Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Fujitsu Air Command: A PC-s Wii?

 • Dátum | 2009.10.26 10:01
 • Szerző | Chocho
 • Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

A Fujitsu nemrég szakított a Siemens-szel, és az új út eddig meg nem engedhető kísérleteket is hozott magával. Ennek eredménye a cég új kontrollere, az Air Command is, amit első ránézésre a Nintendo Wii wiimote-jához fogunk hasonlítani, nem véletlenül. A Fujitsu ugyanis egy mozgásérzékelő eszközt tervezett számítógépeinkhez, amit elsősorban játékhoz ajánlanak, s a cél a szinte minden műfajjal való tökéletes kooperáció volt. De vajon tényleg sikerült a bravúr, és az Air Command lesz a következő kötelező vétel a hard-core játékos réteg megszállott tagjainak?

Íme a Wiimo... izé, az Air Command
Íme a Wiimo... izé, az Air Command

Első ránézésre az eszköz jól hozza a profi készülékek kategóriájának exkluzív stílusát. Színe fekete külalakja majdnem teljesen mentes a kitüremkedésektől, s a gombok is elegánsan simulnak bele az amúgy is vonzó mód csillogó plasztik vázba. Az Air Command tehát szimpatikus, mi több látványos, és emiatt könnyedén beleszeret az ember. A dobozt felnyitva találunk még egy kis USB sticket, ami a wireless vevő szerepét tölti be, és egy kis csuklópántot, hogy elkerülhessük a Wii megjelenése óta ismert furcsa tévés és monitoros baleseteket. Az Ari Commanden lévő három funkciógomb a roppant elmés A, B és C neveket kapta (a C-nek nincs jelölése), valamint jut még egy "home" gomb, egy bekapcsoló gomb, egy ravasz és egy D-Pad is, ami közel használhatatlan helyre került. Az Air Command különlegessége egyébként az, hogy félbe lehet hajtani, fénypisztollyá vagy bumeránggá alakítva azt. Első értelemszerűen a rail-shooterekhez és FPS-ekhez van, míg utóbbival ügyességi játékokat (fallabda) játszhatunk, egyensúlyozhatunk vagy autóversenyezhetünk (kormánynak fogható fel a dolog).A masina géphez csatlakoztatása pofonegyszerű. Fogjuk az USB sticket és rádugjuk az egyik portra, majd bekapcsoljuk az Air Commandet, s ha esetleg a két tárgy nem kommunikál elsőre, megnyomjuk a stick tetején lévő szinkronizálásért felelős kis gombot. Ha mindent jól csináltunk, s a meghajtó szoftver is a gépen van, akkor az Air Command működésbe lép, és nem csak mint játékeszköz, hanem mint egér is használhatóvá válik. Egyszerre maximum négy kontrollert képes vezérelni az adó-vevő, a kezünkben fogott Air Command fején pedig világít, hogy ő most hányadik is a sorban.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 10.
  2009. 10. 28. 09:29
  Érdekes, az biztos. De ha csak a driverrel van gond, akkor a 10k HUF sztem nem olyan sok, tekintve, hogy pl. a BOX sima vezeték nélküli joy-a is ebben az árkategóriában mozog.

  Svindlerrel értek egyet. Én valahogy el nem tudom képzelni, hogy egy FPS-vel való játék során milyen lehet ezt használni. Hiszen az egérrel a nézetet változtatod, nem magát a célkeresztet, az mindig középen van. Szal nekem furának hangzik.
 • 9.
  2009. 10. 27. 17:34
  A nevem Chocho, nem Choco, az a gabonapehely.

  Amúgy meg csak egy szófordulat volt a cikk elején...
 • 8.
  2009. 10. 27. 15:33
  Choco attólmég hogy abból adják el a legtöbbet nem látom mi köze volna a "hardcore" dolgokhoz moután 70% ban gyerek meg családi játékokról szól és a wiifit meg hasonlók miatt olyan felkapott.

  Ez olyan mintha aztmondanád hogy a kóla nívósabb ital mint XY százéve érlelt bor mert többet adnak el belőle.
 • 7.
  2009. 10. 27. 11:02
  Mostanában mindenki elmozdul a mozgásérzékelés felé, bár én még mindig szimpatikusabbnak tartom azt a hozzáállást, hogy ez csak kiegészítő, mindenre nem jó.
 • 6.
  2009. 10. 27. 09:17
  Abból, ahol a Wii az uralkodó konzol.
 • 5.
  2009. 10. 27. 02:16
  hardcore és mozgásérzékelés? Bocs de melyik dimenzióból jöttetek?
 • 4.
  2009. 10. 26. 14:57
  Insignia: ha azt nem is, nagyobb pontosságot biztos, itt a különbség a játékélmény. On-rail shootereknél nagyon poén ilyesmivel játszani, hasonlatos a játéktermi játékokhoz.
 • 3.
  2009. 10. 26. 13:54
  Biztos, hogy azért adták ki, hogy elterjedjen a hír, aztán ez egy ilyen tökéletes karácsonyi ajándék, ennyi pénzért szerintem sokan vennének ilyen kütyülét - még ha nem is olyan jó, akkor is. Ajándékba lesz, a szándék megvan, az a lényeg <img src=
 • 2.
  2009. 10. 26. 13:49
  nemtudom sztem egérrel még mindig gyorsabb reakció időt lehet összeszedni mint ezzel fps gamekben....
 • 1.
  2009. 10. 26. 12:20
  nedcoleman: Nem is bánnám. Jópofa az Air Command, de még kiforratlan. Én a Fujitsu helyében fél évet még ültem volna rajta.