Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

iMon: távirányítsuk a PC-t egyszerűen

 • Dátum | 2008.06.11 09:58
 • Szerző | J.o.k.e.r
 • Csoport | MULTIMÉDIA

A SoundGraph termékei jártak nálunk, amelyekkel könnyedén és gyorsan házimozit varázsolhatunk számítógépünkből vagy akár noteszgépünkből. Az egyik termék egy 5,25 hüvelykes bővítőhelyre beszerelhető egységből és egy távirányítóból, míg a másik egy USB-s vevőből és egy pici távirányítóból áll.

Manapság egyre népszerűbbek a HTPC (Home Theather PC - Házimozi PC)  konfigurációk, amelyek különleges házukkal illenek a legtöbb nappaliba, ugyanakkor széleskörű szolgáltatásaikkal pedig minden igényt kielégítenek, legyen szó akár zenehallgatásról, képnézegetésről vagy házimozizásról. Hogy a HTPC használata még kényelmesebb legyen, a gyártók általában mellékelnek hozzá egy távirányítót és megfelelő szoftvert annak érdekében, hogy akár ágyból vagy fotelből is könnyedén irányíthassuk kedvenc HTPC egységünket.

Most két terméket is bemutatunk, amelyek segítségével az egyszerűbb asztali- és notebook konfigurációkból is HTPC-t varázsolhatunk: nálunk járt az iMon VFD és az iMon Mini, előbbi kifejezetten asztali gépekhez és HTPC házakhoz, míg utóbbi ugyanezekhez, plusz akár noteszgépekhez is használható.

iMon Mini

Az első termék az iMon Mini elnevezést viseli, a kis eszköz nevéhez méltóan pici dobozban érkezik. A csomagolás már első ránézésre is bizalomgerjesztő: a doboz festése és anyaga igényes, így joggal gondolhatjuk, hogy a csomagolás belsejében lapuló eszköz is hasonló minőséggel rendelkezik.

A doboz eleje
A doboz eleje
A doboz hátulja
A doboz hátulja
A csomagolás belsejében először a távirányítót pillantjuk meg, amely egy különlegesen kialakított karton "ágyban" foglal helyet. A karton borítást felemelve megpillanthatjuk magát az eszközt és a hozzá tartozó kiegészítőket, kábelt és telepítő lemezt. A dobozban példás rend uralkodik, ez ismét egy pozitívum még így a teszt megkezdése előtt.

A vevő.
A vevő.
A leírás, az elem és a telepítő lemez.
A leírás, az elem és a telepítő lemez.
A dokkoló egység és a vevő együtt.
A dokkoló egység és a vevő együtt.A doboz belsejében megtaláljuk magát a vevőegységet, amely USB-s csatlakozóval van felszerelve. Az USB csatlakozó elforgatható, így a környezetnek megfelelően tudjuk beállítani az egységet, hogy tökéletesen vegye a távirányítóból érkező jeleket. Maga a vevő úgy néz ki, mint egy webkamera, a dizájn szép, az anyagfelhasználás szintén rendben van, egyszóval semmi rosszat nem tudunk mondani a kis szerkezetre. A vevő után megpillantjuk a hozzá tartozó USB-s dokkolót, amely nem csak egy egyszerű dokkoló. Az eszköz nagyjából egy csipeszhez hasonlítható, amelyből kispórolták ugyan a rugót, de gumírozott "lapátokkal" látták el, hogy ne karcolja meg az asztali monitor vagy a notebook kijelző keretét, illetve stabilan maradjon a helyén és ne csúszkáljon. A dokkoló egység USB-kábele megfelelően hosszú, így akár asztali monitorra helyezve is elér a gépig, persze ésszerű határokon belül (1,5 m).

A hardver után egy-két szót megérdemel a szoftverkörítés és a leírás is. A kis készülékhez a gyártó mellékel egy leírást is, amely összesíti a szerkezet legfontosabb tulajdonságait, valamint bemutatja a távirányítót. A prospektus igényes és informatív, még némi szerelési segítséget is találunk benne. A csomagban egy telepítő lemez is található, amely 8 cm-es átmérővel bír. A cd tartalmazza az iMon és iMedianHD szoftvereket, ezek az alkalmazások a felhasználók legnagyobb örömére tudnak magyarul is. A gyártó egy pici gombelemet is ad a csomaghoz, ez a távirányító beüzemelésekor jut majd szerephez. A gombelem egyébként CR2025-ös típusú.

Távirányító - felülnézet.
Távirányító - felülnézet.
Távirányító - oldalnézet.
Távirányító - oldalnézet.
Távirányító - alulnézet.
Távirányító - alulnézet.Az iMon Mini infra távirányítója a kis eszközhöz hasonlóan pici, ám mégis rendkívül jó fogással rendelkezik. A távirányító használata kényelmes, az anyaga meglepően jó minőségű. Az egység alja két oldalról recékkel van borítva a még biztosabb fogás érdekében. A gombok elhelyezése logikus: a távirányító illik a műszaki cikkeknél már megszokott távkapcsolók közé, a gombok elhelyezkedését gyakorlatilag pár perc után megtanuljuk. A távirányító felső részén található zöld gombbal kiléphetünk az egyes alkalmazásokból, míg a piros gomb megnyomásával a számítógép kikapcsol (bekapcsolni sajnos nem tudjuk vele). A kis egység alsó részén helyezkedik el az elemtartó fiók, amely könnyedén kihúzható. A távirányító hatótávolsága a gyártó állítása szerint 10 méter

Az iMon Mini után vegyük szemügyre közelebbről a nagytestvért, az iMon VFD-t.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 3.
  2008. 06. 12. 23:52
  A tények, tapasztalatok megosztása és a reklám két külön dolog, azaz ennyi. :lol: <img src=

  No de komolyra fordítva a szót: ha belegondolsz, a tesztek valahol tényleg betöltenek egyfajta "reklám" szerepet. Az, hogy az adott termék(ek) végül pozitív vagy negatív "reklámot" kapnak-e, kizárólag az dönti el, hogy a tények és a tapasztalatok alapján melyiket érdemlik. Nincs ebben semmi furcsa.

  Ez persze egyéni vélemény.
 • 2.
  2008. 06. 11. 16:28
  Egyelőre nincs a webshopban az iMon sorozat, de ahogy elérhetőek lesznek, azonnal szólok! <img src=
 • 1.
  2008. 06. 11. 10:47
  vissza a cikkhez

  Jók ezek a kis iMon-ok. Főleg a VFD jött be nagyon, úgyhogy helyet kap a HTPC projektben. <img src=