Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Core i3-as notebookok tesztje - 3. rész

 • Dátum | 2010.04.15 12:01
 • Szerző | Alvin_ti4200
 • Csoport | NOTEBOOK

Harmadik, de nem befejező részéhez érkezett az Intel Arrandale (Core i3/i5/i7) processzorait tartalmazó noteszgépek tesztsorozata. Mai cikkünkben picit eltérünk az előző két résztől és egy egészen más felhasználási mód felől közelítettük meg a dolgokat. Úgy gondoltuk, hogy ezek a processzorok már vannak olyan erősek, hogy valaki kizárólag otthoni gépként használja őket, így nem feltétlenül árt, ha a kijelző a szokásosnál nagyobb. Három 17,3”-os masinát gyűjtöttünk össze, melyek közül kettő a belépő szintet, egy pedig a játékosabb kedvű felhasználókat célozza meg. Szokásunkhoz híven haladjunk ezúttal is ABC sorrendben.Az Asus K72F a nemrég nálunk járt K52F nagyobbik testvére, ez gyakorlatilag minden porcikáján tetten érhető. A K52F-től nem estünk hanyatt, így izgalmaktól mentesen vágtunk neki a nagyobbik családtag tesztelésének.Gyakorlatilag ugyanazzal a belsővel találkozhatunk, mint a kisebbik változatnál, a különbség annyi, hogy ezúttal nem kapunk Bluetooth-t és természetesen a kijelző (és vele együtt a felbontás) is nagyobb. Operációs rendszer nem jár a géphez, a méretnövekedés az árcédulán nagyjából 20 ezer forintot kóstál. Sajnos a 166 ezerbe egy nagyobb akkumulátor már nem fért bele, igaz egy ekkora gépnél talán nem az üzemidő az elsődleges tényező.A cégtől megszokott körítést kapjuk, amelybe a driver CD is beletartozik, igaz csak 32 bites Windows 7-hez tartalmaz illesztő programokat (itt jegyeznénk meg, hogy a tesztben használt 64 bites verzió gyakorlatilag mindent felismert telepítés után). Természetesen az elengedhetetlen táska és a picike Logitech optikai egér sem marad el, ahogy a kábelkötegelő is a csomag része. A tápegység 65W-os.

Halkan kelt életre a K52F és ezt a jó szokásos mindvégig meg is tartotta. Terhelésre is csak minimálisan nőtt meg a ventilátor fordulatszáma, így zajszintjét tekintve az Asus nagygépe abszolút hozza a tőle elvárható szintet. A hőmérsékletek se alakulnak rosszul, a processzor üresjáratban 41, terhelésre 73 fokos volt. A hatalmas burkolat se felül, se alul nem forrósodott át, a billentyűzet körül lehetett csak felfigyelni némi melegedésre.A Windows 7 a szokásos pontszámokat osztotta ki, amely nem meglepő, lévén a hardver megegyezik a korábban már tesztelt 15,6”-os gépek többségével. Az Intel HD Graphics videokártya egyébként meglepően fürgén mozgatta az ablakokat a natív 1600x900-as felbontásban. Természetesen játékok futtatására ilyen beállítás mellett nem alkalmas, de aki ilyen gépet vesz, az tisztában van vele, hogy mit várjon egy ilyen VGA-tól.
A 320 GB-os Seagate merevlemezzel nem voltunk maradéktalanul elégedettek, hiszen az olvasási grafikonja elég csapongóra sikerült, ráadásul a fájlok kezelése is lassabb az átlagnál. Viszont nagyon halk volt és a melegedésével sem voltak problémák, de ez talán el is várható egy ekkora notebooknál.

A hangszórórendszer az Altec Lansingtól származik és egész jól is teljesít, bár egy kis hangszín állítást mindenképpen eszközölni kell rajta. Hangereje van bőven, torzításra nem hajlamos, viszont a gyenge minőségű házat képes beremegtetni hangforrástól függően.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 4.
  2010. 05. 09. 11:19
  Acer As7740G (i3 + 5650 1 GB) nagyon szép és jó

  egyetértünk :yes:
 • 3.
  2010. 04. 16. 22:42
  Az egyik barátomnak most lett véve egy Acer As7740G (i3 + 5650 1 GB) nagyon szép és jó, de van valami ami mellett nem tudok szó nélkül elmenni: Egy ilyen drága eszköznél mint egy notebook (ez is 220 körül volt +1 év garival), hogy nem lehet szépen párhuzamosan felragasztani azokat a rohadt matricákat??? Van egy szép laptop, tényleg pofásan néz ki meg minden, és egyszerűen nem bírom megérteni, hogy lehet ilyen hihetetlen oda nem figyeléssel tönkretenni az összképet?!?!
  Legalább adnák oda külön, hogy felrakhassam én ahogy kell, bár akkor meg biztos fel sem raknám, max az aljára Leszedni meg nem érdemes, mert persze olyan ragaccsal van rajta, hogy vegyszer nélkül nem jön le, de ki tudja hogyan reagál a vegyszerre a borítása?
  Amúgy a gép nagyon pöpec, megy mint a golyó, és az 5650-es VGA is nagyon szépen muzsikál benne, a kijelző képe is nagyon szép rajta.
 • 2.
  2010. 04. 15. 23:33
  magamból kiindulva nem tűnik rossz választásnak. Nyilván játékra vmi erősebb kéne, de én azért akarok majd venni laptopot h tudjak cipelni egy olyan gépet amin remekül tudok photoshopolni meg a többi alap, plusz ha unom a banánt akkor ráboruljak egy kis játékra amit alapon kb ezek még elvisznek. Persze mondom ezt ugy h mellette van egy asztali is tehát nem azt váltom ki, azon jobban tudok játszani.
 • 1.
  2010. 04. 15. 17:01
  Úgy gondolom, hogy nem érik meg az I3-as notebookok, főleg ha játékra akarod használni őket. Gyakorlatilag max 100 pluszért I7-est kapsz jobb video kártyával, ami figyelembe véve a fejlődés ütemét, szerintem sokkal jobban megéri.
  Persze most nem igazán a magyar felhozatalra gondolok, mert én pl most fogok beruházni egy Deviltech-re. 1040 Euróból kijön kiszállítással, futáros garanciával(2év) Itt is van: http://www.notebookcheck.net/Review-DevilTech-Fire-DTX-Notebook.25403.0.html
  (Abszolút nem nagyzolás céljából írtam, inkább véleményeket várok)