Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Autós GPS-ek kedvező áron

 • Dátum | 2009.09.09 10:01
 • Szerző | J.o.k.e.r
 • Csoport | MULTIMÉDIA

Wayteq x820
Wayteq x820
A globális helymeghatározó rendszer használata manapság egyre inkább hozzátartozik mindennapjainkhoz. Főleg azoknál van ez így, akik napi szinten több kilométeres utakat tesznek meg, amelyek között  a vezető számára ismeretlen utcák, illetve útvonalak is szerepelnek, de persze kiránduláskor és nyaraláskor is jó szolgálatot tesznek a termékek. Ezek a készülékek az idő múlásával egyre kedvezőbb áron vannak jelen a piacon, így most már az átlagember számára is van lehetőség bőven, hogy szert tegyen egy normálisabb GPS-re. A készülékek között millió fajta van jelen, ám összességében elmondható, hogy idehaza főként az iGo alapú szoftverrel ellátott termékek fogynak, valamint azok a készülékek, amelyekre valamilyen úton-módon fel lehet tenni az iGo-t. A népszerű navigációs szoftveren kívül egyéb megoldások is vannak a piacon, amelyek szépen fejlődnek, így alternatívaként szolgálhatnak a megszállottan iGo kedvelő magyaroknak. Az iGo-hoz való ragaszkodás persze egyáltalán nem baj: ami jó, az jó.

Navigon 1310
Navigon 1310
Legfrissebb tesztünkben elég vegyes szempontok alapján válogattuk össze a szereplőket. A nézelődés hatására végülis háromféle terméket vizsgáltunk meg közelebbről, amelyek között térképpel felszerelt és térkép nélküli megoldást egyaránt találunk. Tesztünk egyik nagy esélyese, a Wayteq x820-as PNA-ja, amely a népszerű N770-es modell sikerességéből kiindulva könnyű szerrel tehet szert hasonló népszerűségre, mint elődje. A második számú versenyző a Navigon termékpalettájáról érkezett, ez a készülék Navigon szoftverrel van ellátva, amiről külföldön ódákat zengnek, idehaza viszont az eddig megjelent cikkek alapján nagyon rossz vélemény alakult ki róla pontatlansága és kissé idegesítő szövegelése miatt. Hogy az előítéleteknek mekkora valóságalapja van, annak természetesen megpróbáltunk utánajárni. A harmadik készülék, amely a cikk tesztalanyainak táborát gyarapítja, az IconX nevet viseli. Ezen a terméken egy iGo 08 található (csak az induláskor látható iconx logo a különbség).

iconX G310 Lite
iconX G310 Lite

A sokak számára kissé ismeretlenül hangzó gyártónevektől természetesen nem kell megijedni. A felsorolt készülékek főbb specifikációit egy kis táblázat segítségével próbáltuk összesíteni, amelyet az alábbi képen láthatunk. Természetesen a készülékek jelenlegi árát is feltűntettük az adatok között, hogy könnyebb legyen a termékeket egymáshoz képest elhelyezni a piacon.A termékek némileg különböznek egymástól, már ami a tulajdonságaikat illeti, de árban is szép differenciák alakultak ki, így most már csak az számít, hogy melyik rendelkezik a legjobb ár/szolgáltatás és ár/teljesítmény aránnyal.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 17.
  2009. 11. 24. 22:14
  Szevasztok!
  Igazából Stormrage-hez lenne egy olyan kérdésem, hogy kezdő lévén nem nagyon értek a GPS-ekhez és ez a kis cucc megtetszett... Olyan kérdésem lenne, hogy milyen szofvert lenne érdemes hozzá letölteni? És az sem lenne baj, ha magyarul hablatyolna... Ajándékba lenne.
  Élőre is kösz a segítséget
 • 16.
  2009. 11. 24. 21:59
  Szevasztok!
  Igazából Stormrage-hez lenne egy olyan kérdésem, hogy kezdő lévén nem nagyon értek a GPS-ekhez és ez a kis cucc megtetszett... Olyan kérdésem lenne, hogy milyen szofvert lenne érdemes hozzá letölteni? És az sem lenne baj, ha magyarul hablatyolna... Ajándékba lenne.
  Élőre is kösz a segítséget
 • 15.
  2009. 09. 29. 20:06
  Igen ebbe igazad van. De nem mondtam, hogy útközbe kell filmezni. Amúgy a zenét tudsz úgy is hallgatni ha nem figyelsz oda a notebook-ra vagy DVD lejátszóra. Filmet akkor érdemes nézni ha áll vagy várakozol a határátkelésnél. Amúgy a cégek a notebook-ot nem filmezésre használják ha a kocsiba van hanem másra is.
 • 14.
  2009. 09. 29. 18:58
  sfsxnight!
  neked olyan nagy fáfdalmat okoz lenyomni az indexkart? én is vezetek,és tudom mien Sz-r az,amikor mennél be a körforgalomba pl,és nem nyomja ki a brom az indexet,amikor menne ki,én meg mennék be.
  Azt meg meg is érdemled,hogyha ez akkora teher,vállald be azt a 3ezret,az még nem is nagy összeg.

  Lancelot23 :
  ha veszel egy GPS-t,veszel egy notebookot,egy netbookot,ha netezni akarsz,egy mp3 lejátszót,hogy zenát hallgass,és egy hordozható dvd lejátszót,hogy utközben filmezz,akkor igencsak átléped a 2-300ezres határt,mig itt megveszel egy ilyen kis "csodamasinát" és mindet tudja,egy kicsit...:-D
 • 13.
  2009. 09. 14. 17:14
  Vicces, hogy az LCP Systemet emlegetik, mint az Iconx gazdájának, igaz hogy a napokban olvastam, hogy becsődölt, csődeljárás van ellene... hajrá vásárlók, vegyétek. <img src=
 • 12.
  2009. 09. 09. 23:18
  Én mondjuk nem azt adnám neki van arra. PL hordozható DVD lejátszok vagy mesekönyvek :rolleyes:,MP4 lejátszok ezek olcsóbbak. Nem akarlak megbántani ezzel. Amúgy van hasznuk ezeknek a funkcióknak, de nem olyannak aki csak a navigációval foglalkozik. PL kamionosok vagy más szállító cégek. Azoknak nem kell semmire csak a navi miatt. Ha meg filmezni vagy mást akarnak vagy ott hordozható DVD vagy a notebook vagy netbook.
 • 11.
  2009. 09. 09. 23:01
  Wayteq x820 -m van, nagyon jó kis készülék, csak ajánlani tudom <img src=
 • 10.
  2009. 09. 09. 22:56
  Igen vannak én azért kerülöm az ilyeneket amibe minden hülyeség benne van.
  A Pesti vezetéshez vissza térve egyetértek ott vezetni művészet a sok lezárás és zsákutca. Ha el akarsz jutni valahova néha muszáj a KRESZ szabályokat megszegni mert másképpen nem jutsz el a célig. Budapesten ez még jobban igaz. Mikor a rendőr az egyirányú utcába beküld akkor mit szóljon az ember. :lol:
  Amúgy pár PNA--ra raktunk fel ilyen programokat kérésre, de mi a fenének azt nem tudom. Olcsóbb volt az 100 mint egy PDA-t vett volna az illető az biztos.
 • 9.
  2009. 09. 09. 22:50
  Nem hoztál zavarba <img src= Sajnos rengeteg KM-t teszek meg Pesten, és ami ott megy, az ehhez képest nuku. Ott kb egyszer sem mutatott volna 50 alatti értéket a GPS, mert aki úgy, azaz szabályosan közlekedik, azt megeszik. A Yardokat meg hagyjuk. Kb no comment. Nem akarom elterelni a témát. Az 58 KM/h körüli sebesség már végül is a szabálysértés kategória, a traffisok pedig általában 65 felett büntetnek 50-es táblánál. Az már 30E.<img src=

  Saját GPS is folyamatosan szól, hogy túl gyorsan mész, ami jó dolog, mert sok-sok kellemetlenségt?l kímél meg. <img src=

  (Lancelot23 @ 2009 Sep 9, 17:55) Mondjuk a navigációt meg lehet oldani egy memória kártyával és egy ingyenes navigációval amit lelehet szedni.
  Amúgy szerintem ezek a PNA és PDA között már kezd teljesen összemosódni a határ. A PNA- maradna meg a régi tulajdonságainál, csak utat mutatsa mást nem és akkor jobbak lennének meg olcsóbbak. Míg a PDA meg legyen a lejátszó meg stb. Én mondjuk a ha vennék csak olyat vennék amibe csak navigáció van remélem van még olyan PNA mert másra úgyse használnám. A sebesség túllépés meg úgyse jól mutatja meg a kilométer órák is csalnak. Ki nem lépte már túl egy kicsit is néha az ember lába már elzsibbad a folyamatos tempó tartásba :rolleyes:
  Ez manapság így van. Tesztünkben is csak a Navigoné volt olyan cucc, amely kizárólag egy GPS, minden sallang nélkül. Jók az extra funkciók, de a tulajok nagyrésze ezeket megvásárlás után kipróbálja, és utána soha többet nem használja. Természetesen mint mindenhol, itt is vannak kivételek. <img src=
 • 8.
  2009. 09. 09. 22:08
  Joker nem akartalak zavarba hozni, énis csak akkor megyek 50nel ha van előttem valaki... Mondjuk egy szabályos, gps tesztelő emberke<img src=<img src=<img src=<img src=

  Igen a kattogásokat halottam, sajnos azt énis szoktam, mert könnyen benézik a yardok ha mögöttem vannak, és nem szeretem a 3K-s csekkeket, meg hogy "még milyen jók voltunk hozzád mer a minimum bírságot adtuk"
 • 7.
  2009. 09. 09. 18:55
  Mondjuk a navigációt meg lehet oldani egy memória kártyával és egy ingyenes navigációval amit lelehet szedni.
  Amúgy szerintem ezek a PNA és PDA között már kezd teljesen összemosódni a határ. A PNA- maradna meg a régi tulajdonságainál, csak utat mutatsa mást nem és akkor jobbak lennének meg olcsóbbak. Míg a PDA meg legyen a lejátszó meg stb. Én mondjuk a ha vennék csak olyat vennék amibe csak navigáció van remélem van még olyan PNA mert másra úgyse használnám. A sebesség túllépés meg úgyse jól mutatja meg a kilométer órák is csalnak. Ki nem lépte már túl egy kicsit is néha az ember lába már elzsibbad a folyamatos tempó tartásba :rolleyes:
 • 6.
  2009. 09. 09. 18:40
  Lancelot23: Most egy ideig el leszünk havazva, de utána amennyiben lehetőség is van rá, nem tartom kizártnak a PDA tesztet. <img src= Csak tudjunk szerezni.Egyébként örülök, ha tetszik a teszt!<img src=

  sfsxnight: ööööö, csak bemutattam, mit szólnak a navik, ha picit gyorsabban mész a kelleténél. <img src= <img src= Egyébként hallgasd a sok kattogást <img src= Mindenhol koptattam az indexkart, ahogy azt kell. <img src=

  Memoryan: persze, ez egyértelmű, hogy a licenc árát beleépítenék a PNA árába (sacc/kábé +10E legalább). Nagyjából egy árszintre kerülne a másik két versenyzővel, de ha egy-két ezer forinttal drágább is lenne náluk, még úgyis lenne rá igény, már csak a nagyobb kijelző miatt is. <img src=
 • 5.
  2009. 09. 09. 18:12
  És olcsóbb <img src=
 • 4.
  2009. 09. 09. 16:41
  Nem baj néha kell egy kis szabály megszegés mindenki részéről. Így kerek ez a világ <img src=
 • 3.
  2009. 09. 09. 16:33
  Ejnyebejnye Joker bácsi nem tartja be a szabályokat...<img src=<img src=
 • 2.
  2009. 09. 09. 14:13
  Jó kis teszt az autós video tetszett a legjobban :lol: Amúgy jó látni, hogy nem csak netbook,notebook,alaplapok stb is csináltok tesztet.
  PDA-ról is terveztek tesztet vagy csak most a kivételes alkalom volt a mai?
  Amúgy gratulálok a teszthez jó lett.
 • 1.
  2009. 09. 09. 12:03
  VISSZA A CIKKHEZ

  Ha a Wayteq x820 kapható lenne iGo 8-as változatban is, azaz rendesen legális szoftverel és térképpel, akkor igazán verhetetlen lenne. Nagyon bejött a cucc. <img src=