Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Három hálózati HP nyomtató bemutatója

 • Dátum | 2011.03.28 12:01
 • Szerző | J.o.k.e.r
 • Csoport | FŐ EGYSÉG

Ezúttal három üzleti HP nyomtatót vettünk szemügyre közelebbről, amelyeknél azt vizsgáltuk, hogy milyen szolgáltatásokat kínálnak, milyen felépítéssel rendelkeznek és mennyire nevezhetőek gazdaságos megoldásoknak.

Egy nyomtató kiválasztása

Mielőtt még rátérnénk a nyomtatók bemutatására, mindenképpen érdemes néhány dolgot tisztázni, amelyek nyomtatóvásárlás előtt merülhetnek fel. Ki kell választanunk, hogy milyen típusú nyomtatót szeretnénk (tintasugaras vagy lézer) és azt is el kell döntetnünk, hogy milyen funkciókkal rendelkezzen a termék. A végén a működtetési költségek kiszámolásával pontot is tehetünk az ügy végére.

Első körben pár nagyon fontos kérdést kell tisztáznunk, amelyek segítenek meghatározni, hogy mely irányba induljunk el. Mindenek előtt el kell döntenünk, hogy kizárólag monokróm nyomtatóra van-e szükségünk, azaz fekete-fehér nyomatokat készítünk-e, vagy olyan terméket keresünk, amellyel színes dokumentumokat is ki lehet nyomtatni.

Fekete-fehér nyomtatás esetében viszonylag egyszerű a helyzet, főleg ha sokat nyomtatunk: válasszunk egy minőségi monokróm lézernyomtatót, ami hosszú ideig kiszolgálhat minket és amely az előzetesen kalkulált havi oldalterhelést képes kiszolgálni. Színes nyomatok készítésénél már kicsit bonyolultabb a helyzet, érdemes több szempontot is vizsgálni, például azt, hogy mekkora terhelhetőségre van szükségünk napi szinten, azaz nagyságrendileg mennyi oldalt fogunk kinyomtatni az adott nyomtatóval. Amennyiben napi szinten kevesebb, mint 25 oldalt nyomtatunk, akkor számunkra megfelelő választás lehet egy tintasugaras nyomtató, míg ha napi szinten 100 oldalnál nagyobb mértékben kívánjuk a nyomtatót terhelni, akkor érdemesebb lézernyomtatóban gondolkodni. A kettő között még tovább finomíthatjuk a képet. Ha a költségek jelentik a legfontosabb tényezőt, akkor (bár most sokan meg fognak lepődni) érdemes a tintasugarasra szavazni, ha viszont egyéb előnyökre van szükségünk, mint például a tartósságra bármilyen médián, vagy a nagy havi terhelhetőség, akkor a lézerre tegyük a voksunkat, elvégre sokkal kevésbé érzékeny a papír minőségére.

A mai teszt középpontjában tintasugaras, üzleti kategóriás nyomtatók állnak. Mivel a tintasugaras nyomtatókról csak úgy általánosságban is több oldalt lehetne írni, ezért ettől most eltekintünk, de igény esetén jelentkezünk egy alapozóval, mert nagyon sok érdekességet rejt a téma (milyen tinta típusok vannak, milyen festékpatron-rendszerek  vannak, mi a gazdaságosabb, mennyi ideig bírja ki egy átlagos- és egy minőségi fotópapíron a kinyomtatott kép, stb.).

Lássuk akkor hát a mostani felhozatalt!

Műszaki paraméterek, ár és garancia.
Műszaki paraméterek, ár és garancia.

Mint az a táblázatból is látható, lesz itt minden az "átlagos" nyomtatótól a csúcskategóriáig.

Papírkezelés.
Papírkezelés.

A bemutatóban szereplő nyomtatók szolgáltatások és terhelhetőség tekintetében egyaránt különböznek, az viszont közös bennük, hogy mindannyian irodai felhasználásra, üzleti felhasználók számára készültek és mindannyian rendelkeznek legalább vezetékes hálózati támogatással.

A rövid bevezető után nézzük a nyomtatókat közelebbről, egyenként.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 9.
  2011. 03. 30. 08:53
  A nyomtatás költségéhez csak annyit fűznék hozzá, hogy pár hónapja használok CISS folyamatos tintaellátót. 3 hónap alatt 0.5.1 cm-t esett a tinta a 75ml-s tartályból. Szerintem ez a legolcsóbb módja a a nyomtatásnak. Nem véletlen van külföldön pl. thaiföld minden közintézményben ciss rendszer.
 • 8.
  2011. 03. 29. 22:48
  megfogad..
 • 7.
  2011. 03. 29. 22:47
  Ezek a HP nyomtatók már jobbak mint a régiek? Mert eddig csak bajom volt a HP termékekkel és megfogattam hogy HP-t soha többé
 • 6.
  2011. 03. 29. 15:47
  Mert használható USB-s nyomtatóként is. Másrészt nem csak a hálózati nyomtatók mellől szokták kispórolni. A gyártó hivatalos weblapján minden modellnél le van írva, hogy jár-e hozzá az említett kábel, vagy sem.
 • 5.
  2011. 03. 29. 14:43
  Miért is kellene egy hálózati nyomtatóhoz usb kábelt csomagolni???
 • 4.
  2011. 03. 29. 09:32
  Bizony, hogy ennyi. Én is csodálkoztam nemrég, mikor utánajártam a dolgoknak...
 • 3.
  2011. 03. 29. 01:01
  Egyébként nekem egy HP Photosmart b109n van, wifiről megy a ház másik szegletében is nyugisan elvan, amit tudni kell az ilyen 4 patronos nyomtatásról, hogy a fúvófej nem a partonon van, ergó következik korlátlanul újratölthető, így a lehető legtakarékosabb nyomtatást teszi lehetővé, 2000 forintból nyomtatok már egy éve(eredeti patronok, eddig 6 alkalommal lettek töltve és a minőség lehet jobb mint a gyári tintával) és elég intenzíven, aki tud ennél takarékosabb színessel kombinált nyomtatót azzal komoly bajok vannak ... Ja a tintaszintjelző már az első 2 hónapban kérdőjelben volt, gyakorlatilag szegény rendszernek definiálhatatlan hogy mi történik éppen vele , már le lettem sunyizva hogy nem eredeti patronokat használok, meg ezekhez hasonló űzenetekkel lettem elárasztva, de nem gáz, nyomtat ez tovább ahogy kell ...

  Mellesleg megjegyezném, mikor megvettem a nyomtatót direkt nem nyomtattam színeset, és valahogy önállóan ugrottak meg a tintaszintek, 2 tesztoldalt nyomtattam ki, a hó végére 10% -ra esett a színes tinta, csak a feketét töltöttem még akkor...

  Ha valaki azon brazirozik, hogy ezzel tönkrevágja a nyomtatót, akkor szeretném fölvilágosítani hogy tévhitben él, egy ilyen nyomtató ára 20 ezer, ha azt vesszük, hogy eddig 6 alkalommal töltöttem, az már még egy nyomtató ára új tintapatronokkal, és még mindíg nyomtat ahogy kell!
 • 2.
  2011. 03. 28. 21:53
  ...és tényleg ennyibe kerül. Miért nem találtam ilyet korábban?
 • 1.
  2011. 03. 28. 21:47
  lol már! 21E-ért hálózati nyomtató? Ha ez igaz be is vásárolok belőle, kéne a céghez