Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

DDR2-es SO-DIMM ramok notebookokhoz

  • Dátum | 2007.09.20 09:01
  • Szerző | J.o.k.e.r
  • Csoport | NOTEBOOK

Legfrissebb cikkünkben az egyre olcsóbb DDR2-667 MHz-es notebook memóriák csoportjából választottunk ki három versenyzőt. A manapság forgalomban lévő notebookok jelentősebb részében DDR2-es memóriák találhatóak, a DDR2-667-es modulok is egyre nagyobb mennyiségben vannak jelen a piacon, mellesleg ezek a memóriák jelentősen olcsóbbak, mint egy évvel ezelőtt.

A notebookok esetében is fontos a rendszermemória mérete, főleg, ha integrált videó vezérlővel felvértezett noteszgépünk van, ugyanis ebben az esetben a vezérlő általában 16 MB-tól 128 MB-ig terjedő memória mennyiséget foglala le a rendszer memóriájából, ez pedig 512 MB ram esetén egyáltalán nem mindegy. Az olcsóbb és népszerűbb konfigurációk nagyrészt 512 MB vagy 2 x 512 MB memóriát tartalmaznak, ez a használt alkalmazások függvényében sokszor kevés lehet. Szerencsére egyszerűen bővíthetjük a noteszgép memóriáját, ugyanis napjainkban egyre olcsóbban juthatunk memóriához, bár a régebbi, DDR1-es RAM-ot használó konfigurációk esetében költségesebb a memória bővítése.

A noteszgép memóriájának bővítése előtt célszerű ellenőrizni, hogy milyen memória is szükséges bele, ezzel ugyanis számos kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat, az azonosításhoz segítségül hívhatjuk például az EVEREST újabb verzióit. Miután megvan a típus, azután már elkezdhetünk nézelődni az üzletek kínálatában, és kiválaszthatjuk a számunkra legszimpatikusabb modult, persze a választás előtt nem árt néhány tesztet elolvasni, hogy biztosra mehessünk. Most ebben próbálunk segíteni azon felhasználóinknak, akik éppen DDR2-677 MHz-es notebook memória vásárlása előtt állnak.Tesztünkben egy Corsair, egy Kingmax, valamint két darab PQI memória szerepel, minden modul 1 GB-os kapacitással bír. A versenyzőket egy 945GM chipszetre épülő rendszerrel vizsgáltuk meg, amely mint a nevéből is látszik, integrált videó vezérlőt tartalmaz. A teszt és a versenyzők bemutatása előtt lássuk a modulok pontos technikai paramétereit.A rövid bevezető után tekintsük meg tesztünk versenyzőit egyenként.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások: