Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Egybegépek Atom processzorral

 • Dátum | 2009.05.11 10:01
 • Szerző | J.o.k.e.r
 • Csoport | FŐ EGYSÉG

A nettopok piacán számos érdekes konfiguráció található, az elmúlt alkalommal két nem mindennapi készüléket mutattunk be, amelyek ugyan picit drágák, de sokak számára hasznosak lehetnek. Ezúttal szintén a nettopok piacáról válogattunk tesztalanyokat, de most nem egyszerű nettopokat, hanem úgynevezett egybegépeket helyeztünk górcső alá. Ezekről a szerkezetekről tulajdonképpen annyit kell tudni, hogy látszólag egy monitorból állnak, ám ebben a „monitorban” maga a gép is helyet kap alaplappal, merevlemezzel, memóriával és minden egyéb tartozékával együtt. Ilyen megoldás az Apple népszerű iMac termékcsaládja is, viszont az nem ez a kategória, de kétségtelenül az iMac-ekből merítették az ihletet a most következő gyártók is, amikor megalkották saját megoldásaikat a témában.

MSI Wind NetOn AP1900.
MSI Wind NetOn AP1900.

Az egybegépek gyakorlatilag notebook alkatrészekből épülnek fel, már ami a merevlemezt és a rendszermemóriát illeti. A hűtés a kevés rendelkezésre álló hely miatt sarkalatos pont, ám a nálunk járt versenyzők szerencsére hatékonyan oldották meg ezt a kérdést is.

A két egybegép az ASUS és az MSI kínálatából érkezett, ezek a termékek is a rendkívül széles körben elterjedt Atom CPU + Intel 945 GSE + ICH7 kombinációból állnak. A GMA 950-es típusú integrált videó vezérlővel felvértezett megoldások 1 GB-nyi DDR2-533 MHz-es So-DIMM, azaz notebook memóriával kerülnek forgalomba, így a termékek átlagos irodai feladatokhoz, illetve korlátozott mértékben multimédiás célokra is jól használhatóak. A HD filmek lejátszását nyugodtan elfelejthetjük, a GMA 950 és az 533 MHz-es memória, plusz a gyengécske processzor maximum az alacsony, illetve közepes bitrátájú 720p-s alkotások lejátszására képes, viszont a DVD, Xvid és Divx formátumok, valamint a különböző kép- és hangformátumok gond nélkül élvezhetőek.

Asus Eeetop ET1602: a valóságban vezetékes billentyűzettel és egérrel.
Asus Eeetop ET1602: a valóságban vezetékes billentyűzettel és egérrel.

Ezek a gépek tulajdonképpen helytakarékos, internetezésre és irodai munkára alkalmas konfigurációk, amelyek mellesleg még szépek is, így könnyedén a dolgozószoba vagy a nappali díszévé válhatnak, főleg az ASUS Eee Top szerkezete. A gyenge videó alrendszer és a kevés memória miatt játékra nem igazán alkalmasak a gépek, még egy több éves FPS futtatása is gondot jelent, de ezt már megszokhattuk, hiszen a nettopok és a netbookok többségére igaz ez az állítás.

A pici bevezetés után az alábbi táblázatban tájékozódhatunk a versenyzők ajánlott végfelhasználói áráról, illetve fontosabb specifikációiról is.

Specifikációk.
Specifikációk.

Most már következzen az egybegépek bemutatása egyenként, részletesen.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 2.
  2009. 05. 13. 13:06
  én is inkább laptop mellett lennék
 • 1.
  2009. 05. 12. 17:11
  VISSZA A CIKKHEZ

  Ez nagyon sok értük , akkor már inkább egy standart laptop.