Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Górcső alatt az MRT hálózati adattárolói

 • Dátum | 2010.09.29 16:01
 • Szerző | J.o.k.e.r
 • Csoport | EGYÉB

Korábban már számos hálózati adattároló rendszert (NAS) teszteltünk, amelyek között a belépő szintű megoldások piacát és a felsőkategóriás szegmenset megcélzó modellek egyaránt jelen voltak. A teszteknek köszönhetően már több ütőképes modellre is rátaláltunk, igaz, ezek rendszerint az átlagfelhasználók pénztárcájának túlságosan megterhelőek, másrészt pedig sok-sok olyan szolgáltatást is kínálnak, amelyekre átlagembereknek az esetek többségében bizony egyáltalán nincs szükségük.


Ezúttal az MRT termékpalettájának egy szeletét helyeztük górcső alá, ezek az olcsóbb megoldások közé tartoznak. A gyártó neve a NAS-ok piacán sokak számára csenghet ismeretlenül, de pont ezért semmilyen előítéletünk nem volt, se pozitív, se negatív.

Az MRT egyébként egy 2002 júliusában alapított vállalat, amely tajvani székhellyel rendelkezik. A cég kutatás-fejlesztéssel és termékek gyártásával egyaránt foglalkozik, termékpalettáján főként számítógépes kommunikációs eszközök találhatóak, úgy mint NAS/DAS megoldások, USB szerverek, hálózati kártyák, valamint internetes adatmegosztó eszközök. 2005-től kezdve a vállalat kutató-fejlesztő központot hozott létre Indiában, ahol többek között adatmentő, biztonságtechnikai és P2P szoftverek fejlesztésével is foglalkoznak, ezzel egy időben pedig különböző beágyazott rendszerek számára is fejlesztenek alkalmazásokat. Aki kíváncsi a vállalat termékpalettájára, az itt tekintheti meg. A gyártó weboldalán található termékek többsége idehaza is kapható, méghozzá kedvező áron.

A kis alapozó után most végre térjünk rá a lényegre, vagyis vessünk néhány pillantást cikkünk szereplőinek pontos műszaki paramétereire. A hálózati adattárolók mind a Windows, mint a Linux, mind pedig a Mac OS alapú rendszerekkel képesek hatékonyan együttműködni.

A termékek műszaki paraméterei.
A termékek műszaki paraméterei.

A NAS-ok eléggé átlagosak és jól látszik, hogy ezekkel a termékekkel a belépőszintű megoldások piacán keresgélő vásárlókat kívánja célba venni a cég. A gépek a hálózati adattárolók piacán fontosabbnak számító szolgáltatásokkal fel vannak vértezve, és még torrent és mldonkey kliensük is van, de egyéb extrára ne számítsunk (pl. webszerver).

Szolgáltatások.
Szolgáltatások.


Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 6.
  2010. 10. 15. 15:16
  Hát valóban ezek a sebességek nagyon harmatosak de a benne lévő hardver ismeretében nem is csoda csak azt nem értem hogy akkor meg minek bele a venti?
  Nekem egy WD Mybook-om van és az is képes 18MB körül írásra és 28-30MB olvasásra pedig az se éppen high end NAS és még venti sincs benne.
  (mondjuk cserébe melegszik is elég combosan főleg ha torrentezek vele)
 • 5.
  2010. 10. 03. 22:14
  a ventillátorokat nem lehet cserélni?
 • 4.
  2010. 10. 03. 16:37
  J.O.K.E.R.: Górcső van a címben, gondoltam szólok
 • 3.
  2010. 09. 30. 12:17
  Így van, és ha még kell sata csatlakozás akkor csak plusz raid kártya kell bele.
  Jelenleg 350-es táp van a miénkben, de kicseréljük egy kisebbre. Lehet külső lesz, de így is 35 watt alatt fogyaszt 2 WD green-el.
 • 2.
  2010. 09. 30. 11:12
  Egyetértek (hunmyke-vel) nekem szintén Intel Atom D510 alaplap 2x512Mb Ram
  SAMSUNG 1500GB F3 EcoGreen 5400rpm 32MB SATA2 HDD + 1Gb Pendrive rendszer számára "FreeNas" fogyasztása 25Watt és semmi hangja nincs mivel nincs benne ventilátor.
 • 1.
  2010. 09. 29. 22:11
  Ez az átviteli sebesség nagyon karcsú.
  Nekünk van itthon egy kis szerver/HTPC (Intel Atom + ion) és röhögve viszi az 40-50MB/s-et fel/le még full HD film lejátszása közbe (Xubuntu alatt XBMC-vel).
  Lap cirka 34k+ táp 10k-es + ház 15k volt, mit ne mondjak 63k-ba azért bőven belefért.