Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Bully: Scholarship Edition teszt

 • Dátum | 2008.11.08 12:01
 • Szerző | Chocho
 • Csoport | JÁTÉK

Ha valaki a Rockstar Games nevét említi, minden hallgatónak a világhírű betűhármas ugrik be elsőnek: GTA. Ám mi van akkor, ha valaki a fejesek között ráunt a beskatulyázásra? Mi van, ha valaki úgy szólt, hogy "Elég a GTA mániából, csináljunk valami mást!"? Akárhogy is történt, két éve megjelent a PS2 egyik húzócíme, a Bully. A "GTA az iskolában" stílus hatalmas botrányt kavart, ám kétségkívül hihetetlenül jó mulatságnak ígérkezett. Most, két évvel az eredeti után végre hozzánk is ellátogatott a híres-hírhedt játék, hogy megmutassa, a Rockstar-ban időtlen potencia rejlik. Ám hiába mindezen erő, ha a programozók nem élnek vele...

Bully-zzunk!

A játékban Jimmy Hopkins-t alakítjuk, aki maximálisan kimeríti a problémás gyerek fogalmát. Anyja új pasijával sem tud igazán kibékülni, így a család úgy dönt, Jimmy a Bullworth magániskolában folytatja tanulmányait, hátha magára szed egy kis jómodort. Persze az iskolában új gyereknek lenni sosem hálás feladat, s ezzel hamarosan szerencsétlen antihősünknek is szembesülnie kell. Különböző klikkek irányítják a sulit, az igazgató egy önimádó marha, az iskolafelügyelők pedig minden méteren csak arra várnak, hogy új kölyköt sózhassanak a diri nyakára. Ebben a koránt sem barátságos környezetben kell tehát boldogulnunk.

Íme a "Nerd" banda...
Íme a "Nerd" banda...

A cím iróniája, hogy bár az angol bully kifejezés iskolai keménykedőt jelent, Jimmy abszolút távol áll ettől a típustól. Inkább afféle áldozat, aki semmit se szeretne jobban, minthogy mindenki leszálljon róla. Ez persze egy olyan helyen, mint a Bullworth, abszolút nem opció, így ahogy sodródunk a különböző sztoriszálak között, úgy válunk mi is egyre inkább "bullyvá". A történetmesélés egyébként a játék egyik legerősebb pontja. Az egész a GTA3 óta ismert és szeretett megoldásra épít. Minden küldetés előtt, alatt, és néha után is, kapunk egy átvezető videót, amik hangulata fenomenális. Igazi Rockstar színvonal! A karakterek között nem egy emlékezetes megfordul majd, s garantált az olyan humor- és iróniatöltet, ami miatt a GTA-kat is szerettük.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 2.
  2008. 11. 08. 15:02
  :lol:
  sztetek ezzel nem lesz majd az, mint a gta4-nél? Mármint arra a taxisgyilkosságra gondolok...
  Jó cikk. <img src=
 • 1.
  2008. 11. 08. 13:22