Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Bemutatkozik a Microsoft Arc Touch mouse

 • Dátum | 2011.02.04 06:01
 • Szerző | Terrayon
 • Csoport | MULTIMÉDIA

Ez alkalommal egy különlegességet tesztelünk, a Microsoft Arc Touch érintőmezős dizájnegerének személyében, aminek külseje már ismerős lehet azoknak, akik látták az eredeti Arc-ot.A vezeték nélküli egér különlegessége a nem éppen hétköznapi formai kialakításban és a BlueTrack technológiában rejlik, valamint abban hogy a mechanikus görgető kereket egy érintőmezővel helyettesítették. Mielőtt bemutatnánk az eszközt, lássuk, mit találunk a dobozban.
Az Arc Touch-hoz kapunk egy üzembe helyezési útmutatót, egy tájékoztató füzetet, két AAA méretű elemet, valamint egy igazán apró 2,4 GHz-en működő USB-s vevőegységet. A perifériát egy díszes dobozban találjuk, ami egyébként a mágnessel záródó fedőlapjával már önmagában is látványos. A működéshez nincs szükség drivertelepítésre, de az egér érintőmezős extráit a gyártó holnapjáról letölthető szoftverrel tudjuk teljes mértékben kiaknázni (IntelliPoint 8).Az Art Touch egér lapos formájában található meg a dobozban. Első pillantásra azt hihetnénk, hogy egy távirányítóval van dolgunk, és bár van hasonlóság, a megvastagított orr részre csak az elemek tárolása miatt van szükség. Az egér ilyenkor kikapcsolt állapotban van, így egy vékony, hordozásra alkalmas perifériát tarthatunk a zsebünkben, vagy a táskában a notebook mellett. A készülék szimmetrikus, tehát balkezesek is használhatják, és teljes egészében fekete színű. Az anyaghasználat példásra sikerült: ha megtapogatjuk az egeret, csak úgy árad belőle a minőségérzet. A gombok környékén csúszós, lakkozott anyag található, a felületek többi része viszont matt, ahová tapadósabb gumibevonat került.Az egér kétgombos, harmadik gomb helyett egy programozható többfunkciós érintőmezőt kapunk, ami kétségtelenül a periféria legérdekesebb része. Alaphelyzetben az érintőmező egy függőleges irányban működő görgőként viselkedik, ami a görgetés sebességét is érzékeli. A mező tetejének és aljának érintésével a dokumentumok oldalai közt tudunk lapozni. Ha a mező közepét duplán megérintjük, alkalmazásfüggő műveleteket hajthatunk végre, ezt pedig kombinálhatjuk az egér mozgatásával is (ezzel még később foglalkozunk).

Szoftver

A feltelepített IntelliPoint 8 szoftverrel a gombok és az érintőmező jelentését is megváltoztathatjuk (ilyenkor különálló alkalmazás helyett beépülő füleket keressünk az egér tulajdonságaiban). Az első fülön a gombokat és a virtuális görgető kereket lehet átprogramozni. Itt számos művelet közül választhatunk, még makrókat is beállíthatunk rájuk (az átprogramozható gombok bármelyik Microsoft egérnél működnek, úgyhogy ez inkább a szoftver érdeme, mintsem az egéré). A második beépülő fülön lehetőségünk van a görgetési sebesség megváltoztatására és az úsztatás kikapcsolására is, ami akkor kellhet, ha pontosabb keresést akarunk, így nem görget túl sokat egy nagyobb rántás után. Az egér vibrációs visszajelzéssel is rendelkezik, ami azt az érzetet kelti bennünk, mintha valóban egy kereket görgetnénk. A driverben ennek erősségét is szabályozni lehet, ha pedig zavarna minket, ki is kapcsolhatjuk, akkor marad a „simogatás” érzése. A driverben program-specifikus gomb beállításokat menthetünk el, ami annyit tesz, hogy minden alkalmazáshoz egyéni sémát rendelhetünk, ami egy különösen hasznos lehetőség.
 

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 8.
  2011. 02. 07. 11:45
  Maradok a 3 gombos, hagyományos, kábeles egereknél. Ez sznobizmus...
 • 7.
  2011. 02. 05. 07:22
  Nekem van egy hagyományos kialakítású mini egerem, görgővel, dönthetős görgő, meg minden. Szintén Microsoft, szuper minőség az is, ráadásul még vevőegység sincs mert bluetooth, én ezt használom a netbookhoz. Szerintem praktikusabb és kényelmesebb is mint egy ilyen dizájnegér.
 • 6.
  2011. 02. 05. 05:05
  A mechanikus görgőt lehet oldalirányban is megdönteni, ezt nem, vagyis nincs horizontal scroll. De ettől függetlenül is túl sok a kompromisszum túl kevés előnyért.
 • 5.
  2011. 02. 04. 22:26
  Ennyiért tartsák meg maguknak...
 • 4.
  2011. 02. 04. 19:30
  Érdekes, az biztos... De azért sok újdonság nincs benne, maximum Ms szinten, a legtöbb dolog innen-onnan (Apple - Logitech) "összerakott".
  Nem is értem, hogy kerülhetett bele egy "tesztbe". Na jó, igazából értem...
 • 3.
  2011. 02. 04. 16:28
  Cipőkanálként is ideális...
 • 2.
  2011. 02. 04. 11:41
  Egyszerű, sehogy... Viszont ennél a kategóriánál nem feltétlenül a kényelem a legfontosabb tényező. Elvégre ne felejtsük el, hogy ezt a Microsoft nem mindennapi használatra szánja asztali gépek mellé hanem a hordozhatóságot szem előtt tartva főleg kis méretű laptopok/netbook -ok mellé. Nemrég vettem egy "hagyományos" Arc Mouse -t mivel van egy netbook -om amit hihetetlen kis hordtáskában tartok magamnál. Rendkívül jó, hogy összecsukható mivel könnyű szállítani, de széthajtva kényelmesebb mint egy szimpla "miniegér". Akkor gondolkodtam az Arc Touch -on is, pénzt még szántam is volna rá annyit mint amennyibe kerül, de ennek nincs negyedik gombja amíg az Arc -nak ha fura helyen is, de van. Aztán nekem az Arc görgője is sokkal kellemesebb mint ez a tapizós verzió. Végül pedig az sem utolsó szempont, hogy az Arc összecsukva magába zárja az USB vevőt, míg a Touch -ról azért le lehet sodorni azt.
  Szóval összességében nekem a Touch már egy kicsit "túltervezett" utazóegér inkább ajánlanám helyette a "régebbi" Arc -ot. Nekem nagyon bevált.
 • 1.
  2011. 02. 04. 11:07
  Sose értettem, hogy hogyan lehet egy ilyen egér kényelmes...