Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Csúcskategóriás chipszetek csatája

  • Dátum | 2007.01.30 09:56
  • Szerző | J.o.k.e.r
  • Csoport | FŐ EGYSÉG

A két gyártó, azaz az Intel és az Nvidia chipszetei közül most a két legjobbat helyeztük górcső alá. Mindkét termék az adott gyártó zászlóshajójának tekinthető chipszettel van felszerelve, így extrém sebességet, széleskörű szolgáltatásokat és stabil működést ígérnek. A teszt segítségével megnézzük: vajon melyik a jobb? Melyik éri meg pénzét jobban? Nos a két kérdésre cikkünk végén válaszolunk, amikor már birtokában vagyunk a tesztek eredményeinek.

Először is nézzük a  két chipszet blokkvázlatát:

Intel 975X - Blokkvázlat
Intel 975X - Blokkvázlat

nForce 680i - Blokkvázlat
nForce 680i - Blokkvázlat

Ahhoz, hogy pontosabb képet kapjunk a versenyzők tulajdonságait illetően, egy táblázatba foglaltuk a két chipszet pontos paramétereit.
Mint ahogy az a táblázatból látszik, az NVIDIA chipszetje már támogatja az 1333 MHz-es FSB-t, amennyiben ezt a kiszemelt processzor is támogatja. A P5WDG2 chipszetje ECC memóriákat is képes fogadni, de ez egy workstation (munkaállomás) alaplaptól bizony el is várható. USB tekintetében a Striker van előnyben, segítségével összesen 10 db USB portra tehetünk szert, ami már több, mint elégséges. AZ NVIDIA 680i SLI rendelkezik 2 db eSATA porttal is, amelynek használatával külső SATA eszközöket csatlakoztathatunk gépünkhöz a hátsó kivezetésen keresztül. A P5WDG2-nél is rendelkezésünkre áll az eSATA technológia, azonban a hátlapon csak egy ilyen csatlakozót találunk.

A két chipszet közötti különbségek alapján egyértelműen látszik, hogy melyik készült főként hardcore játékosok számára, de nem csak a chipszet, hanem a különböző dizájn megoldások és szolgáltatások ismeretében is könnyedén azonosíthatjuk a játékosok lapját, azaz a Striker Extreme-et.

A rövid chipszet ismertető után, következzenek a versenyzők, részletesen.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

  • 1.
    2007. 01. 30. 09:56
    Legfrissebb cikkünkben az Nvidia és az Intel két új csúcskategóriás chipset-jét mértük össze. Nem titok: arra kerestük a választ, hogy vajon melyik "drágaság" éri meg jobban a ...