Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Battlestations: Pacific – Háború magyar módra

 • Dátum | 2009.05.20 10:01
 • Szerző | dragon83
 • Csoport | JÁTÉK

Az elmúlt évek „tankos-RTS” dömpingjével sikerült elérnie a fejlesztőknek, hogy sok játékos már a Tigris tank említésétől is lábrázást kapjon. Mi magyarok is alaposan kivettük ebből a részünket, hiszen második világháborús stratégiáink szinte kivétel nélkül ezt a témát gazdagították. Szerencsére akadt egy olyan magyar fejlesztőcsapat, akik megpróbálták kicsit más szemszögből is bemutatni ezt a háborút. Hiszen nem csak földön vívták meg csatáikat a szövetségesek és a tengelyhatalmak, hanem vízen és levegőben is vérre menő összecsapások zajlottak. Mivel a fejlesztőstúdiók korábban nem igazán érdeklődtek e téma iránt, így egészen 2007-ig kellett várnunk, míg fejünkbe húzhattuk virtuális tengerészsapkánkat. Ekkor jelent meg ugyanis a budapesti székhelyű Mithis Games által készített Battlestations: Midway. A program nem a sablonos RTS elemekkel operált, hiszen inkább volt tekinthető egy akcióelemekkel fűszerezett taktikai játéknak, mint valósidejű stratégiának. A hadszíntér a Csendes-óceán volt, ahol az Egyesült Államok tengerészete nézett farkasszemet a Japán Birodalmi Flottával. A játékmenet legérdekesebb eleme az volt, hogy a flották irányítása mellett, bármelyik repülőgép, hajó vagy tengeralattjáró felett átvehettük a irányítást, hogy besegítsünk egy kicsit a társainkat vezérlő mesterséges intelligenciának. A játék – bár nem lett bombasiker – egészen jó, 70-85 %-ig terjedő értékeléseket kapott a játékmagazinoktól, ráadásul az Egyesült Államokban korrekt eladásokat produkált (az amerikaiak biztosan élvezték, hogy virtuálisan is revansot vehettek Pearl Harborért).

A hadjáratok bevezető videói tökéletes hangulatot teremtenek a játékhoz
A hadjáratok bevezető videói tökéletes hangulatot teremtenek a játékhoz

Bevált recepten ne változtass!

Két év telt el az első Battlestations játék megjelenése óta, ami alatt a Mithis Games-t felvásárolta az Eidos (akiket pedig a közelmúltban a japán Square Enix szerzett meg magának), így a magyar fejlesztők immár Eidos Hungary néven hegesztették a Pacific alcímre hallgató folytatást. A fejlesztők nem kívánták feltalálni a spanyolviaszt, inkább az első rész hibáinak kiküszöbölésére és a játékmenet polírozására fordították idejüket. A játék alapfelállása lényegében változatlan maradt, ezúttal is az USA és Japán szembenállását követhetjük nyomon, ám az egyjátékos módot elindítva rögtön szembetűnik egy nagy változás: ezúttal a japán oldal is kapott egy saját küldetéssorozatot. Az első rész egyik nagy hibája volt, hogy csak az egyik fél szemszögéből mutatta be a háborút, ráadásul emiatt sokan panaszkodtak a játékidő rövidségére is. Kapva az alkalmon, azonnal belevettem magamat a japán hadjáratba, mely az ország egyik legnagyobb diadalával (vagy amcsi oldalról nézve a Gyalázat napjával) kezdődik. Elsőként tehát a Pearl Harbor elleni támadásban fogunk részt venni, mely során alaposan megtizedeljük az USA flottáját. Japán számára ezt követően nincs megállás, a sorozatos diadalmak után Midwaynél átírjuk a történelmet (hiszen a valóságban történtekkel ellentétben legyőzzük az amerikaiakat), végül pedig a Csendes-óceán nagy részét is irányításunk alá vonjuk. Az amerikai hadjárat már szorosabban követi a történelemkönyveket. A sztori az első rész közvetlen folytatása, tehát Midwaynél vesszük fel a történet fonalát. Fő célunk az lesz, hogy lassan megszilárdítva jelenlétünket a térségben, folyamatosan visszaszorítsuk a japán flottát.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 5.
  2009. 05. 21. 15:55
  már alig várom
 • 4.
  2009. 05. 20. 23:06
  Szerintem remek játék! A HAWX-szal szerettem meg a repkedést, ez viszont még annál is sokkal jobb...és kábé 10 percnyire tőlem fejlesztették...Le a kalappal!
 • 3.
  2009. 05. 20. 21:12
  szép munka =) Egyre többet hallani magyar fejlesztésű játékokról (pl: perpetuum...)
 • 2.
  2009. 05. 20. 20:47
  Nekem nem tetszik..<img src=
  Nem tudom, valami hiányzik..
 • 1.
  2009. 05. 20. 12:15
  VISSZA A CIKKHEZ

  hát igen, ezt illene megvenni én valószínű meg fogom, jónak ígérkezik <img src=