Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Fókuszban a DVD-írók: második rész

 • Dátum | 2008.02.29 09:22
 • Szerző | J.o.k.e.r
 • Csoport | ADATTÁROLÁS

Legfrissebb cikkünk tulajdonképpen előző DVD-írós szösszenetünk folytatása: ezúttal 4 darab SATA csatolófelülettel rendelkező DVD-író landolt tesztasztalunkon. A termékek olvasási és írási teljesítményét most is a már jól bevált Nero CD/DVD Speed nevezetű alkalmazással vizsgáltuk. Tesztrendszerünkben a már megszokott Core 2 Duo E6850-es processzor, 2 GB DDR2-800 MHz-es Geil memória és egy 7600 GT lapult, a tesztekhez Windows XP Pro SP2 operációsrendszert használtunk, a rendszer az összes létező frissítést tartalmazta.

A DVD-írók között most mindegyik SATA csatolófelülettel rendelkezik, természetesen ezekhez az írókhoz SATA tápkábel szükséges, így nem árt megnézni, hogy tápegységünk tartalmaz-e SATA tápcsatlakozót, vagy van-e alaplapunkhoz SATA tápcsatlakozó átalakító kábel, ellenkező esetben kellemetlen élményekben lehet részünk, hiszen nem fogjuk tudni működtetni a kiszemelt példányt. Mivel az egyes modellek OEM csomagolással érkeznek, így azt sem árt ellenőrizni, hogy alaplapunk dobozában található-e további SATA adatkábel az eszköz csatlakoztatásához, ugyanis ilyen kábelt magához az íróhoz nem minden esetben kapunk.

Összegzés a nyolc versenyző képességeiről. A kép nagyítható!
Összegzés a nyolc versenyző képességeiről. A kép nagyítható!

A versenyzők eredményeit az előző cikkben tesztelt írók eredményeivel összevetve próbáljuk meg eldönteni, hogy ár/teljesítmény alapján a nyolc darab meghajtó közül melyiket vagy melyikeket érdemes megvásárolni.

Az új tesztalanyok között most is van LabelFlash támogatással rendelkező modell, ám alapanyag, illetve idő hiányában ezt a technológiákat ezúttal sem vizsgáltuk meg közelebbről, de a későbbiekben valószínűleg külön cikk keretein belül fogjuk bepótolni a hiányosságot.

Előző cikkünkben nem néztük meg részletesebben, hogy az egyes meghajtók specifikációs listájában mit is takarnak az egyes technológiák, illetve rövidítéseik, ezt most megpróbáljuk egy gyorstalpaló formájában pótolni az egyes modellek részletes ismertetésénél. Összességében elmondható, hogy az egyes gyártók technológiái másoknál is megtalálhatóak: köztük legtöbbször csak elnevezésben van különbség.

Tesztünkben a korábban már megismert 16x-os sebességgel írható Traxdata DVD lemezek és a 48x-os sebességgel írható Philips CD lemezek vettek részt, ugyanis a teszt elkészítésekor ezek az alapanyagok álltak rendelkezésre.


A rövid bevezető után következzen a DVD-írók részletes bemutatása.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 4.
  2008. 07. 27. 14:34
  Én nem rég vettem NEC 7191A-t eddig nagyon jól működik, halk és gyors.
 • 3.
  2008. 04. 12. 12:06
  Nem, ezzel a programmal tudod levédeni. Csinál róla egy cd képet amit ki tudsz írni benne a védelemmel. Aztán csak a secure disc client programja tudja be mountolni vagy leolvasni róla az adatokat. Legalábbis én így tudom. (itt jegyzem meg, hogy kb. fél perc míg feltöri valaki <img src=)
 • 2.
  2008. 02. 29. 14:56
  (Guest @ 2008 Feb 29, 14:08) [snapback]19568[/snapback]
  Na most a NEC az LightSribe-os vagy LabelFlash-es???


  Természetesen LabelFlash, ahogy a meghajtó előlapján is olvasható! Sorry az elírásért, kösz, hogy szóltál!
 • 1.
  2008. 02. 29. 14:52
  LabelFlash-es a NEC, koszi, javitva.