Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Hangfalak - 2.1-es rendszerek II.

 • Dátum | 2008.02.15 08:01
 • Szerző | Arhel
 • Csoport | MULTIMÉDIA

A tesztelés menetén is változtattunk az igényeknek megfelelően, azért, hogy minél jobb és áttekinthetőbb képet kapjunk az egyes modellekről. Ezért kisebb csoportokat hoztunk létre, amikben egy-egy tulajdonságot vizsgáltunk, összesen 10-et. Tízes skálán értékeltük az elért teljesítményt, így a teszt végén egy százalékos értékkel tudunk szolgálni, hogy nekünk hogyan tetszett az aktuális eszköz. Az árak, most direkt nem voltak befolyásoló tényezők, mivel arra voltunk kíváncsiak, hogy esetleg egy olcsóbb megoldás felér-e egy drágább teljesítményével. Természetesen a végítéleteket az ár figyelembe vételével fogjuk meghozni.


A Creative mindig az élen járt a hangeszközök gyártásában, ezért nagyon is kíváncsiak voltunk arra, hogy belépő szinten milyen megoldásokat kínálnak a nagyérdeműnek. A T3100-as egy igazi kis méregzsák, melynek a dizájnja pont annyira megnyerő, hogy felhívja magára a figyelmet egy próba erejéig. Aki pedig kipróbálja és az árcímkét is újra megnézi, az biztosan elgondolkodik majd rajta.


A két darab 6W-os szatellit és a 17W-os mélyláda együttes értéke adja meg a közel 30W-os effektív teljesítményt. A rendszer frekvencia átvitele azonban 40Hz és 20KHz között van, ami éppenséggel nem a legjobb.


 A könnyű dobozból a még könnyebb mélyládát és a picit vaskosabb szatellit hangsugárzókat emeltük ki, majd rábukkantunk az apró ám nehézkes tápegységre, valamint a magassugárzók opcionális lábaira.


Érdekes, hogy a magassugárzókban több a vas, mint a mélyládában, ez általában fordítva szokott lenni. Az ufós kialakítás és a masszív műanyag borításba ágyazott hangszórók már most felkeltették bennünk a kíváncsi kis gyermeket, és egyfolytában csak fogdostuk és forgattuk a hangszórókat, hátha rájövünk a rejtélyre. Mindenesetre felfedeztük, hogy a talpakat azért mellékelik, mert a rendszert akár a falra is felszerelhetnénk, hála a kialakított lyukaknak a hátoldalon.


A jobb hangszórón találunk egy jack bemenetet, ami csak akkor működik, ha a rendszer is be van kapcsolva, mivel a hangerőszabályzó - a régi rádiókhoz hasonlóan - a T3100-as bekapcsolásáért is felelős. A hangszóróból lóg ki még egy 8pin-es csatlakozó, amelyet a mélyládához kell kötni, illetve a bejövő audió jelekért felelős jack kábel is fixen a rendszerhez van kötve.


A mélysugárzó tégla alakkal rendelkezik, egy méretes hangsugárzó található az egyik oldalán, szomszédságában pedig egy reflexcső biztosít kellő levegőt neki. Hátlapon találjuk a főbb bemeneteket és a basszus hangerejének a szabályozásának a lehetőségét. Egy sáv mutatja az ideális tartományt, amiből nem is érdemes kitérni.


 Az összeszerelés adta magát, pár pillanat múlva már használatra készen állt a T3100-as. Folyamatosan próbálgattuk belőni a mélyhang legideálisabb pontját, erre egy kis időt kell szánni, hogy többet ne nyúlkáljunk a mélyláda hátához. Miután belőttünk az általunk legjobbnak ítélt pozícióba a mélyhangot, elkezdtünk különböző muzsikákat hallgatni. Egészen kellemesen szólaltak meg a különböző stílusok kellően dinamikus volt a zene, azonban a mélyhangokat kevésnek éreztük, azonban ha nagyon felcsavartuk annak hangerejét, akkor már nem tudtuk hangosan hallgatni kedvenc muzsikánkat. Végül egy apró zajra lettünk figyelmesek tempósabb zenénél, a membrán úgy ugrált, hogy hozzáérhetett valamihez és az folyamatosan zajt generált, minden egyes ütemre. Ez játékok és filmnézés során nem zavart minket, mert nem lehetett akkor hallani, elveszett az egyéb zajok között. Ezért a T3100-ast, bár kellően hangos tud lenni, zenehallgatáshoz annyira nem ajánljuk, inkább filmezéshez, vagy játékokhoz ideális társ. 9ezer forint körüli ára pedig alkalmassá teszi ahhoz, hogy sikeres legyen, és hogy ne hagyjuk ott a boltban.


 
Külalak
7
Anyagminőség
7
Szerelhetőség
10
Használhatóság
8
Hangerő
8
Dinamika
8
Tisztaság
6
Zene
6
Film
9
Játék
8
 
77%

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 9.
  2009. 01. 28. 14:44
  Sziasztok !
  Már pár hete megvan a hangcucc ,és megérte megvenni .<img src=(z-2300)
  Csak jót tudok róla mondani ,szép hangzás ,nagy teljesítmény ,és szerintem szép külalak ,egy hátránya van ,h egy picit nagyok a méretei .<img src= Igaz h a z-5500 jobb meg minden ,de az árán két Z2300 lehetne venni ,és méretekben is sokkal nagyobb ,és igazad van aki filmre hajt az 5.1-et vegyen !
  Nekem még az volt a szerencsém ,h amikor vettem akkor még 34 Rugó volt .<img src=
 • 8.
  2009. 01. 22. 14:42
  De azóta volt egy pénzügyi válság, és megdrágult <img src=
 • 7.
  hla
  2009. 01. 22. 13:21
  És mindezért kevesebbet kell fizetnünk, mint az eddig legjobbnak vélt JBL Spyro, mivel a Z-2300-as 28ezer forint körül már a miénk lehet.

  hát én 34735ért látom ... <img src=
 • 6.
  2008. 07. 20. 18:32
  Ezt mondom, gondolom jack dugója van a hangfaladnak. Kihúzod a gépből és beledugod a fülhallgató helyére, ezáltal csak egy konnektorra lesz szükséged, amibe bedugod a hangfalat. Én már csináltam ilyet, ha erre gondolsz, akkor ennyi az egész.
 • 5.
  2008. 07. 20. 13:08
  Dugd bele a számítógép hangszóróját az mp3 lejátszóba és máris a "gépről" szól a zene, ha egyáltalán a számítógéppel akarod összekötni.
 • 4.
  2008. 05. 16. 14:57
  (Vendég_riveroflight_* @ 2008 Feb 15, 20:20) [snapback]17953[/snapback]
  <img src= a Logitech hangszótók tényleg nagyon jók.
  Nekem egy z5450 esem van (5.1), és a mélynyomo nálam sem fért be az asztal alá, ugyhogy másik asztalt csináltattam <img src= ...és nem azért mert sok felesleges pénzem volt hanem másképpen nem fért el sehol, vagy útban volt. A z-5500 nagyobb teljesítményű és talán a hangzása is jobb, de az 5450 es is bőven elég a hálószobámba, na és persze még ezt is nehezen viseli a család <img src=


  Nálam járt olyan szett, az tényleg nem semmi. Mikor rokon átnéz, hogy "mit csinálsz". Mondom filmbemutatókat nézek és azt mondja: "ja, érzem" <img src=
 • 3.
  2008. 02. 15. 14:03
  (Guest @ 2008 Feb 15, 13:34) [snapback]17940[/snapback]
  Építsetek, mert megéri. Nekem ez sikerült:

  Nekem inkább a hangkártyán kellene finomítani. Jó volna egy teszt. (Főként a DAC rész érdekelne.) A gép egyébként tőletek van.


  Jól néznek ki <img src= Kérésed meg továbbítom, hátha meghallgatásra találtatik!
 • 2.
  2008. 02. 15. 14:02
  Vélhetően itt is ez a gond, csak nem tudjuk, hogy szállítás közben sérült-e meg, vagy alapból így kerülnek le a gyártósorrol <img src=
 • 1.
  2008. 02. 15. 13:01
  (Vendég_mc.g_* @ 2008 Feb 15, 10:41) [snapback]17935[/snapback]
  a tesztnek örültem, mikor megláttam, hogy hangrendszerek, és a kiválasztott példányokat is jónak találtam egy teszthez... DE !
  ennyire hülyeségeket leírni még nem láttam, hangrendszerteszteknél !
  pl.:
  -jel/zaj viszonyt "hangerő"-nek venni !!! ???
  -frekvenciaátvitelt "érzékenység"-nek !?!?
  -azt a megfogalmazást is furcsáltam, hogy a hangszórók ....."borítást" kaptak, mikor a hangdoboz nagyon fontos akusztika meghatározó.
  -és mégegy: hogy max. hangerőn sem torzított. hát természetesen az a max. hangereje egy rendszernek, amíg nem érjük el a tulvezérlést, nem a hengerőszabályzó ütközése...
  még pár dolgot felhozhatnék, de ezeken nagyon leakadtam !
  ( még annyi, hogy csodálkozom a logitech Z4-i max hangerején, mert nekem is egy hasonló kategóriás rendszerem van ( X-230 ), és szól rendesen, de a feltétele a hangerőnek, hohy a számítógép hangkeverőjén minden hangerőszabályzó csúszka maximumon legyen, ugyanis az az alapállapot, és nem a közép, ekkor jön ki szabványos jelszint a PC-ből, persze nemtom, hogy a teszt alatt, hogy volt, ezért csak zárójelben..... )


  Szia!

  Szeretnék pár dolgot tisztázni neked: nos, a jel/zaj viszonyt senki nem vette hangerőnek (csak következtetni lehet belőle) és a frekvenciaátvitelt sem vettük érzékenységnek, de mivel az egyik hangrendszer csak az 50Hz és fölötti hangokat tudja megszólaltani, a másik meg 40Hz és fölötte, ezért sokkal kifinomultabb az utóbbi, azaz érzékenyebb eszközről beszélünk.
  Egy kúp alakú formára, meg egy virág mintára meg az egyéb geomaetria elemekre kérlek ne várd azt hogy azt írjuk, hogy doboz. És egy műanyag, fröccsöntött felületet nevezhetünk borításnak.
  Természetesen a teszt során, minden egyes csúszka max.-on volt, minden egyes hangfalnál! Sajnos a Z4-i sokkal halkabb volt a többieknél ugyanazon fájlok lejátszása közben. Nekem is X-230-asom van itthon, először én sem nagyon akartam elhinni, de nem fogok egy termék kedvéért hazudni, cska hogy jobb színben tűntessem fel. A max. hangerő pedig azt jelenti, hogy amikor ütközésig elforgatjuk hangerő gombját, akkor hogyan szól a rendszer, mert erre igenis sokan kíváncsiak, és ebből is lehet következtetni a hangrendszer minőségére.

  Még annyit, hogy kérlek te is értsd meg azt, hogy nagyon széles közönséget szeretnénk megcélozni minden egyes cikkünkkel, ezért úgy kell helyenként fogalmaznunk, hogy az egyszerű anyuka, nagymama, kisgyerek is megértse. Aki pedig olyan szaki, mint mondjuk te, attól pedig csak elnézést tudunk kérni, ha valamit épp nem a legszakmaibban fogalmazunk meg.

  Remélem tudtam segíteni! Üdv.