Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Gamer notik megfizethető áron III: Asus vs. Toshiba

 • Dátum | 2009.12.15 15:05
 • Szerző | Alvin_ti4200
 • Csoport | NOTEBOOK

Harmadik részéhez érkezett a modern 3D-s játékok megfelelő futtatására alkalmas notebookokat bemutató sorozatunk. Az ún. „gamer” noteszek hazánkban is egyre népszerűbbek, így karácsony előtt úgy láttuk, hogy érdemes még tovább boncolgatni a témát. Ma is két versenyzővel bővül a választék, így lassan, de biztosan lefedjük a 200-250 ezer forint közötti kategóriát.

Meglepően sok kérés érkezett felénk, hogy márpedig az Asus N60Dp-t teszteljük le, mert remek ár/teljesítmény mutatója van és különben is. Mi eleget tettünk a kérésnek és a Toshiba Satellite A500 mellé ezt a modellt vettük be immáron hatodiknak a partiba. Jó hír, hogy a tesztidőszak eleje és vége között majdnem 10 ezer forintot csökkent a készülék ára, jelenleg 218 ezret kell érte a pénztárnál hagyni, de lássuk, érdemes-e?

A fórumos híresség a szokásos barna kartondobozban érkezett meg hozzánk, melynek egyik fele a notebookot és kiegészítőit, másik fele pedig a hordtáskát rejtette. A specifikációkat elnézve mi is feszülve vágtunk neki a tesztelésnek, bár az idő előre haladtával kiderültek bizonyos turpisságok.Például, hogy a videokártya csak DDR2-es memóriákat kapott, amit később részletesebben kitárgyalunk, hogy mit jelent pontosan. Először volt lehetőségünk kipróbálni az AMD legújabb Tigris platformját, amely az RS880-as déli hídból és a Turion II-es processzorok valamelyikéből áll. Az elvárható minimumon felül egy ExpressCard bővítőhelyet és Bluetooth-t kapunk. Az akkumulátor sajnos a hatcellások között is a gyengébbek közé tartozik, cseréjére nincs mód, hiszen a szokásostól eltérő kialakítás ezt megakadályozza.A termék mellé a már említett táskán kívül természetesen a helyreállító DVD-t, a drivereket tartalmazó lemezt és a Power2Go csomagot is megkapjuk. A kábelkötegelő tépőzár már régóta alap dolog, ahogy a kis méretű optikai egér is. A tápegység 90W-os, viszonylag gyorsan is tölt, bő két óra alatt maxon van az N60Dp.

Bekapcsolás után első dolgunk volt a BIOS megkukkantása, ahol semmi említésre méltó dolgot nem találtunk. Viszonylag csendes volt az első boot, de sajnos ez nem tartott sokáig. Internetezés alatt egész tűrhető volt a dolog, nagyban segít a hátsó szellőzőnyílás, így a zajt lefogja a TFT panel. Terhelésre viszont megjött az N60 hangja, főleg, ha a videokártyát fogtuk munkára. A hőmérsékletek átlagosan alakultak, a processzort 47-ről 67, a VGA-t pedig 44-ről 73 fokra tudtuk felmelegíteni. Érezhetően csökkent a zajszint viszont akkor, ha akkumulátorról használtuk a gépet, de egy ilyen eszköznél pont a hálózatos felhasználás lenne az elsődleges.A Windows 7 beépített tesztje már rámutatott a rendszer gyenge pontjára, ami sokak meglepetésére a videokártya. A helyzet mindjárt érthetővé válik, ha megnézzük az alábbi képeket.
Sajnos az Asus elkövette azt a nagy hibát, hogy a mobil fronton viszonylag gyors Radeon HD4670 mellé a sztenderd GDDR3 helyett DDR2-es memóriákat pakolt, amivel a rendelkezésre álló sávszélességet majdnem megfelezte. Az asztali változatokból tudjuk (HD4670 vs. HD4650), hogy ez hat ki leginkább az erős GPU sebességére, így könnyen meglehet, hogy a GDDR3 memóriával megpakolt HD4650-nél is lassabb megoldást köszönthetünk az N60Dp-ben.

A gép merevlemez kezelése megér egy történetet, ugyanis alapértelmezés szerint (mint a notebookok többsége) AHCI-re van állítva a SATA kezelés a BIOS-ban. A probléma ezzel az, hogy valamiért nagyon nem jól kezeli a HDD-t, ugyanis míg az olvasási tempó rendben van, addig az írási sebesség kritikán aluli. Jól látható a fenti grafikonokon, hogy csak 4 és 8 MB-os fájlméretnél éri el maximumát a lemez, miközben ezt már sokkal korábban meg kellene tennie. Lássuk, mi történik, ha kikapcsoljuk az AHCI-t és átváltunk natív IDE módra.Felhasználó látni csoda. Értetlenül állunk az eset előtt, valószínűleg BIOS vagy chipset problémába futottunk bele, de érdemes vásárlás után rögtön átlőni a BIOS megfelelő részét, nehogy kettétörjük a gépet a telepítések közben. Ettől függetlenül a Seagate 500 GB-os korongja remekül tette a dolgát, a leggyorsabb 5400 rpm-esek közé tartozik és zajt se igazán csapott. Sajnos a furcsa kialakítású hűtőrendszer miatt túl közel van a melegedő alkatrészekhez, így fordulhat elő, hogy komolyabb másolások nélkül is bőven 40 fok felett alakul az üzemi hőmérséklet. Nyáron érdemes lesz erre odafigyelni, mert a tartós 55 fok feletti használat károsíthatja a lemezt.

Az Asus multimédiás gépnek hirdeti az N60Dp-t, így kíváncsian vártuk, hogy milyen minőségben szólalnak meg az Altec Lansingtól származó hangszórók. Véleményünk szerint az N61-ben jobban szóltak, igaz ott megkapták a SonicMaster matricát is. Hangerejükkel nincs gond, de túl sok a közép- és túl kevés a mélyhang. Ettől függetlenül tisztán szólnak és nem torzítanak.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 55.
  2010. 02. 22. 22:04
  Szerintem olyan, hogy "Gamer noti" nem létezik 300-350E Ft alatt. Ha valaki játszani szeretne, és nem hordozza nagyon a gépét, az vegyen egy asztalit. 240E Ft-ból veszel egy viszonylag jó asztali gépet, ami simán hazavágja a 350E Ft-os gamer notit, és még marad vagy 110E Ft-od amiből veszel egy olcsóbb notit, amit tudsz magaddal hurcolni.
 • 54.
  2010. 01. 09. 14:48
  Ahmed 6114:

  Én a múlt hónapban vettem egy Fujitsu pi3560-at amiről beszéltél.
  Nagyon jó kis gép nekem már a 3. fujitsu gépem (egyikkel sem volt semmi baj).
  A FRY Cry 2, NFS Shift, World in Conflict, Dirt, Batman, Full grafikán meg és semmi akadás!!!ajánlom nagyon!!!
 • 53.
  2009. 12. 31. 16:39
  A minőséget meg kell fizetni ...
 • 52.
  2009. 12. 19. 19:50
  hello szerintem jó ez a gép de az ára egy kicsit magas én éppen egy laptopot akarok venni amin
  műküdik a leg újjab játékok és megtalétam egy jó laptopot a Fujitsu AMILO Pi 3560 rol beszélek a laptop gt240m 1gb ddr3 vga kartyával és intel T4300 procival 3gb ram rendelkezik ami elég jó a játékok hoz de a baj hogy nem tudom hogy jó fajta a Fujitsu simens laptopok vagy nem,,,, kérem a javaslatokat és ha van jobb gép ~ 150ezerért
 • 51.
  2009. 12. 19. 13:30
  Hát épp ez az, egy játékba se legyen se ATi, se nV logó, mellesleg: Call of Juarez, Dirt 2, Far Cry 2-ben nem volt, de kapott 10.1 támogatást, na meg majd az új C&C-ben lesz.
  Az nV logóval arra céloztam, hogy ellehetetlenítik, hogy a másik gyártó kártyáján normálisan fusson, ez "Ati logós" játékokban nincs, max kicsivel több FPS-t kapott az optimalizálás miatt.
  pl. SHift - PhysX-et nem lehet kikapcsolni, Batman: AA - nem lehet játékban MSAA-t állítani, mivel a játék nem engedi és mint az összes PhysX-es játékban itt is csak 1 magot használ, ha CPU-n számolódik, szval nem az a kérdés ki jó, vagy rossz, hanem ki a jobb és egyértelműen az ATi az, legalábbis nV melett nem sok érv áll...
 • 50.
  2009. 12. 19. 10:34
  szaby59 ha már így felhoztad az nv logós játékokat.. nem is sok olyan játékot láttam ahol ati logo volt.. HL-eknél talán.. meg farcry2-nél ha jól emlékszem.. és ezzel be is zárult a kör amivel én játszottam.. most mondhatod erre hogy hát mert köcsög az nv azt lepénzel mindenkit.. megtehetik, ennyi.. ATI is azt csinálná ha jobban álna anyagilag, mondjuk egyre jobban jön fel vga részen, csak van egy olyan gyanúm hogy az lesz mint mindig.. fordul a kör aztán megint minuszba fog menni. nem kívánom mert mindenkinek rossz volna de előfordulhat és elő is fog hogy mikor már csak ez a kérdés..
 • 49.
  2009. 12. 18. 18:45
  umlaut a zsenér kérdése hogy elhejezhető e hátul is vmmilyen csati nekem jobb oldalt 3 usb, tv tuner meg blu-ray meghajtó van bal oldalt usb/esata, gbe lan, hda modem, hdmi, meg a 3db jack bemenet... abból is az egyik softwareből állítható hogy sima stereoként működjön vagy spdif vagy a 3db küldjön ki 5.1-es jelet noti elején egy kártyaolvasó illetve a mellett egy infra vevő a tv tuner távirányítójához. nem tom engem nem zavar bal oldalon az usb mx revolutiont használok nem olyan vészesen nagy az adaptere hogy ne férnék el tőle
 • 48.
  2009. 12. 18. 14:54
  Az Asus csatlakozó-kiosztását megvédeném, ugyanis szerintem ez így tökéletes: jobb oldalt egerezek a nótás mellett, nem hiányoznak oda egyáltalán a különféle drótok. Bal oldalon kényelmesen lehet használni az USB csatlakozókat és a kártyaolvasót, és hála Istennek minden egyéb hátra került, hogy ne legyen szem előtt.

  Egyedül egy probléma van: A fülhallgató csatlakozó annyira előre került, hogy gépelés közben a megtámasztott kézcsontommal folyton le akarom törni. Féló, hogy valami baja lesz hamarosan, be kell szerezni egy könyök-alakú csatlakozót oda.
 • 47.
  2009. 12. 18. 11:30
  polarx: Nem hinném, mivel a DXVA szabvány szerint gyorsít és ezt használják az Intel GMA 4000 és az ATi HD 2000+ vga kártyák is (meg talán már van pár S3 VGA is)
  Driver havonta jelenik meg érdekes módon nekem 3 ATi kártya után semmi gondom nem volt leszámítva az olyan játékokat, ami nV logo intrójával kezdődik és szándékosan megy úgy, ahogy.
  Az OpenCL nem az ATi találmánya, egyaránt elérhető OS-X-en és PC-n is, valamint ATi és nV krtyán is, a CUDA max bizonyos területeken fog "nyerni", de máshol nem. (és ez nem a PC-s piac lesz)
  Az nVidia ezzel a lépéssel megismétli azt, amit a 3DFX és ugyebár tudjuk, hogy abból meg mi maradt mára...
  Egyetlen ok amiért érdemes VOLT venni GF-t az a korlátlan PhysX támogatás, most, hogy ezzel beszüntették, csak azt érték el, hogy az aki csak ezért vett egy GF-t dobhatja is ki, vagy várhat hackelt driverre, ráadásul ha már a Catalyst drivert szidjuk, akkor felhoznám példának a PhysX drivert, ami szándékosan úgy van megírva, hogy CPU fizika esetén 1 magot használjon...
 • 46.
  2009. 12. 18. 07:28
  Szaby59: Ennyi erővel az ATI hd gyorsítására szolgáló egység is eltünhet a süllyesztőbe a te szavaiddal élve.. ez olyan mint anno a HD meg Bluray Bluray nyert mégis jön ki 1-2 film HDDVD lemzen (persze csak szerződés miatt) Ez viszont még nincs lejátszva. vagy ATI cucca fog nyerni vagy NV-jé viszont azt ne várd el hogy ha a Cuda nyer ATI belefogja tenni a kártyájába.. fenéket.. megy ez szépen két úton és kész.. mellesleg az elöbbiek tartalmazzák is miért nem egyke a Cuda.. ugyan úgy van ATI-s támogatás is.. csak éppen codec meg driver nem olyan amilyen nekem tetszene. ennyi. ATI köztudottan Driver-t nem tud írni.. amit ír is viszonylag soká jelenik meg.. jó mondjuk most a 4000-es széria óta egész korán dobják ki a drivereit, de elötte? kijött egy kártyájuk volt egy alap driver amivel felismerte a gép de az összestudását kb rá negyed-fél évre tudta kihasználni a user. az össz tudást lehet ki se tudta használni mert lett volna még mit gyorsítani vagy csiszolni a driverein.
 • 45.
  2009. 12. 17. 19:56
  Nem is rossz ez a HD4670 ... Magasabb a GPU órajele mint HD4850-é

 • 44.
  2009. 12. 17. 18:45
  újonnan fél év garit adnak hozzájuk plusz be is szerelik és igény esetén a régi vga-d beszámolják. az hogy mi melegszik azt meg úgyis szabályozza a gépek nagy többsége nekem pl lefelezi az órajelet ha túl meleg lesz... ezért ha gamelek akkor notebook hűtőt használok pluszba és úgy esélytelen hogy 1-2 óra múlva tojást süssek a gépen
 • 43.
  2009. 12. 17. 14:58
  Nekem nem kell bemutatni ezeket a cuccokat, csak remélem azzal is tisztában vagy, hogy mennyiért és milyen úton lehet ezekhez hozzájutni. Arról nem is beszélve, hogy VGA-t néhány gépben tudsz cserélni, hűtést viszont nem.
 • 42.
  2009. 12. 17. 14:37
  Igen, a gari elveszik.... De ezt szerintem tudja mindenki.

  Nemis ezért irtam, csak egy opció, hogy lehet ilyet is....
 • 41.
  2009. 12. 17. 14:35
  Rinya:
  ezzel csak az a gond hogy ugrik a gari... így is 30k volt csak a kiterjesztett garancia... amit úgyérzek hogy sikerül majd ki is használnom, sajnos... a kedvencem amit a webcamról mondtak hogy nem túl hosszúéletű fel se tudom fogni hogy mi a külömbség egy notiba szerelt webcam és boltban kapható pár ezer forintos verzió között hogy ez ilyen hamar képes megdögleni a 6000ft-os logitech webcam meg ami itthon van kb 5 éves és semmi baja?!?!?
 • 40.
  2009. 12. 17. 14:30
  _DiEGO_:
  gyári vistát énis letoltam az aceres notiról mert nézem a kezelőt 100+ folyamat... teliszórva az esobi... meg hasonló vackokkal amit meg se kérdezett hogy szeretném e... plusz 4g ram mellé milyen már hogy 32bites oprendszert adnak ... fogtam torrentről leszedtem egy eredeti microsoftos 64bites vista telepítőt telepítés után kézzel felraktam a driverket és a noti alján lévő sorozatszámot megadtam aktiváláskor és láss csodát érezhetően jobb lett a helyzet... konkrétan már csak 70 folyamaton volt induláskor... most meg win 7elek ahol nem működik a monitor fényerő állítása csak nemtom hogy miért mozgatja a csúszkát az fn jobb/bal-ra de átis akarom állítani a fényerőt kikell kapcsolnom a kijelzőt és vissza az fn+f6 kombinációval...
 • 39.
  2009. 12. 17. 14:23
  Alvin_ti4200:

  tessék itt egy MXM2 tokozású vga. Notikba szánt x16-os pci express hídra csatlakozik szal könnyedén cserélhető... kb mintha procit cserélnél a gépben...
 • 38.
  2009. 12. 17. 13:42
  ACER - még nem csalódott bennük senki - épp egy ilyenről kellett letolni VISTA-t és helyette hozták XP-t , hogy az kell nekik - ez van.
  Ez az NVIDIA VGA sem rossz benne... SHIFT megy simán rajta CORE 2 Duo T6400 és 2x2GB DDR3 800MHz .
  ACER garanciáról meg nem is kell beszélni - magasan a többi felett...


 • 37.
  2009. 12. 17. 12:32
  25ért lehet P8600asat venni..... ha eltod passzolni a T6600-asat olyan 18-20körül... akkor már ottvagy h 5ért van egy jobb procid... és igy tovább
 • 36.
  2009. 12. 17. 12:30
  És apróhirdetésekben találtam alkatrészeket hozzá.... ha okosan boltolsz, akkor simán meglehet uszni ennyiböl pl. hardverapró
 • 35.
  2009. 12. 17. 12:13
  VGA-t nem nagyon fogtok cserélgetni notikban, még mielőtt valaki nagyon beleélné magát a dologba. Processzort általában bolhapiacon szoktak árulni és sokszor beszámolják a lecserélésre várót, így alakulhat ki az alacsony különbözet.
 • 34.
  2009. 12. 17. 12:06
  MRKnoxville: Notikban is cserélhető mind a proci mind a vga az egy másik tény a hogy a P8700-re kiváncsi lennék hol rakják +15ért... vgaból meg meg kell nézni milyen az alaplap tokozosáa mxm, mxm2 vagy mxm3 ha van még tokozás akkor sorry azt nemismerem...
 • 33.
  2009. 12. 17. 11:05
  Rinya: Kifejtenéd bővebben, hogy hogy működik ez a bővítés? Opciós lista van és úgy rendeled, vagy más módon? De legfőképpen: hol? Válaszodat előre is köszi.
 • 32.
  2009. 12. 17. 10:45
  Szaby59: Na azért a dolog nem ilyen egyszerű. Addig oké, hogy az összes VGA kártya támogatja a DX-et, de felépítésük jelentősen eltér, ahogy a processzoroké is. Csak az egymással (és visszafelé) való kompatibilitás miatt vannak ezek a szabványok, de ezeket máshogy valósítják meg (pl. CUDA/Stream SDK harc, vagy tesszelláció, és annak emulálása). És ez processzor fronton is így működik. Ezért van, hogy az Adobe programok jobban mennek Intel alatt, holott az AMD megoldásai azzal egyenértékűek, de nem megegyezőek. A gondolatmeneted szerint az Athlon X2 5600 Athlon II X2 240-nek és DC E6300-nak egyforma gyorsnak kellene lennie
  Azon kívül a 3 generációt hasraütés szerűen mondtam, de ha jobban megnézet a programokat, még majd mindegyik támogat 5 generációra visszamenőleg dolgokat, és ilyen távon, már ényleg markáns különbségek vannak.
 • 31.
  2009. 12. 17. 00:36
  Nekem TOSHIBA L505-111-em van, de az elsővel vga vagy monitor gond volt, visszavittem, de nem tudták cseréni mert elfogyott, kb egy hetet vártam mire újra tudtam rendelni úgyhogy tényleg eléggé hiánycikk. Dirt 2-t próbáltam rajta, a játékban 37 fps-t ír rá max felbontáson, 4x élsimítással és high beállításokkal. Win 7-től pedig 5,7 pontot kapott:
 • 30.
  2009. 12. 17. 00:02
  Nekem akkor sikerült anno egy nagyon vacak FuSi notit kifognom? Kb fél évig volt a birtokomban, de ez alatt szó szerint többet járt a szervízben, mint amennyit nálam volt. Azt azért hozzátenném, hogy a FuSi márkaszervíz kis hazánkban van, ezáltal botrányosan lassú és személyes véleményem szeritn még nem is a legjobb szakemberek. Minimum 1 hónap, ha valami baja van. Megnéztem a szervíz munkalapját. 2 órát foglalkoztak vele és ez nekem egy hónapomba került. Ráadásula akkor a szervíz 67 km-re volt Én is azért vettem anno a FuSi Amilo1538-at, mert azért az árért igen jó volt. De nagyon megbántam. De mint kezdtem, lehet csak én voltam pechhes.
 • 29.
  2009. 12. 16. 23:57
  GF8xxx/HD2xxx-ig visszamenőleg - DirectX API
  Intel és AMD procival, legalább Pentium D/K8-ig visszamenőleg - x86 architektúra
  AMD, Intel, és NV chipsetekkel - ami ugyanazon szabvány szerint kell működjön

  Így már eléggé leszűkült a kör, de tudtommal csak a VGA-król volt szó, ott meg ott van DirectX és az OpenCL szabvány, a CUDA viszont "egyke".
 • 28.
  2009. 12. 16. 23:37
  Azért én az nem értem, hogy itt ülök egy N60Dp elött, és akárhogy nézem a a játékra szolgáló videókártya érték nálam 6,5-ös. A lemez átviteli sebessége 5,9, a többi megegyezik.
  Most én kaptam ki egy extra darabot, vagy a teszter nem nyomta fel a gépet high performance beállításra?
 • 27.
  2009. 12. 16. 23:05
  Szaby59: "viszont a PC az PC, a hardver szabványos, tehát ami megy az egyiken, annak mennie kell a másikon is."

  Azért ez nem egészen van így. Amit PC-re megírsz, annak menni kell NV és AMD videó kártyán, legalább GF8xxx/HD2xxx-ig visszamenőleg Intel és AMD procival, legalább Pentium D/K8-ig visszamenőleg, AMD, Intel, és NV chipsetekkel, legalább 3 generációra visszamenőleg, Windows XP/Vista/7-alatt, ezek tetszőleges kombinációival, nem is beszélve azokról a perverzekről, akik külön hangkártyát használnak. Több féle driver verzióval. Ezek sokszor gyökeresen eltérő megoldásokat alkalmaznak.

  Na ugye azért itt sem olyan egyszerű
 • 26.
  2009. 12. 16. 20:08
  A konzol piac jelenleg több felé van osztva: PS3, XBOX 360, Wiii, mind eltérő architektúra, mindre máshogy kell programozni, viszont a PC az PC, a hardver szabványos, tehát ami megy az egyiken, annak mennie kell a másikon is.
 • 25.
  2009. 12. 16. 19:29
  Szaby59: konzol piacon is több fele fejlesztenek pc-s piacon miértne lehetne így?
 • 24.
  2009. 12. 16. 18:22
  polarx: miért, a CoreAVC mivel tud többet?
  A CUDA járhatatlan út, mivel senki nem fog 2 felé fejleszteni, előbb utóbb eltűnik a süllyesztőben.
  Cyberlink, MPC, Total Media... egy rakás kodek van, az MPC ráadásul ingyenes is, a CoreAVC meg csak marketingből és túlélésből rakta bele a CUDA-t a kodekjébe, mivel a CPU-s dekódolás már egyáltalán nem divat így nincs szükség rájuk...
 • 23.
  2009. 12. 16. 16:29
  Szaby59, hayate.: ja csak nem core avc kodekkal.. én meg másból nem kérek..
 • 22.
  2009. 12. 16. 13:47
  Részeg volt a billentyűzet, javítva
 • 21.
  2009. 12. 16. 12:14
  780G+RS880? Ez számomra egy kis magyarázatra szorul. Akkor az az RS880 gondolom nem AMD gyártmány, ugye? Vagy valamit félrenéztek az ASUS-nál? Ahelyett a RSxxx helyett egy SBxxx-nek kéne figyelnie, hiszen a 780G eredti kódnevén egy RS780, így kb olyan, mintha azt írnák, hogy 780G+880G. Nem értem.
 • 20.
  2009. 12. 16. 03:59
  zsákba macska hogy ki mivel jár szervízbe... az Acer notim 3x látogatta meg a Brnoi szervízt... vissza kapom ugy hogy a gép felét kicserélik első körben (alaplap,hdd,touchpad,webcam,cinedash...) beakarom indítani bsod azonnal oprendszer betöltés induláskor mondm aranyos mind1 ugyse kell az x86-os vista... rakom fel az x64-et felrakom azis csak 2.-ra sikerült első próbálkozáskor a vinyó újra particionáláskor bsod
  felszenvedtem 1 napot használtam hívtam az acer szervízt hogy többször indítás után se indul el a gép... legfontosabb kérdése a diszpécsernek hogy 10 alkalomból hányszor nem indul el ott majdnem elborult az agyam... és ajdnem mondtam vmit neki hogy nekem az a lényeg hogy mindig elinduljon nem az hogy 10 alkalomból ha 2x indul el az már bőven jó.... megint szervíz... megint ujabb 2hét.... alaplapot cseréltek noti vissza... kiderült hogy az ujj lenyomat olvasóm a dögődés szélén van 5 perc után jutottam be a rendszerembe.... addig próbálgattam hogy melyik ujjamat veszi be... és inkább beírtam a kódot... a másik hogy a gyári 6 cellás sony aku 1 év alatt olyan szinten szétment hogy 10 perc használat után kikapcsolt a gép 2 percig talán még egy narancs led is villogott aztán azis kialudt mind1 megint szervíz 2 hónap alatt 3x... jön vissza szervízből meglepő volt hogy most mennyi szöszöltek vele... de a 6 cellés sony akkut 8 cellás sanyo-ra cserélték meg a 65w-os töltőt 90W-os-ra amit ugy fogtam fel hogy én vagyok az év ügyfele és ez járt azért hogy nélkülöznöm kellett a notimat jó 1,5 hónapig... ja és még egy pozitívum amit asszem a 2. szervíz után tapasztaltam hogy olyan bios frissítésem van ami nem elérhető még az acer oldalán de cserébe a 1066-os ramok 1066-on mennek és nem 800-on... support.acer.com-ról Aspire 6935G-hez a letölthető legfrisebb az 1.13 nekem 1.14 van az hogy beta/alpha bios nemtudom de stabil vele a rendszer. cpu-z :[LINK]
  egy másik vicces dolog hogy mi az hogy a gari kiterjesztésbe bele van írva hogy mivel megvettem a garancia kiterjesztést ezután kiemelt ügyfélként kezelnek na most ha ilyenem nem lett volna akkor szóba se állnak velem vagy mivan? vagy mit takar náluk a kiemelt ügyfél fogalma... ja és hozzáteszem előző notim fujitsu amilo pi1505 mai napig tökéletesen működik... egyszer kellett házilag szerelni mivel az egyik usb foglaltba sikerült beletörni egy pendriveot... de az a noti van már vagy 4 éves de szervízt még nem látott az akkuja meg csak 20%-os elhasználódást mutat... ha innen nézem akkor vagy én voltam piszok mákos a fujitsuval hogy semmi baja.. és cserébe szívok az aceremmel rendesen...
 • 19.
  2009. 12. 16. 00:04
  Vegyél Fujitsut, járj szervizbe, enjoy!
 • 18.
  2009. 12. 16. 00:03
  azért el ne ájuljatok, hogy a Fujitsu megalkotta a tökéletes gamer notebookot Tény, hogy folyamatosan fejlődnek, de sajnos az idő nem őket igazolja, ami a garanciális problémákat illeti. Megjegyzem, hogy az Asus se lesz sokkal jobb helyzetben, ha így folytatja - tisztelet a kivételes sorozatoknak. Egyébként a Pi3560 pont egy operációs rendszer árával olcsóbb az Aspire 5739G-nél.
 • 17.
  2009. 12. 15. 23:47
  Jaja, simán veri ezeket. a Notebookcheck-es teszt is ezt bizonyitja.

  És böviteni is lehet..... szal még ha kicsit okosabb az ember, akkor plusz 15ér tud bele tenni P8600 as procit, DDR3-as ramokat, meg 7200rpm-es vinyót.

  De szerintem alapban is elég ütös!

  És beszéltem 2emberrel, akinek már van ilyenje, szerintük hibátlan minöségileg.

  Dehát ha vkinek nem szimpi, akkor nem szimpi... legalább marad belöle.
 • 16.
  2009. 12. 15. 22:25
  Így van Maross énis néztem a fusi laptopot a szimpi benne még hogy nincs rajta oprendszer, ami megdobná az árát.. Aki akarja ugyis megveszni...
 • 15.
  2009. 12. 15. 21:12
  fusi amilo pi3560 rongyosra veri ezeket t6600 procival es gt240 1gigas kartyaval...mindezt 160penzert.
 • 14.
  2009. 12. 15. 21:03
  hayate: A design az szerintem egyén függö... kinek mi teccik... más gyártóknál is vannak ronda gépek.... de ez a Pi3560-as szerintem jol néz ki, egyedi, merész, és diszkrét egyben... a többi lehet h nemnéz ki jol, de lehet vkinek meg teccik, szal....

  Engem pl nemizgat a kinézete, a benne lévő dolgok legyenek jók, aztán kész.

  Dehát mint anno a reklámban: "Ronda, de finom"
 • 13.
  2009. 12. 15. 20:28
  Nekem szimpatikusnak tűnik Szerintem az AMD-ATI, AMD-NVIDIA nagyon jó párosítás Személy szerint jó tapasztalataim vannak róluk, és szerintem az természetes, hogy ha a processzort feltolod 100% -ra akkor elkezd dolgozni a venti... Szerintem az nem természetes, mikor az intelt felnyomod 100% ra, az első 5 perc zajos, majd egy könyörtelen fagyás után csendes mint a halál, míg újra nem indítod (Fujitsu Siemens Amilo xxx (Intel Centrino)).

  *Polarx -
  Momentán én úgy vagyok a PC-kel, hogy ha rajta van az Intel embléma, akkor azt nem, hogy nem veszem meg, hanem az ellenségemnek sem kívánom
 • 12.
  2009. 12. 15. 20:08
  polarx: Az h utálod az ok, én is utálok egy rakat dolgot meg gyártót, de mit nem támogat az ati? HD filmeket gyorsítja ahogy illik.

  Rinya: Igen csak példa volt, igaz az egy régebbi gép 2 éves kb. Nem tudom ,hogy most hogy állnak. Menetközbe viszont eszembe jutott még egy kifogásolandó dolog. A design, merthogy az nincs Legalábbis nekem nem tetszik, de ez lehet ,hogy már csak kötözködés.
 • 11.
  2009. 12. 15. 19:55
  Gratula!
  Jó tesz.
  Egy dolog, ami piszkálja a csőrömet, hogy minden grafikonon más színnel jelölték a gépeket.
  Nekem kicsit áttekinthetetlen így, mert mindig újra el kell olvasni, hogy melyik noti melyik szín.
 • 10.
  2009. 12. 15. 19:16
  Nekem is A500 van igaz nekem 4650-el és bizony vannak gondok a driverrel:

  a bluetoth-hoz mindenképp kell a Tishibás driver, másképp nem megy, ezzel pedig az a baj, hogy +10 processzem van és eléggé lasssítja a rendszert.
  A másik meg, hogy a boot is 2 perc körül van Win7-el.

  @Polarx mit nem támogat az ATi? Hamarabb volt dxva ATi-n mint nVidia-n...
 • 9.
  2009. 12. 15. 19:15
  hayate: nekem kizáró tényező, 1 utálom őket, 2 Cuda-t használom jelenleg asztali pc-n HD lejátszáshoz.. ati nem támogatott még szóval boccs de nekem nem kell ati.

  Noodle akkor ajánl havernak egy jó driver csomagot a toshiba laptopjához.. amit 2 éve vett usába átszámolva 600e körül.. mivel nem tökéletesek a driverek sőt mi több még csak most lettek hozzá driverek közbe meg már 1 éve lehetne win7-et használnia bétákat is beleértve.. már nem azért de egy teljesen másik gyártó miért nem csinál saját drivereket? ezzel lecsökkentve a nem komaptibilitás lehetőségét.. most akinek toshiba cucca van ne használjon egy béta os-t?! vagy mondok jobbat ne használjon linux-ot mert éppen van linuxra nV driver de feltenni nem tudja mert a toshibának csak azért is saját driver kell.. most csak példa volt lehet van rá driver, viszont chromium os-re sztem igencsak esélytelen.
 • 8.
  2009. 12. 15. 18:50
  polarx: Pontosan, hogy nem így van. Most vettem egy L505-111 típusú Toshibát és semmi gond a driverekkel. A honlapon abc szerint ott van minden ami csak kell hozzá. Lehet, hogy volt egy rossz élményed, de nem kéne általánosítani..
 • 7.
  2009. 12. 15. 18:32
  Végülis megértelek.... de nemhiszem, hogy egy gomb miatt kellene elitélni.... bár gondolom ezt csak a példa kedvéért mondtad.... de szerintem az uj Fujitsuk már csak nem lesznek ilyenek. És azért az ár-ért azt a konfigot senki más nemtudja kínálni... és szerintem ezis márvadó valahol..

  Nekem van egy 3-4 éves Amilo-m.... és lekopogom, még eddig semmi baj nemvolt vele.... lehet szerencsém volt, de szerintem ha vigyáznak rá, és nemütik verik, akkor birja.....

  De szerintem egy hasonló Lenovo vagy Dell nemér 100 ezerrel többet, azért mert azt mondják minöségibb.
 • 6.
  2009. 12. 15. 18:24
  Freeman9005: DDR3-s notebook memóriából még 667 MHz-s példányok is vannak.

 • 5.
  2009. 12. 15. 18:08
  Nem értem ,hogy az Ati-AMD páros miért lenne kizáró tényező? A procik egyenlőek a windows tesztje szerint. Az ati grafikus kártyák is nagyon jók, nekem is van egy Asus k50-AB. Ati 4570-el viszi a cod4 et simán, persze nem maxon, de ez nem is egy játékra szánt kártya vagy gép. A Fujitsu pedíg lehet, hogy alacsonyabb ár mellett kínál hasonló vagy jobbnak tűnő gépeket de ott komoly minőségbeli problémák vannak. Illetve nem csak minőség. Mondok egy példát, egy barátom vett egy fujitsut, meg nem mondom milyen típus de volt rajta egy gomb ami elnémítja a ventillátort. A gomb 5 másodpercig hatott. Utána újra felpörgött és nem csak terhelt állapotban, idle közben is. Minek tesznek rá ilyen semmiértelmedejolhangzikvegyeanép dolgokat? Nem szimpatikus márka.
 • 4.
  2009. 12. 15. 17:55
  De az DDR2-es, csak elírás... amugy se lehet DDR3as ram 800mhz-es
 • 3.
  2009. 12. 15. 17:44
  Asus N60Dp specifikációban a RAM az nem DDR2?
 • 2.
  2009. 12. 15. 17:26
  hát nekem személy szerint egyik se kéne.. toshibát nem érdemes venni mert az a cég olyan nehez szül ki egy egy drivert a laptopjaihoz ami jó is hogy hihetetlen. a másikat pedig ati amd párosítás miatt meg se venném.
 • 1.
  2009. 12. 15. 17:09
  Jók ezek a tesztek.

  Jöhetne a Fujitsu Amilo Pi 3560-as modellje is!

  Szerintem ár/teljesítmény arányban felülmúlja ezeket bőven....sőt!