a többi lehúzó banda.
 • 46.
  2010. 06. 26. 14:29
  Különben még egy dolgot nem értek:

  Honnan veszik a NAGY jogvédő szervezetek, hogy a torrentezés hány csillió milliárd Forinttal károsít meg és kit? Ez csak egy feltételezés és egy hülye becslés... Olyan ember vagy szervezet úgy sincs aki ezt tudná! És miért hiszik azt, hogy ha nem lenne warez meg torrent, akkor ezek az emberek meg is vennék ezeket a termékeket?

  Szóval nem feltételezésekkel kéne dobálózni, hanem igenis bizonyítékokat kellene felsorakoztatni! (De ezt, hogy is bizonyítjuk? Jah igen! az orákulum )

  Ez egy végeláthatatlan téma és a jogrendszer hiányossága miatt nem hiszem, hogy tisztán értelmezhető!

  Kár, hogy az emberek pénz és hataloméhsége már nem csak a bőrünkre, hanem a vesénkre is vadászik.

 • 45.
  2010. 06. 26. 14:14
  Attis1979 hát nem érted? A metrónak nincsenek jogvédői Vagy vannak?
 • 44.
  2010. 06. 26. 13:34
  Örülök,hogy ma Magyarországon, ez a legfontosabb dolog, miközben milliárdok tünnek el itt-ott... (mertó,BKV,autópálya,stb)
 • 43.
  2010. 06. 26. 13:29
  kerdeseknel meg nem.
 • 42.
  2010. 06. 26. 12:30
  Volt egy felvetés hogy logolja-e az ipon az ip címet. A válasz igen.
 • 41.
  axe
  2010. 06. 26. 12:20
  "A ProArt - Szövetség a Szerzői Jogokért ezúton is megköszöni a Rendőrség kitartó és hatékony munkáját a szellemi alkotások és az ilyen alkotásokat létrehozó alkotók jogainak védelme terén. Hatalmas mérföldkő az internetes kalózkodással szembeni küzdelemben a június 16-án és 18-án lezajlott akció során 58 db szervert lefoglaltak le (előzetes becslések alapján 500 terabájtnyi tárkapacitással). A szerverek segítségével művészek, alkotók tízezreit károsították meg súlyosan és folyamatosan a felhasználók és a jogsértő felhasználást lehetővé tévő üzemeltetők."

  soroljatok már fel 1000 zeneszerzőt akinek a számait érdemes meghallgatni az elsőnek aátutalok 50,000.--ot, aki pedig 10,000-t annak a gépem.
 • 40.
  axe
  2010. 06. 26. 11:49
  tibaimp pont arról beszélek HOGY HA annyit keresnék vagyis a szóleim annyit keresnének.... és magyarországon egyre több embernek jelent gondot a számlák kifizetése igen.
 • 39.
  2010. 06. 26. 11:41
  tibaimp - Istenem!

  _DiEGO_ : Ha elviszik a géped és szarul adják vissza, az a te problémád. Nem szép dolog, de ha megszakadsz akkor is "evvan". Persze pereskedhetsz érte, de úgyse fogsz... Ha tényleg olyan fontosak a gépek nem kell belekeveredni ilyesmibe, és meg van oldva.

 • 38.
  2010. 06. 26. 09:10
  ilyen jól keresel axe, fasza, neked gondot jelent a számlák kifizetése? palotában laksz, vagy mi?
 • 37.
  axe
  2010. 06. 26. 02:56
  Figyelj 600,000.- nettót megkapom havonta, szíves örömest megveszem az összes játékot és filmet ami csak tetszik eredetiben, nem is lenne gond, de amikor örül az ember, hogy a számlákat ki tudja fizetni, na az itt a probléma.
 • 36.
  2010. 06. 25. 19:48
  Wermin semmi gond meg veszem én az eredeti dvd de akkor nyugati fizetést kérek
 • 35.
  2010. 06. 25. 17:52
  Wermin téged már megsuvickoltak, hogy így tudod? Gondolom...
 • 34.
  2010. 06. 25. 16:26
  Sziasztok .... miket nem olvasok

  Ezek után csak olyan típusú kérdésem lenne, hogy mivan azokkal akiktől jogtalanul vitték el a gépüket és ezzel az okozott kárral nem kicsit károsították munkájában ? Ki fizeti meg a kártérítéseket ? Ha egy drága konfigurációban az elszállítás során kár keletkezett , mert nem szakszerűen szállították , tárolták , kezelték ? Tönkrement drága hardver stb. Összekarcolták márkás drága házakat... Van ám másik oldala is az éremnek . Ezeken vajon gondolkodtak-e ? A hatalom NE egyoldalú legyen ... Ne csak a jogot ismerjék, a kötelességet is ... sztem.
 • 33.
  2010. 06. 25. 15:26
  Küldjék csak őket a dagadt koxosok közé a börtönbe. A sok monitorfejű ínyenc falatnak számít.
  Remélem végleg megszüntetik ezeket az oldalakat.
 • 32.
  axe
  2010. 06. 25. 14:19
  Sírok is hogy egy nemzeti dalt költöttek át, és nevetek is mer jó lett
 • 31.
  2010. 06. 25. 12:38
  A következő csütörtökön automatikusan a tegnap nem megválaszolt kérdésekkel kezdenek? Vagy tegyük fel őket újra?

  axe ezen a versen most nem tom h sírjak v röhögjek
 • 30.
  2010. 06. 25. 11:58
  Dr. Dallos Zsolt válasza: Természetes személy magáncélra a műről másolatot készíthet, ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja. A szoftverre és a számítástechnikai eszközzel működtetett adatbázisra, valamint a mű nyilvános előadásának kép- vagy hanghordozóra való rögzítésére és kottára ez nem vonatkozik.

  Megnyugodtam, pénzt még nem kértem semmilyen letöltésemért
 • 29.
  2010. 06. 25. 06:04
  malvin
  Szeretném felhívni a szervezők figyelmét erre, hiszen minek kérdezni, hogyha a válasznak a kérdés fényében semmi értelme?
  köszi
 • 28.
  2010. 06. 25. 01:57
  axe... egy annyit javítanék, hogy:

  Esküszünk, hogy DVD-t mi soha nem veszünk!
  Esküszünk, hogy DVD-t mi soha "többet" nem veszünk!

  jobban hangzik nem?
 • 27.
  axe
  2010. 06. 25. 01:48
  Moderáld magad.
 • 26.
  2010. 06. 24. 23:44
  axe, mostmár mindenhova befogod ezt másolni?
  Elhúzhatnál a picsába és írhatnál értelmes kommenteket spammelés helyett
 • 25.
  axe
  2010. 06. 24. 22:58
  még mindig Tracker a neve. Amúgy a DVD íróban is van olyan chip vagy nem tudom mi ami megakadályozza a másolást. Ismerem egy muksit, akinek kb 7éves CD írója van (még a nagyon kezdetleges) és az eredeti CD-t úgy másolja le hogy a másoltat eredetinek olvassa be. Szóval a másolás már ott is korlátozvba van.
 • 24.
  2010. 06. 24. 22:51
  Mi jogsértő tartalom? Lenne egy konkrét kérdésem ezzel kapcsolatban. Például trekkerről töröltek olyan torrentet a PROART kérésére, ami (a címe alapján) már többször le lett vetítve különböző tv-csatornákon. Ez miért jogsértő tartalom?
  És ha felvettem volna "videóra"?


  Ez tényleg jogos felvetés! És ez alapján egyetlen olyan film, tévésorozat, videóklip, vagy zene fel- és letöltése nem lehet jogsértő, ami akár egyszer is ment a tévében. Hiszen éppen ezért fizetünk jogdíjat az üres adathordozók után.

  Amúgy ha jól emlékszem, akkor a VHS korában is voltak különféle tiltások/fenyegetőzések, meg próbálkozások (pl. hardveres) a másolás ellen, aztán semmire nem mentek vele.

  Itt is ugyanez lesz. A ProArtos ősemberek meg múzeumba kerülnek.
 • 23.
  2010. 06. 24. 22:20
 • 22.
  2010. 06. 24. 22:19
  Ez jól ki lett találva
 • 21.
  axe
  2010. 06. 24. 22:13
  Talpra Seeder, hív a haza!
  Kell az nCore most vagy soha!
  Leecherek legyünk vagy offline-ok?
  Ez a kérdés válasszatok!
  A torrentezők Istenére,
  Esküszünk,
  Esküszünk, hogy DVD-t mi soha nem veszünk!

  Seederek voltunk mostanáig,
  Kárhozottak jogászaink.
  Kik szabadon le s fel töltöttek,
  nCore nélkül nem élhetnek.
  A torrentezők Istenére,
  Esküszünk,
  Esküszünk, hogy DVD-t mi soha nem veszünk!

  Sehonnai bitang ember,
  Ki most ha kell tölteni nem mer,
  Kinek drágább rongy szervere,
  Mint az nCore becsülete.
  A torrentezők Istenére,
  Esküszünk,
  Esküszünk, hogy DVD-t mi soha nem veszünk!

  Sebesebb az nCore, mint a többi szar,
  Mindenki jó torrentet akar!
  És mi mégis DC-t tolunk,
  Ide veled régi nCore-unk!
  A torrentezők Istenére,
  Esküszünk,
  Esküszünk, hogy DVD-t mi soha nem veszünk!

  Az Endless név megint szép lesz,
  Méltó régi nagy híréhez,
  Mit rá kentek a SÜN századok,
  Lemossuk a gyalázatot.
  A torrentezők Istenére,
  Esküszünk,
  Esküszünk, hogy DVD-t mi soha nem veszünk!

  Hol szervereink domborulnak,
  Felhasználóink leborulnak,
  S áldó imádság mellett,
  Mondják el admin neveinket.
  A törrentezők Istenére,
  Esküszünk,
  Esküszünk, hogy DVD-t mi soha nem veszünk!
 • 20.
  2010. 06. 24. 21:57
  Ugyan már Laxxa, gondolj már bele egy picit pls.
  Amikor egy zászlóégetésnél magyarázat és menekülés az, hogy valaki megkínált tudatmódosítóval, vagy rendőrfőnökként részegen összetörök 3 autót, és elég ha azt mondom, hogy a hasonmásom volt, akkor szerinted milyen bizonyító erővel bír egy fórum hozzászólás?
  Ezen nincs ujjlenyomat, nincs DNS minta, pusztán csak a vélelmezés, ami egy bizonyítás során nem áll meg, ugyanis nem köthető hozzád bizonyíthatóan. Pl összevesztem anyóssal, az meg bírt rólam minden hülyeséget.. Ez is van olyan mint a részeg rendőr hasonmása

  Persze ha te is őszinte vagy, akkor mindent bevallasz, és kész.
  Az meg, hogy ki mit ír magáról, az tényleg magánügy...
 • 19.
  2010. 06. 24. 21:54
  Nem vagyunk eléggé megadóztatva már? Jogdíj az adathordozókon, államkasszából támogatás a magyar "filmekre", stb. Aztán meg még a jegyet is vedd meg, meg a DVD-t is.
 • 18.
  2010. 06. 24. 21:41
  "Nem harcolni kellene a megosztók ellen, hanem megadóztatva legalizálni őket :-)"
  Egyetértek!
 • 17.
  2010. 06. 24. 21:18
  Az aggódó letöltők azt felejtik el, hogy a rendőrségnek nincs akkora kapacitása, hogy feltörögesse a lefoglat tracker-eket és lekérdezgesse az internet szolgáltatóktól, melyik IP-t ki mikor használta. A kígyó fejét igyekeztek levágni, itt legfeljebb a lefoglalt gépek tulajdonosai lesznek elővéve.

  Egyébként pedig ha a torrentezés bizonyos körülmények között bűn, akkor a DVD kiadványokon feltüntetett gyakran a vásárlót félrevezető leírás + értékelés is? Én eleve nem veszek már látatlanba filmeket, mert annyi a silány anyag, hogy ha az ember nem akar koppanni, akkor bizony előbb le kell töltenie és meg kell néznie. Ha jó, utána megveszem. Ha nem tudom torrentről letölteni, akkor biztos hogy egyáltalán nem veszem meg.

  Nem harcolni kellene a megosztók ellen, hanem megadóztatva legalizálni őket :-)
 • 16.
  2010. 06. 24. 21:03
  Ja és Anonymus23: A kérdésedre miszerint "Mióta minősül egy fórumhozzászólás tanúvallomásnak?" Addig amíg az megvan nyomtatott vagy leírt állapotban és E1/E1 személy formában írták. (E1E1= Egyes szám első személy az z ÉN)
 • 15.
  2010. 06. 24. 20:54
  Milyen jó, hogy kérdeztem, meg sem jelent...
 • 14.
  2010. 06. 24. 20:54
  OK, bocsánat. Lehet kicsit túloztam. Akkor is miért kell ilyen nyilvánosan csinálni? Most ez az ügy annyira fel lett fújva. Pár évvel ezelőtt is volt razzia, akkor is megbukott Mo legnagyobb megosztó portálja és mégsem voltak nyilvános fórumok ilyen nyílt hozzászólásokkal. Mindenki tudomásul vette, hogy mi történt és kész. Mindenki várt egy kicsit amíg a vihar elcsendesült és minden ment tovább a megszokott kerékvágásban.
 • 13.
  2010. 06. 24. 20:39
  Magyarország! Minden ugyanannyiba /sőt többe/ kerül mint a gazdag államokban. Szerzői jogok? Nézzük meg a külföldön kapható blu-ray filmek és a Magyarországon kaphatók árait! Szomorú! Havi 80000-ből ugyanazt mint 500000-ből. Művészet! Torrent, jó Magyarnak való! Sok mindent rendbe kéne tenni,és nem a torrent oldalaknál kéne kezdeni!!! Köszönöm az Ncore munkálkodását.Üdv:Kutya70
 • 12.
  2010. 06. 24. 20:24
  Laxxa:
  Ember gondolkodjál már, mielőtt baromságokat írsz.
  Mióta minősül egy fórumhozzászólás tanúvallomásnak? Egyáltalán az sem biztos, hogy a nick tulajdonosa írja a hozzászólásokat, lehet bárki, aki egy otthagyott géphez leül és írosgat. Kíváncsi lennék, hogy Ip címet logol-e az IPON fóruma, tök felesleges lenne.
  Ehh az ilyen baromságok miatt alakul ki a pánikhangulat, meg persze, hogy mindenki marha jól értesült
 • 11.
  2010. 06. 24. 20:19
  Laxxa: 1 szinte minden tracker tárolja a le feltöltéseket tulajdonképpen a rendőrök tálán már tudják melyik felhasználó mennyit töltött fel/le kérdés hogy vissza tudják-e illetve akarják-e nyomozni.
  2 Szinte mindenki anonim ként tette fel a kérdést tisztelet a bátor kivételeknek. Ha viszont arra célzol hogy a treckerek felhasználó nevei alapján akarnák lekérni semmi konkrétum hisz senkit semmi nem akadályoz abba hogy valahova egy valahol látott felhasználó névvel regeljen ami neki esetleg megtetszett...
 • 10.
  2010. 06. 24. 20:16
  Laxxa: nem mindenki írt ilyeneket, a többi pedig egyszerű érdeklődés, miért teszem azt ha felhívok egy ügyvédet, hogy mennyi jár betörésért attól még holnap nem fognak a rendőrök kopogtatni a házam előtt, mert lenyomozták a számot -.-
 • 9.
  2010. 06. 24. 20:10
  Milyen buták vagytok! Saját magatokat áruljátok el a kérdésekkel, valaki konkrétan leírja menyit töltött le. Lehet, hogy a kis halakkal senki nem is akart foglalkozni egészen idáig. Látják, hogy mennyire trassoltok és csak azért is pénzt és időt nem kímélve mindenkit megkeresnek elrettentés képen mert egy tracker szívét és lelkét maga a felhasználó alkotja és nem az üzemeltető vagy aki létrehozta azt. Ennyi erővel holnap az IPon ajtajánál is kopoghatnak a rendőrök, bizonyíték elhalgatása miat. Mivel itt ez a téma, több száz hozzászóló és mint kiderült voltak aktív felhasználók is bezárt vagy lefoglalt oldalakról. Ha valamikor rendeltél az Ipon -tól a személyes adataid tárolva vannak és felhasználónév alapján visszakeresnek és még keresni sem kell Email vagy IP cím alapján, tudják hova kell menni település/utca/hsz alapján.
 • 8.
  2010. 06. 24. 20:04
  Xeon: rengeteg kérdés érkezett be, de még párra érkezik válasz. Igazából minket is meglepett, hogy milyen sok kérdés jött.
 • 7.
  2010. 06. 24. 20:03
  Mire jogosít az \"üres hang- és képhordozók után fizetett jogdíj\"? Hol van ez pontosan szabályozva?

  Dr. Dallos Zsolt válasza: Ezt én is igazságtalannak tartom...

  De én azt kérdeztem, hogy Mire jogosít?
  És főleg azt, hogy hol van ez szabályozva?
  ld. egy másik választ:
  Dr. Dallos Zsolt válasza: A praxisomban vannak a ProArt kommunikációjával ellentétes esetek.
  De ha van szabályozás, akkor \"elvben nincs vita\"...
 • 6.
  2010. 06. 24. 20:03
  Na, most le telt. Most mi van a beírt kérdéseimre, nem lehet válaszolni, agy mi? (csak mert az első három percben küldtem be, vagy ilyen sok kérdés érkezett volna be előttem?)
 • 5.
  2010. 06. 24. 19:31
  Xeon: csak a már megválaszolt kérdések kerülnek kirakásra, feleslegesen nem akarjuk elárasztani a cikket.

  És ha valaki nem látja a saját kérdését még érdemes körülnéznie, sokan kérdeztétek ugyanazt, így általában az első kérdést aktiváltuk ki ugyanabból a témakörből.
 • 4.
  2010. 06. 24. 19:26
  Hat, egy mezei torrent hasznalonak sztm az egvilagon semmi felnivaloja nincsen itthon.
 • 3.
  2010. 06. 24. 19:26
  na mi az eltűntek a kérdéseim? bemásoljam őket megint?
 • 2.
  2010. 06. 24. 19:24
  Az ASVA.info-n is volt hasonló kérdezz-felelek (bár nem on-line).
  Ott Dr. Sarkadi Tibor arra a kérdésre, hogy "Veszélyben érezheti magát egy átlagfelhasználó, aki seedszervert sem használt, csak otthonról látogatta ezeket az oldalakat.? azt válaszolta:
  Csak akkor, ha kimennek és illegális szoftvereket találnak nála. Film, zene leltöltés (szerintem a visszaosztás sem) nem jár következményekkel.

  Mennyire konform ez az Ön válaszával?
  ... magánszemélyként van-e félnivalóm?
  Dr. Dallos Zsolt válasza: Igen
 • 1.
  2010. 06. 24. 18:59
  Csak a megvalaszolt kerdesek jelennek majd meg!